יום חמישי, 2 בפברואר 2012

צ'מפיונס כפר המכבייה – כשיוקרה ואיכות נפגשים באמצע הדרך...

כתיבה: אודי ומיה, צילום ועריכה: מיה


במיקום הכי מרכזי בישראל, בין צומת תל-השומר לרמת גן וגבעתיים, בואכה תל אביב, שוכן כפר המכבייה המוכר, ובלבו המלון הוותיק והידוע. לא היינו נזכרים בו, אלמלא הופתענו לגלות, שבאותו מתחם צמח לו מלון סוויטות יוקרתי ומודרני, כשבלובי המפואר שלו שוכנת מסעדת יוקרה חדשה ואיכותית – מסעדת "צ'מפיונס".
אני חוזר על הבשורה: במיקום הכי מרכזי בישראל יש מסעדת יוקרה כשרה, איכותית ומפתיעה מאוד לטובה! ולא סתם חזרתי על הבשורה, שכן מסעדה כזאת, במיקום כזה, מספקת מענה הולם לציבור הולך וגדל של שומרי כשרות, שמחפשים (ובצדק) מסעדה בשרית איכותית, שלא מתפשרת על התפריט ולא תולה בדיני הכשרות תירוצים לאיכות ירודה. אני לא יכול שלא להיזכר ב"גלגולי הקודם" כשומר כשרות, ובתסכול האינסופי בכל פעם שרציתי ליהנות מארוחה ברמה, שהיא קצת מעבר לחדרי אוכל של מלונות או מסעדות חלביות נדושות. ואני שמח עבור הציבור הדתי, שחלקים רבים ממנו מתגוררים מסביב לרמת גן, שיש לו היום כתובת ראויה. מסעדת צ'מפיונס מוכיחה, מעבר לכל ספק, שגם במגבלות הכשרות ניתן לספק מנות טעימות להפליא ומרשימות במראה ובאיכות.


מיה ואני הוזמנו להתרשם מהמקום ומהתפריט העשיר, יחד עם קבוצת בלוגרים נוספת. באופן מפתיע, רבים מהסועדים בזמן שבו שהינו במסעדה, לא רק שלא היה דתי, אלא אף לא יהודי... חבורות של אורחים מרחבי העולם ישבו לסעוד, חלקם יחד עם מארחיהם הישראלים, בין אם לשיחת רעים או לפגישת עסקים. מנגד נפתח שולחן ארוך למשפחה מקומית מורחבת, שהגיעה לחגוג עם ארמדה נכבדת של דודים ודודות. המסעדה, שכאמור שוכנת בפינת הלובי של המלון, רחבת ידיים ומרווחת, ובליל האורחים והשפות לא הפריע לאף אחד, כשהיחידים שפרצו מדי פעם בשאגות התלהבות היו דווקא אנחנו, הסוקרים הנלהבים...
ואם כבר עיצוב, אני חייב לציין את העיצוב המוקפד להפליא של המסעדה, המשלב אלמנטים בקו מודרני ונקי, עם גוונים חמימים ונגיעות יפניות. הכלים הנאים ושאר האקססוריז, ניכר שנבחרו בקפידה ומשתלבים היטב בהרמוניה זורמת עם הסביבה, מה שהופך את השהייה לנעימה ומרגיעה.


ועוד לפני שהגיעו המנות, לא יכולנו שלא להתרשם מהצוות המסור של המסעדה. החל בשף, שלום גניש, שעובר בין לקוחותיו בהתלהבות ובוחן מקרוב את הצלחת יצירותיו. ההתלהבות והיחס האישי ממשיכים לצוות המלצריות, בניצוחה של נטשה האחמ"שית, שמעניקה לכל אורח יחס של VIP. מהפינה שבו ישבתי, הייתה לי תצפית מעולה על כל האולם, והצלחתי לראות בבירור שכל האורחים זכו לאותו יחס אישי ומוקפד, כשכולם יצאו עם חיוך גדול על השפתיים, שהסגיר את שביעות רצונם.


ואחרי כל ההקדמות, שלא מסתירות את התלהבותנו, הגיע הזמן לפרט גם מה אכלנו.


מנות ראשונות :
סביצ'ה לוקוס בליווי גוואקמולה ורוטב בלסמי – שף ספישל – 32 ש"ח, מנה רעננה, מאוזנת היטב בטעמיה, הלוקוס טרי טרי ממש זה עתה קפץ מהים,פתיחה מבטיחה ומעוררת ציפיות..



יקיטורי פרגית על מצע סלט פיצוחים – 32 ₪ 
מנה מתקתקה, עשוייה היטב, הפרגית עסיסית, לטעמי הרוטב היה מעט מתוק מדי, אך חובה לציין גם את המצע הירוק הנהדר שהיה עמוס פיסטוקים ואגוזים ויחד עם אותו רוטב הפך לחגיגה בפה.


פטה כבד עשיר , נימוח, מענג, על אף היותו כשר הפגין סטנדרט גבוה!




שיפודי אנטריקוט בליווי קרם בטטה – שף ספישל 58 ש"ח
שיפודי פילה בקר על מצע קרם ארטישוק ירושלמי- שף ספישל – 58 ש"ח .
אנו טעמנו את הפילה על מצע הארטישוק הירושלמי, הבשר היה מושלם, עשוי מושלם, המצע הארטישוקי שכה חביב עלי היווה תוספת מושלמת , מנה מצויינת!
סיגר טלה על מצע שרי ובזיליקום – 52 ₪ 
סיגר גדול ומלא טלה, פיסטוקים , הטלה במנה הזו היה זקוק לעסיסיות נוספת לטעמי, אך עדיין מדובר במנה נהדרת.


סלט עוף ושומשום – 48 ש"ח 
נתחי עוף עסיסיים, כרוב טרי קצוץ, הרבה רוטב של טחינה ומיונז , שומשום שחור וערמת אטריות אורז מטוגנות לפריכות נהדרת המונחת על גבי ערימת העוף .
על המנה הזו היו חילוקי דעות בשולחננו, כאשר כמה סועדים חשבו שיש לשפר את התיבול ולעומתם כמה סועדים חשבו שהמנה גאונית..מה שנאמר על טעם ועל ריח, אנחנו הינו בעדה!


פיש אנד ציפס -פילה ברבוניה מצופה בפנקו בליווי צ'יפס ורוטב ברביקיו - 52 ₪ 
גרסה מעודנת ואיכותית לפיש & צ'יפס המוכר, נתחי ברבוניה בציפוי פריך מאוד , את הצ'יפס לא הגישו לנו (וטוב שכך..לא היה נשאר מקום למעדנים שבדרך)


מנות עיקריות :
המנות כולן הוגשו בטאג'ינים אדומים שהוצבו כחיילים מהבילים לאורך השולחן.



אסאדו עגל חלב בליווי בצל שלוט וברוקולי - שף ספישל 120 ₪ . 
כידוע, אסאדו הוא חלק שומני מאוד  כך שלא מתאים לכולם, איכות הבשר כראוי לעגל טרי היתה יוצאת מן הכלל!


ספריבס טלה במרינדת השף בליווי תפוח אדמה סגול - שף ספישל 95 ₪ . 
מנה בעייתית מאוד! כל כך טעימה , כל כך מושלמת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה..
עלתה באיכותה על רוב מנות הספריבס שאכלתי בחיי (ובניהן כמובן נכללות גם הלא כשרות)

למרות עושר ועומס המנות על שולחננו לא יכולנו להתאפק והזמנו עוד סיבוב ממנה, גם מהמנה הנוספת לא נותר פירור..


צלעות טלה על מצע ריזוטו פטריות וברוקולי - שף ספישל 140 ₪ . 
אם יש גן עדן , מבחינתי התפריט המוגש בו כולל צלעות טלה..אני כל כך אוהבת צלעות טלה!!!
ודווקא המנה הזו אכזבה אותי ממש, הצלעות לא נוקו משומן והכילו המון ממנו, אך הבעיה המרכזית היא שהן לא היו עשויות מספיק, צלע טלה הכי טעימה כשהיא שחמחמה מבחוץ ופריכה. אלו שהוגשו היו עשויות מדיום..כמובן שהדבר הכי פשוט זה לבקש להחזיר לסיבוב נוסף על הגריל, אך כיוון שבשר לא חסר על השולחן לא ביקשנו מקצה שיפורים.



פילה סלמון -צרוב על מצע של עדשים, עשבי תיבול וירקות קונפי. – 84 ש"ח 
המנה הזו גם היא היתה פשוט מושלמת!  הסלמון, מהאיכות הטובה ביותר, הוגש כאשר הוא צלוי היטב ופריך מבחוץ , רך ועסיסי מאוד בפנים.
גם מהמנה הזו הוזמן סיבוב נוסף..


סעודת המלכים קרובה להסתיים והגיע תור הקינוחים, כבלוגרים "שבעי- מסעדות " למדנו על לשוננו שקינוחים הם נקודת התורפה במסעדות כשרות, התכוננו נפשית לנפילה ובסתר ליבנו התפללנו לבורא עולם, שללא ספק משגיח אישית במסעדה כשרה כה משובחת, שיעשה נס וגם הקינוחים יענגו אותנו!
ו...תפילתנו התקבלה! מנות הקינוח לא נפלו למלכודת חיקוי מנות חלביות והיו פשוט מעולות!!!




אטאיף -כיסוני בצק ממולאים באגוזים, שקדים וקינמון בליווי סורבה ודבש – 35 ש"ח 
מנה נהדרת!!!! הכיסונים עטופים בבצק נהדר, במרקם מושלם, המילוי האגוזי- מתובל ,עשיר ומאוזן, טבילה קלה בדבש- שפתיים ישקו.


סופלה שוקולד חם בליווי גלידת וניל ורוטב פירות יער חמצמץ - 35 
הסופלה מצויין,התוספות שלצידו הפכו אותו לחגיגה ממש, קולי של פירות יער וכדור סורבה משובח.


מאפה תפוחים עלה סיגר ממולא תפוח עץ ויין אדום בליווי גלידת וניל – 35 ₪
חם, פריך, טעיםםם, היה שם גם סורבה תפוח מצויין שמבחינתי אפשר היה להסתפק בכד קטן ממנו...
 לסיכום: צ'מפיונס היא ללא ספק  מסעדת שף משובחת, שירות מוקפד ואוכל מצויין- מומלץ בחום!!!

תגובה 1:

  1. אודי ומיה, אתם צמד מדהים, הכתיבה מהנה ומקולחת, הצילומים מדהימים, נהנה לעקוב אחריכם, וחוץ מזה כבר הזמנתי מקום לצ'מפיונס :) תודה
    אוריה

    השבמחק