יום חמישי, 1 בדצמבר 2011

קונפי, מסעדה ים תיכונית בחיפה


השבוע הוזמנתי לארוחת טעימות והיכרות עם מסעדת קונפי בחיפה,
היא מסעדתו החדשה של השף "המתלבש" גיא פרץ
חבורה של בלוגרים עשתה דרך ארוכה בשל פקקים והגיעה למסעדה עם הרבה רעב וציפייה  לטוב!

אנו היינו אורחי המסעדה.



לעינינו התגלתה מסעדה מעוצבת יפה ומעונבת, 



לאורך המסעדה ויטרינת ענק הצופה מעל חיפה והמפרץ, קשה לבקש נוף עירוני מרהיב מזה
(בתמונה השתקפות המסעדה על רקע המפרץ הלילי)


 צוות המטבח וגיא פרץ


 השירות מהוקצע ומכובד היה יוצא מן הכלל לאורך כל הערב


מנת הפתיחה שימחה את חכיי והעלתה עוד את הצפייה , סביצה דניס בצנצנת זעירה, ביס רענן וטעים מאוד.


לחם הבית עם ארבעה מטבלים נחמדים, מבחינתי הצטיין קונפי השום שהפך את השום לקרם מתקתק
בקושי עצרתי את עצמי מלחסל לחם שלם איתו..



 חציל בטחינה..מנה נדושה, אבל מה לעשות - טעימה, בשר החציל במסעדת קונפי היה טעים במיוחד!

סלט שורשים, וסלט העגבניות היו רעננים וחביבים , אהבתי עוקצנות הלימון הכבוש בעגבניות,
השורשים סבלו מתיבול אנמי למדי. 

 מנת הדגל של מסעדותיו של גיא פרץ (לפחות בזו ובגספצ'ו האשקלונית) היא הפסטייה, ולעומת זו שהוגש באשקלון זו היתה לטעמי מוצלחת יותר, בהחלט מנה טובה לחובבי פסטייה .
(יש כאלו שהמתיקות בעוף לא מתחברת להם)

 בטטות עם פטריות ברוטב מתוק



סיגר שקדי עגל, השם עורר ציפייה אך כמוה האכזבה , לא היה זכר לטעם שקדי העגל שנטחנו ועורבבו עם טעמים נוספים לממרח שגם הוא היה בכמות זעירה בסיגר. 



קרפצ'יו טרי וטוב


 קציצות דגים ברוטב פיקנטי, מנה ביתית, הרוטב טעים מאוד כך גם הקציצות, המרקם אוורירי מאוד ,
סביב השולחן נאמר שהן מימיות מדי , לי היה טעים וגם את המרקם אהבתי!


פטה כבד שסבל ממרירות עזה לדעתי בשל צלייה עודפת וחריכה..לא ברור , אך התוצאה לא מספיק טובה גם לפטה כשר (אין מה לעשות חמאה בכמות נאותה מצילה כמעט כל פטה..)


 שמפניה ורודה וסורבה פסיפלורה- מרענן חייך כייפי


 חציל קלוי ועליו פילה בס ברוטב טחינה, מנה שנותרה כמעט שלמה, מרקם הדג היה צמיגי.
קיבלנו גם מנת טאג'ין דג שסבלה גם היא מבישול יתר של הדג ונותרה גם היא מיותמת..




ואז הגיע הבשר...כמה ציפינו לבשר!!! 
והוא הגיע כמסורת מסעדות גיא פרץ בהגשה דרמטית ומפתה : תלוי על שיפוד מעל ערימת ירקות קלויים, 
אך פה צץ משבר  ממש, בשר הבקר היה קשה ושומני, הפרגיות והקבב היו בלתי אכילים,
לשניהם היה טעם לואי חשוד ולא נעים
והפרגיות גם אם היו טובות לא נוקו משומן וסחוסים..הקבב היה יבש וקשה.


לאחר שנודע למטבח על העניין יצא מנהל המסעדה והתנצל עמוקות ואמר לנו שכנראה היתה תקלה מסויימת באכסון במקרר ושהעניין יזכה לבירור מקיף.




לאחר הנפילה הקשה הבשר הוחזר למטבח והוציאו לנו מנה של פרוסות פילה בקר וכבד אווז
על פירה ברוטב מתקתק,
המנה הזו הייתה טובה למדי למעט העובדה שחיתוך הפילה לפרוסות דקות גרם לצלייה ברמת וול-דאן,
ואין הנאה רבה בפילה עשוי מדי.



הקינוחים למרות היותםפ פרווה הצליחו להתרומם מעט ולהוציא איזו גניחת הנאה מפי חובבי המתוק
לטעמי פרפה החלבה היה הקינוח המצטיין של הערב.







לסיכום: 
ממסעדת שף אני מצפה למנות עם יצירתיות וטאצ' אישי,
מבחינת ביצוע המנות דרוש בדק בית ומקצה שיפורים .


כיוון שגיא פרץ קנה את שמו הטוב בעבודה רבה והוא אדם מקצועי ורציני
אני מקווה ומאמינה שהביקורת תילקח בכובד ראש לצורך שיפור
והבאת המסעדה למקום הגבוה אליו היא מכוונת ומסוגלת .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה