יום ראשון, 25 בספטמבר 2011

יקב מוני



לעמק שורק רקורד מפורסם בנסים – זה העמק שבו דוד הביס את גוליית כשקלע לו את האבן "בול בעין". וזה המקום, שבו מתרחש ממש בימינו, מתחת לאפנו, נס נוסף, שקוראים לו יקב מוני, שמציע לכבוד השנה החדשה יינות ריזרב כשרים למהדרין, באיכות שעשוייה לקלוע "בול בעין" לענקים...

יקב מוני המודרני והמשוכלל, הוקם בשנת 2000 ע"י משפחת ערטול, סוחרי זיתים ממרר שבגליל, שהתאהבו במקום וגילו את הפוטנציאל שלו. הם נטעו כרמים מסביב לאתר היקב, שבליבו מערת גיר ציורית בה מתיישן היין, בטמפרטורה אידיאלית של 17 מעלות עם 62 אחוזי לחות. תנאים אלה, בשילוב זני הענבים המשובחים הגדלים בכרמים, הם אמנם הבסיס ליין משובח, אבל את הנס האמיתי עושים האנשים, שבראשם היינן סם סורוקה.

סם הינו עולה חדש חדור ציונות מקנדה (כן, יש עוד אנשים כאלה...), שהגיע לישראל ב-2003 עם רזומה עשיר מיקבים ברחבי העולם ושימש כיינן הבוטיק של יקבי כרמל. מקצועיותו חסרת הפשרות של סם, יחד עם ההתלהבות והקפדנות של בני משפחת ערטול ואנשיהם, הם שילוב שמוביל לתוצאות שתיכף נסרוק למענכם. ואת החותם הסופי, תרתי משמע, מעניק ליינות משגיח כשרות צמוד מטעם העדה החרדית, שדואג להביא לעמישראל את התוצרת המשובחת בכשרות מלאה למהדרין. שכולם יהנו...
בערב השקה מהנה בו השתתפו עיתונאים ובלוגרים במסערת ננה-בר בנווה צדק, זכינו לטעום לצד מנות מהמסעדה את מגוון יינות הריזרב החדשים של היקב, בהדרכתו האישית של סם. למדנו ממנו המון, הן על שיטותיו הכוללות בציר לילה, יישון המשלב חביות נירוסטה וחביות עץ, בשילוב לא מעט התלהבות ציונית שכבשה את כולנו. כל זה לווה במנות שנבחרו בקפידה ללוות את היינות, והרי הן לפניכם:



קולומבארד 2010 
ענבי הקולומבארד במקור גדלים בחבלי קוניאק וארמניאק,הענבים מבציר לילי, מותססים במיכלי נירוסטה בטמפרטורה של 12 מעלות.
שרדונה ריזרב 2010
 מכיל תשעים אחוז שרדונה ועשרה אחוז סמיון . התיישן 6 חודשים בחביות אלון צרפתי .  




מרלו ריזרב 2009

עשוי מתשעים אחוז ענבי מרלוועשרה אחוז פטיט  ורדו. התיישן כ14 חודשים בחביות אלון צרפתי. 



קברנה סובניון ריזרב 2009
עשוי מתשעים וחמישה אחוז ענבי קברנה סוביניון וחמישה אחוז פטיט ורדו .התיישן בחביות אלון כ-14 חודשים. 



שירז ריזרב 2009
עשוי מתשעים וחמישה אחוז ענבי שיראז וחמישה אחוז ופטיט ורדו .


מוסקט קינוח 2010
 יין קליל ומתקתק מכיל 10% אלכוהול, היה בן לוויה מצויין למגוון מנות הקינוח .




מאוד נהנינו מטעימת היינות שהתאפיינו בצבע טוב, עושר טעמים ועומק,
אהבנו במיוחד את השרדונה, השירז, הקולומבארד ויין המוסקט.



לקראת החג ניתן למצוא מבחר מארזים במחירים אטרקטיביים- שי ארץ ישראלי משובח ומומלץ!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה