יום ראשון, 18 בספטמבר 2011

לגעת באוכל - סניף חדש בפתח תקווה

רשת "לגעת באוכל" – מרכזים קולינריים, פתחה סניף שלישי בקניון הגדול בפתח תקווה

הוזמנתי כאורחת הרשת, ולאחר סיור ארוך, טעימות והיכרות עם מנהלי מחלקות הבוטיק המקצוענים (תכירו בהמשך הפוסט) וסדנה קצרה, נשארתי להסתובב בחנות , לקנות מכל הטוב האינסופי ואם לא היו סוגרים את החנות ב22:00 היתי כנראה נשארת שם עוד שעות רבות ..זו ללא ספק חנות חלומתי..:)



את החנות עיצב ירון טל כשהקונספט הוא "שוק איכרים אירופאי" הכולל מגוון חנויות בוטיק קטנות שמשתלבות בחלל ה"שוק" בו תמצאו הכל ..באמת הכל!! כ5500 פריטים ,שפע אדיר של תבלינים, מבחר חומרי גלם לבישול ולאפיה ומתוקים, מעדנים, רטבים, גבינות בוטיק, קפה, דברי מאפה, כלים וציוד ברמות שונות, המבחר אדיר, אפילו את כל כלי ההגשה ואביזרי עיצוב השולחן אספו כאן עבורכם.
זו ללא ספק חנות שמגשימה את החלום הרטוב של כל הפודיס באשר הם!
הסניף החדש משתרע על שטח של 1000 מ"ר ממוקם בקומת הכניסה בקניון הגדול (אבנת) בפתח תקווה.





במרכז ה"שוק" עמדת הדגמה עגולה ומזמינה, בה שפים מתחלפים עורכים הדגמות וטעימות לקהל המבקרים בחנות, ההדגמות מתקיימות בעיקר בימי שישי, אנו מצאנו בעמדה את שף הבית מוטי חיים שהדגים הכנת "ספרינג רול" מיוחד ובריאותי - דפי אורז עגולים שנחלטו לריכוך במים חמים ממולאים במגוון ירקות דג סלמון מעושן וגבינות- היה טעים ומפתיע!





באיזור הקפה של "אמיגו", פגשנו את שלמה שטרן - מומחה לקפה, שפיתח עבור המותג לגעת באוכל ליין ייחודי הכולל עשרות תערובות קפה בנוסף לקפה משובח (טעמנו!) תמצאו במקום את כל מה שצריך להכנת הקפה המושלם – מכונות קפה, כלים יעודיים להכנת ושתיית קפה ואת הספר שכתב שלמה "מדריך הקפה".




מחלקת בוטיק קסומה ומיוחדת היא הקונדיטוריה AMARETTI בניהול איציק תג'ר,
כאן תמצאו מגוון לחמים ומאפים מלוחים ומתוקים, עוגות מוס וקרם, קאפקייקס צבעוניים,
פוטיפורים מרשימים ביופיים משוקולד ואפילו תוכלו להזמין פסלים מבצק סוכר!



השם אמרטי הוא שמן של עוגיות השקדים המסורתיות האיטלקיות, אני מכורה לאמרטי..טעמתי את אלו של איציק- והתאהבתי!





איציק תג'ר התחיל את דרכו בקונדיטוריה שכונתית עם מאפים ביתיים וקינוחים יצירתיים. לאחר מכן, זכה במלגה לשפים צעירים וטס ללמוד במוסד היוקרתי CIA בניו יורק בישול , המשיך בעבודה במסעדת קרן המיתולוגית ולאחר מכן דיקסי שתיהן של השף חיים כהן ומסעדות מובילות נוספות.


את מחלקת "שירת היין" מנהל יואב שוורץ, המחלקה כוללת מבחר רחב של יין איכותי עם דגש על תוצרת הארץ (יש גם בירות), שם תמצאו גם חבית יין שניתן למלא ממנה בקבוקים ואפילו ליצור מדבקה עם הקדשה אישית .



רחת לקום במגוון טעמים שעוד לא פרשתי כמותו, מגוון סוגי חלווה - ארץ זוות חלב ודבש זה כאן!





בעמדת גבינות הצאן של מחלבת מרקוביץ, פגשנו איש מיוחד במינו: אהרון מרקוביץ שסיפר שהוא לא עובד לפי מתכונים אלא ממציא גבינות, האיש מחובר בנימי נשמתו לארץ ישראל ולכבשים והגבינות שלו, לגבינות הנהדרות!!! יש שמות ארץ ישראלים, והגבינות שטעמנו היו ממש חוויה של טעימת הארץ על מטעמיה וריחותיה, טעמנו ריקוטה שגובנה בו ביום מחלב טרי- קרמית וחלומית, טעמנו מגוון גבינות מיושנות עזות טעם, גבינה ביין עטופה בעלי גפן ("שבעת המינים" ), גבינה בלתי נשכחת היא "פלג תאנה" – גבינה עם תאנים וטעם של ארץ ישראל (כן כן!), גבינה שהיא לדבריו המצאה "משוגעת" המשלבת רוקפור בתוך גבינת ברי, ויוגורט תאנים חלומי שהוא הכין במיוחד עבורינו .







בחדר הסדנאות של האקדמיה הדגים לנו השף מנה שטרום, הכנת רביולי גבינות ברוטב עגבניות,
אותם טעמנו בנוסף לניוקי ברוטב ערמונים ופטריות פורצ'יני, ופסטה עם לימון ושמנת.








הסניף כשר ופתוח בימות השבוע בין עשר בבוקר לעשר בערב, בימי שישי מתשע עד שלוש ובמוצאי שבת חצי שעה משעת יציאת השבת ועד אחת עשרה בלילה.
http://www.tfood.co.il

5 תגובות:

  1. מיה, איזה פוסט מקסים!! תמונות משגעות (-: סניף משובח, איזה עונג היה להסתובב בו (-:

    השבמחק
  2. וואו איזה פוסט מדהים!
    ממש לקחת את הקוראים לטיול בחנות
    עשית לי כזה חשק - עוד השבוע אני שם!!!
    תודה

    השבמחק
  3. כיף היה לנו לקרוא על המחלבה שלנו.
    התמונות נהדרות!
    מוזמנת לבוא לבקר.

    מחלבת מרקוביץ

    השבמחק
  4. פשוט מהמם
    מאיה היתה נימפת האהבה במיתולוגיה היוונית
    פשוט רואים את התשוקה בוערת בכתיבתך ותמונותיך
    עושה חשק לגעת באוכל ....
    סופרים שניות לעדכון הבא

    השבמחק
  5. התמונות מעלפות- איזה כשרון!!

    השבמחק