יום שבת, 17 במרץ 2012

"בוטיק 2012" - יריד יינות הבוטיק הישראליים בנחלת בנימין, 29-30 במרס.





שמחה רבהאביב הגיעפסח באואתם עולה ההתענינות ביינות בארץ הקודש
במסעדת הבשרים והיין "הטרקלין", שבמדרחוב נחלת בנימיןהחליטו לחשוף את הצרכן הישראלי לשפע המרשים של יינות הבוטיק המיוצרים בארץ
ולכבודם יערכו את תערוכת היינות:
"בוטיק 2012", בתאריכים 29-10 במרס.  
האירוע כולו ייערך בקדמת המסעדה ובחצר הקסומה שלהבה יפוזרו הדוכנים.
בתערוכהשתימשך יומיים,יאפשרו לקהל לבוא ולטעום יינות ישראלים 
שטרם הושקו וגם להיחשף ליקבי בוטיק ייחודיים וקטנים.  
יוזם האירוע ואיש החזון הוא הסומליה יוסי בן-אודיסבעלי הטרקלין,
שמשתדל להפגיש את הקהל הישראלי עם כמה שיותר יצרני יינות איכות מקומיים.





לצד היינות, יוצגו אביזרי יין ולמבקרים יוצעו, במחיר מוזל, מנות בשר מובחרות של מסעדת הטרקלין, הידועה בבשרים המשובחים שלה. בין היתר, יוכלו המבקרים בפסטיבל להזמין מנות מיוחדות במחיר אחיד של 25 ש"ח למנה של: פטה כבדי עוף בציפוי תאנים, תמרים ואגוזים וריבת בצל וג'ינג'ר, מבחר נקניקיות איכות מהשרקוטייר אלן טלמור על כרוב כבוש ביין לבן ועוד.
 
לקראת התערוכה הוזמנתי לערב הדגמה, שבו טעמנו את היינות של יקבי הבוטיק המשתתפים בה ונהנינו ממבחר המנות המשובחות שיוצעו לקהל הרחב.


לפתיחה טעמנו מבחר מהיינות המבעבים בטעמים של "יקב ירושלים"
זהו יין שפריצר שמועשר בתמציות טעם טבעיות כמו : אננס, תות אפרסק, ליים, אשכוליות אדומות, היינות מרעננים וטעימים תוססים המידה טובה וקלים מאוד לשתייה (6% אלכוהול בלבד), בנוסף טעמנו את המוסקטינו שאין בו תוספות טעם וגם הוא היה מתקתק ונעים מאוד.


המנות הראשונות הוגשו לשולחן וכללו:
 קרפצ'ו סינטה עם שמן זית ופסטו שהיה מדוייק ומצויין

ארטישוק אפוי עם גבינת סיינט מור ועגבניות שרי

 אנטיפסטי מירקות מעורבים 

המשכנו ביין אוונגרד של יקב יקב "אסיף" הנמצא בערד.
ה"אוונגרד" הוא בלנד של חמישה זנים שונים שיוצרים את טעמו וניחוחו המיוחדים.
בין הזנים שמשמשים לייצור היינות ביקב – סוביניון בלאן, גוורצטרמינר, שרדונה ועוד. 

טעמנו את יין השיראז של יקב "ראש פינה" 
יינות היקב, עשויים מענבים מכרם בגידול עצמי, במקום יש מרכז מבקרים ובתיאום מראש
תוכלו לבקר במקום ולראות את התהליכים המתבצעים בשלבי ייצור היין ואת הכרם.


שתי מנות ראשונות נוספות הוגשו לטעימה:
פטה כבד עוף מעולה עם ציפוי תאנים תמרים ואגוזים, 

וקבבוני טלה על סלסת עגבניות – שתי המנות יוגשו ביריד.

היין הבא שזכינו לטעום הגיע מיקב "נבות" שנמצא במושב צלפון וכולל כרם,
יקב ומבשלת בירה, טעמנו קברנה סוביניון מצויין.
היין המיוצר בסגנון צרפתי היה רב טעם, בעל גוף מלא ועשיר.


אחריו טעמנו  יין ה"מלבק ברברה" בציר 2008 מיקב "דדה" (DADAH) הממוקם בכרם המהר"ל על רכס הכרמל.

הוגשו שתי מנות עיקריות נהדרות ומיוחדות לטרקלין: 
סטייק רוקה: נתחי בשר שייטל (החלק האחורי של הבקר- ללא שומן כלל) מוגש על סלט רוקט ופרמזן, ופלחי בצל ותפו"א צלוי לפריכות נהדרת .




ומנה מקורית ומשובחת: פרוסות סינטה מיושנות היטב, רכות ובשרניות המגיעות עם אבן לוהטת לצלייה עצמית .




את המנות העיקריות  ליווה יין מיקב "מרשה" הנמצא בתל תל מרשה – חשיפה ראשונה ליקב הממוקם בלכיש. היינות הן תוצר ענבי הכרם הפרטי .


היין האחרון שטעמנו היה של "יקב שילה" –  המציג הגדול ביותר ביריד, שסיפר שהוא מייצר יין בהתאמה לטעם הישראלי שמעדיף ארומה ברורה וטעמים כבדים.

הקינוח של הארוחה הורכב מטעימה של מוס שוקולד, סורבה פירות יער ומלאבי,
שלשתם היו עשירים וטובים והיוו סיום הולם לערב איכותי, טעים ומיוחד במינו .


עלות הכניסה לפסטיבל הינה 150 ₪ אך באתר המסעדה או דרך חברת גרופון ניתן לרכוש כרטיס מוזל ב- 75 ₪ לאדם בלבד, עלות הכניסה כוללת טעימה חופשית של מגוון היינות וגם זיכוי של 50 ₪ לרכישת יינות ביריד החל מהבקבוק השני ו-50 ₪ זיכוי נוספים לרכישת מנוי למגאזין יין וגורמה. בנוסף ליינות יהיו דוכנים של אביזרי יין ופינת התרגעות בה יוגשו מים מינראלים של המותג evian.


לרכישת כרטיס מוזל באתר גרופון:
http://www.groupon.co.il/deals/tel-aviv-iw/hatraklin2/4059262

חניה במחיר יומי של 15 ש"ח בחניון "גרוזנברג" הסמוך.

פרטים נוספים ומידע על היקבים המשתתפים :

http://www.hatraklin.co.il/main.asp?article_id=24&cat=articles&sCat=article


מקווה שאהבתם את הרשומה - מוזמנים להשאיר לי תגובה

7 תגובות:

  1. יפה לכם ...פוסט מושקע , צילומים שעושים חשק ...בואופן כללי ...תודה

    השבמחק
  2. פוסט צבעוני ואלגנטי כיאה ליין.
    יוסי לא נח לרגע, תמיד עוד פרויקטים.

    השבמחק
  3. וואי וואי וואי, מיה, איזה פוסט משגע, עושה לי חשק לבוא ליריד! מקסים! והתמונות, משגעות, כרגיל. כל הכבוד (-:

    השבמחק
  4. שוש חזן גרינברג17 במרץ 2012 בשעה 13:33

    ליין הישראלי אין שום סיבה להתבייש. יש כאן תעשיית יקבי בוטיק מדהימה, איכות גבוהה , מחירים טובים. שווה.

    השבמחק
    תשובות
    1. מילים כדורבנות, לא רק שאין מה להתבייש בהחלט יש במה להתגאות!

      מחק
  5. יונית צוקרמן17 במרץ 2012 בשעה 14:27

    אני לא יכולה שלא להתפלא כל פעם מחדש מעריכת התמונות והתמונת שלך.
    מה שלא תכתיבי, התמונות שלך תמיד יעשו לי חשק, לטעום גם.

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח התכוונת להתפעל :)
      תודה יקירתי כייף לקבל תגובה שמחחמת את הלב!!

      מחק