יום רביעי, 11 בינואר 2012

ארוחת ערב שבת במלון דניאל הרצליה





כמי שגדל במשפחה מסורתית, שנהגה לצאת לסופי שבוע באופן שגרתי, סעודת ליל שבת בבתי מלון זכורה לי כחוויה מלאת הוד והדר. המנות המוקפדות, המוגשות ע"י צוות מלצרים החנוטים בחליפות מהודרות, השקט, המיית זמירות השבת המאופקות הנשמעות מרחבי חדר האוכל – כל אלה הפכו את הארוחה לשונה ומיוחדת, ולפעמים אפילו לטעימה.... מאז עברתי גלגולים רבים, ראיתי עולם, טעמתי מכולם, ואיכשהו, לא הזדמן לי להגיע למלון יוקרתי, כשר, בישראל, לסעודת שישי...

ביום שישי האחרון היה לי דז'ה-וו לחוויית הילדות המיוחדת הזאת. מיה ואני הוזמנו לסקר
את סעודת ליל שבת של מלון דניאל המפואר בהרצליה. כבר בכניסה לחדר האוכל, נכנסנו לאווירת השבת השקטה והמכובדת,כשנעימות הזמירות מתנגנות להן ברקע ע"י אורחים שומרי מסורת וצוות המלצרים המהודרים נעים בשקט בין האורחים, ומוודאים שהכול כשורה ושכולם מרוצים. כל השולחנות עטו מפות צחורות ועל כל אחד חיכה בקבוק יין קידוש של יקבי ברקן.

אבל כאן נגמר הדמיון למה שהכרתי. לאורך חדר האוכל ניצבים דלפקים ארוכים ועמוסים בכל טוב להגשה בשירות עצמי,  והאורחים מוזמנים ליהנות ככל שייטיב לבם מכל המנות. 

קשה היה לבחור מבין עושר מנות הפתיחה שככלו מבחר אדיר של סלטים, ירקות קלחויים, בר סלטים טרי להרכבה עצמית, מבחר מנות קרות כמו סלמון כבוש, ממרחי כבד, גפילטע פיש ועוד ועוד..


השפע המרשים הבטיח ארוחה ארוכה, מפנקת וכמובן – משביעה כדבעי. עונג שבת של ממש... אז הפשלנו שרוולים, והתחלנו "להעמיס" צלחות...



פצחנו במבחר מעדנים למנה הראשונה. כדי לשמור מקום לכל המנות,
וויתרנו על מרבית התוספות והתמקדנו בבשרים ובדגים. דגמנו פרוסת סלמון משובח, שלווה בצלפים .
המשכנו בפטה כבד מעולה לצד ריבת בצל נפלאה,



הפטה הפתיע לטובה בנימוחות שלו, שלא פחתה מאחיו עמוסי החמאה, רחמנא ליצלן, במחוזות קולינריים פחות כשרים. גם הכבד הקצוץ המסורתי היה עשוי מדויק, בטעם ובמרקם ביתי, שאף הוא העלה זיכרונות מהעבר.





נדגמו  ירקות קלויים מצוינים, דווקא  השום קונפי שחביב על מיה במיוחד היה קשה מדי והושאר בצד.





היה קשה להתנתק ממנות הפתיחה המעולות אך אין ברירה..יש כל כך הרבה מנות עיקריות מפתות לדגום..
נתח של בשר צלוי נפרס לעיני הסועדים, כך גם עופות שחומים שנבתרו הישר אל הצלחות.
עוד היו שם שוקי אוז ברוטב מתקתק, פרוסות עגל, תחתיות ארטישוק ממולאות ששחו ברוטב חמוץ וטעים,
עמדת קוסקוס ותבשילי קדרה. ועוד ועוד...קשה לזכור וכמובן שאין סיכוי להצליח לטעום מהכל בערב אחד.



מזל שיש קיבה נפרדת לקינוחים, אלו היו בשפע צבעוני ומפתה 
טעמנו מדגם מייצג שלמרות מגבלת הכשרות והשימוש בחומרי גלם פרווה בלבד היה טוב למדי.


בשל קדושת השבת לא צילמנו בעצמנו, התמונות הנפלאות הן של הצלם המוכשר דניאל לילה (שצולמו במועד אחר..).


לסיכום:
חווינו ערב שבת מכובד ועשיר , האולם הגדול היה מלא קהל סועדים ותחושת החגיגיות שרתה בכל פינה,
הקהל היה מעורב וכלל הרבה ממשפחות דתיות שערכו לעצמן קידוש בשולחנות השונים, 

מגוון האוכל היה עשיר כך שכל אחד יכול למצוא בו את מה שחביב עליו.השירות היה נהדר, קשוב ויעיל.


הארוחה מוגשת לאורחי המלון וגם לאורחים מבחוץ, המחיר לאורח חוץ 210 ₪ לאורח בית 195 ₪

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה