יום שבת, 4 בפברואר 2012

חגיגה יפואית בעולי ציון



בולגרי, ערבי ורומני עולים על הפלנצ'ה. נשמע כמו התחלה של בדיחה? אז זהו, שלא. זו המציאות הקבועה במסעדת "עולי ציון", שנפתחה לאחרונה ביפו. מסעדת בר ייחודית,  שמתוארת על ידי בעליה כ"חגיגה יפואית של אוכל , מוזיקה טובה, אנשים ופיזוזים".



מיה ואני הוזמנו, יחד עם בלוגרים נוספים, להשתתף בארוחה במסעדת "עולי ציון": שביפו, כדי להתרשם מהמקום הכל-כך שמח הזה.


ברשותכם, אגיע כבר לשורה התחתונה, ורק אחר כך אכנס לפרטים: זאת לא הייתה ארוחה. זאת הייתה חוויה. חוויה של אוכל עממי, מוזיקה משובחת, והעיקר – פיזוזים. חצי מהמשתתפים לא הפסיקו לקפץ... נשבע לכם... וכל זה, בחלל המעוצב כדבעי בקו מודרני ונקי שהורישה מסעדת שקוף ששכנה בו קודם, כשבמרכזו המטבח השקוף הפתוח (עליו עוד נרחיב), ובר ענק מואר ונוח שמקיף אותו מ-3 צדדים. אכן, שילוב שהפך את הכול לפנטזיה סוריאליסטית...



ואם כבר התחלתי מהסוף, אז אמשיך ללכת ב"רברס”. בואו נדבר על המוזיקה. באופן אישי, מיה ואני מעדיפים מוזיקה שקטה, ואם אפשר, בלי מוזיקה בכלל, כדי ליהנות מצלילי הלעיסה ואנחות ההנאה של הסועדים. אבל ב"עולי ציון" הופתענו מעצמנו. ישבנו כשעתיים באווירה מחשמלת של מסיבת מוזיקה אתנית מעורבת, באיכות מעולה עם סאונד משובח, שנוהלה על ידי די-ג'יי מתוך המסעדה עצמה. הרגשנו ממש מחושמלים, ולמרות שלא היינו בין אלו שקפצו ופיזזו, נהנינו במיוחד.




ונעבור לעיצוב. מצד אחד, העיצוב הכללי מאוד עכשווי, כמעט הייטקיסטי, אבל מצד שני, פוזרו בחלל פריטים מסוגננים "של פעם", שהדגישו את המוטו של המקום – שילובים ואינטגרציה של תרבויות מעין מסעדת שוק בחלל מודרני.
הישיבה על הבר מאוד נוחה, התאורה רכה ונעימה, כשמוקד המרכזי של החלל – המטבח הפתוח. במרכז ניצב מעין כלוב זכוכית, שבתוכו מוכנות המנות, לעיני הסועדים.




הדבר הראשון שנקלט לעין הוא הסדר והניקיון המופתי, שמעלה תמיהות, אם בכלל מישהו משתמש במטבח. אבל תוך מס' רגעים, כשמתחילה התכונה של הצוות, אתה מתחיל להיות מהופנט ובוהה בכל התהליכים – ממש תוכנית בישול המתרחשת בלייב, לנגד עיניך. על המלאכה מנצחת נטלי שחף, בשלנית צעירה ומבטיחה, שחברה לשף ניר צוק בניהול המסעדה, כשניר מלווה אותה כמנטור. ולכל זה מצטרף צוות ההגשה ותפעול הבר, שזורם במעין מחול מסונכרן ומדויק, כשכולם קשובים ורגישים לכל גחמה של האורחים. ואם נוסיף לכך את העובדה, שהכול קורה מסביב לבר, הרי שהקרבה והאינטימיות שנוצרת הופכת את הלקוח מהר מאוד לחלק מהמשפחה המורחבת, המחיצות (שלא קיימות) מוסרות וכולם מפזזים ביחד לצלילי המוזיקה המקפיצה, מי בלעיסה נמרצת ומי בריקוד. ממש כך. חוויה, כבר אמרנו?




וכעת, לאחר שנכנסתם לאווירה המיוחדת והמחשמלת של המקום, אפשר לגשת לאוכל. למרות, שבמחשבה שנייה ושלישית, אנחנו עדיין בהרגשה שהעיקר בעולי ציון זו החוויה.
בגזרת האוכל המקום מציע מבחר מנות ליווי לאלכוהול והקוקטילים, מנות עממיות ופשוטות , מתומחרות בהתאם, וחלק מהמוטו של המקום הוא בילוי מהנה מאוד במחיר נוח לכל כיס.
עדיין יש מקום לטעמנו לשפר את איכות האוכל ולהביא אותו לאיזון נכון יותר בטעמים ותיבול ובחלק מהמנות גם לדייק יותר בבישול כך שההנאה מהן תהיה מושלמת.


פתחנו בחומוס חם ב"עבודת יד" שנטלי בעצמה עומדת וטוחנת במכתש ועלי , החומוס סיפרו לנו, מבושל המון שעות אך אינו נימוח אלא בעל "ביס" , הרבה שום לימון טחינה ותבלינים, אוכלים ללא פיתה , חומוס מקורי ללא ספק , הוא ממש לא זה שיעלה בדמיונכם כשתחשבו על חומוס ביפו.




"עלי גפן של קריסטינה", מנה יפה , עלים טעימים אבל..אני כנראה מעדיפה את אלו של עזיזה או פטמה ..אלו של קריסטינה היו טיפה "אשכנזיים" לטעמנו.



שרימפס יפואי עם עגבניות, מנה טובה , הרוטב היה טעים מאוד ונוגב עד תום גם במנה השנייה שקיבלנו.., השרימפס טרי ועשוי טוב.




חציל על האש עם לחם ביתי בסגנון כפרי, החציל במנה שלנו היה שרוף והיה לו טעם מעושן הרבה יותר מדי .



מקלובה, הצלחת הראשונה שקיבלנו הכילה רק אורז, הערנו על כך והמנה הוחלפה באחת נדיבת בשר,העוף ממש נימוח האורז מאוד מאוד רך .



שוארמה שייטל עם יוגורט ופיסטוק
המנה כללה נתחי שייטל שהתחושה היתה שנצלו על הפלאנצ'ה כפיסות נפרדות, ולכן היו די יבשושיות, משווארמה מצפים להיות עסיסית, שמנמנה (ורצוי משומן כבש) ומתובלת.
אין סיבה לקרוא למנה הזו שווארמה רק כי מדובר בנתחי בשר דקים. כשלא מצפים לשווארמה זו מנה כייפית.




המנה שאהבנו מכל בערב זה היתה מגש קציצות קבב טחונות במקום במטחנה עתיקה, הן היו אווריריות ועדינות טעם, תוכן נשאר ורוד מה שלנו לא מפריע אך שכנינו לסעודה קצת נרתעו.




לסיום העיקריות קיבלנו טעימה של נקניקיות -ערבית ורומנית (עם כוסברה)שמכין האח של ניר, הרומניות התחבבו עלינו במיוחד.





הקינוחים היו קלילים ופשוטים : שמנת חמוצה עם רימון ואיטריות מטוגנות שהיה קצת קשה ללעוס..



מוס שוקולד רך וביתי, עשיר שוקולדי וטעים.



לסיכום: עולי ציון הינו בר- מסעדה חווייתי עם אוירה נהדרת!!! בר משקאות עשיר, מנות עממיות שמתאימות לליוווי השתיה והבילוי, מחירים נוחים שמאפשרים לבלות ערב בלי לקדוח חור בכיס.

תגובה 1:

  1. מיה אודי הפוסט כרגיל מקסים, כתיבה כייפית וקולחת, ביקורת מאוזנת ולא מתייפייפת, עולי ציון בהחלט נרשם- לערב של מצב רוח טוב :)
    תודה
    שי

    השבמחק