יום חמישי, 15 במרץ 2012

דגת הארץ - בשורה חשובה לאוהבי הדגים!


דג כמו במסעדה - על מגש של כסף. סליחה, קלקר. מהסופר...


מכירים את זה, שנורא בא לכם על דג טרי וטוב, כזה צלוי, עם עור פריך ובשר רך ונימוח? אבל ברגע שאתם לוקחים אותו ליד, אתם נזכרים בעצמות שמחכות לכם בין השיניים, ומוותרים? ואתם כבר כל כך רעבים, שמן הסתם אין לכם כוח וזמן לפלט אותו כראוי... אז זהו, הגיע הזמן להשתחרר מההתנייה ההיסטורית ולהתחיל ליהנות מדגים משובחים וטריים, שמחכים לכם במגשית הקלקר, כשהם מפולטים ונקיים כדבעי.

חברת "דגת הארץ" 
הוציאה למרכולים מוצר חדש ומהפכני - מגשיות של דגים טריים ומפולטים, היישר מהמים, 
לאחר שעברו פילוט וניקוי יסודיים. הדגים, שנידוגו אך אתמול בישראל, מגיעים למקררי הסופר השכונתי שלכם תוך פחות מיממה, כשהם מוכנים לכל צורת הכנה, כשכל שעליכם לעשות זה לקרוע את עטיפת הניילון הנצמד שלהם... אך מעבר לנוחות המדהימה ולאיכות הבלתי מתפשרת, פיתרון שכזה גם פוטר אתכם מהצורך להתרוצץ בשוק או בין חנויות הדגים, כדי לאתר את הדג הטרי שלכם. דגת הארץ משווקת את הדגים המפולטים בכל רשתות השיווק ברחבי הארץ, לרווחת צרכני הדגים. ובינינו, מי לא אוהב דגים? במיוחד כשהם מוכנים כמו במסעדה טובה?


בשבוע שעבר התקיימה סדנת בלוגרים נהדרת אותה ארגן למופת האחד והיחיד סתיו אדם, ובניצוח השף קובי פרסול.
בסדנה הכינו המשתתפים תוך זמן קצר ובקלות את מבחר המנות הנפלאות הבאות: 


 פורל ברוטב פורטובלו, שמנת שום ויין אדום


בייבי קרפ בסגנון חריימה פיקנטי שכונתי


 אדמונית בטמפורה לצד צ'ימיצ'ורי וחזרת


בורי ברוטב עשבי תיבול ושמן זית צלוי בתנור



אמנון ברוטב איטלקי של עגבניות ופסטו



למחרת הסדנה התלבטתי מה להכין עם הדגים שקיבלנו להתנסות, בחרתי בחבילת פילה הבס, פתחתי את האריזה והרחתי, ריח של דג טרי טרי ...כל כך טרי שלא התאפקתי מלטעום אותו נא, הטעם, כמו הריח היה מושלם! 


ואז ידעתי שלמרות שכל הרטבים שלמדנו היו מצוינים אני רוצה לתת את הבמה והכבוד הראוי לדג  ולא לכסות אותו בשום דבר שיתערבב בטעמו. רציתי מנה קלה ומזינה ובחרתי לצלות אותו על ענפי רוזמרין בתערובת של שמן זית- חמאה ושום ולהגיש אותו על מצע תרד מוקפץ וצ'יפס של קישואים.התוצאה היתה פשוט מושלמת, הצלחות לוקקו עד ברק..כל ההכנה כ - 10 דקות בלבד! 
וזה הולך כך:


פותחים אריזת פילה בס של דגת הארץ
(אין צורך לשטוף/לנקות/להוציא עצמות....כלום!)


פורסים כל פילה לשלושה נתחים , מטפטפים מעט שמן זית ובלסמי , מלח ים אטלנטי ופלפל גרוס טרי.



מקפיצים על גבי מחבת חמה בשמן זית חמאה ושום את אצבעות הקישואים, כך שיצרבו היטב מבחוץ אך ישארו פריכים ולא יתבשלו מדי.




מוציאים מהמחבת את הקישואים, מקפיצים את עלי התרד (דקה-שתיים עד שהם מתכווצים מעט).




על אותה המחבת מפזרים גבעולי רוזמרין. 

ועליהם מניחים את הדגים - חשוב מאוד- להניח על הצד של העור!!
מטגנים עד שהבשר מלבין (לא צריך להפוך) ומוציאים מיד להגשה, מניחים  על גבי התרד , לצד הקישואים ומפזרים מלמעלה חופן נאה של פרוסות שקדים קלויים.

 בתאבון!!!




השוואה בין פילה קפוא לפילה דג ישראלי טרי:

פילה דג ישראלי טרי
פילה קפוא 
גדל בארץ בפיקוח השירותים הוטרינרייםמיובא מסין בד"כ
100% פילה דג טרי20% תוספת של מים וקרח
מרקם בשרי של דג טרי
וטעם של דג טרי
מרקם של מוצר קפוא
טעם לואי דגי
ניתן לראות את האיכותמעטה קרח מסתיר את הדג
ניתן להריח את טריות הפילה בעת הפתיחהלא ניתן להרחה של מעטה הקרח
לדברי שי אגוזי, מנהל השיווק של חברת דגת הארץ: "החלטנו להוביל מהפיכה בצריכת הדגים הטריים בישראל באמצעות הנגשה של הדגים לנקודות המכירה שבהם רגילים הצרכנים לבצע את הקניות שלהם. אנו מקווים שהמהלך שלנו יעודד ויעלה את צריכת הדגים הטריים ואם עד כה ראינו שהישראלים מעדיפים לרכוש בשר טרי על פני בשר קפוא אז גם בתחום הדגים אנו מציעים פתרון של מגשיות עם מגוון רחב של סוגי פילה של דג ישראלי טרי, כחלופה למוצרים הקפואים והמיובאים".

אריזת פילה דג טרי של דגת הארץ מכילה 400 גרם של פילה דג, נקי, מפולט ומוכן לבישול.
בין מגשיות פילה הדג שמציעה דגת הארץ במגשית נוחה ואטומה השומרת על הטריות ניתן לרכוש אמנון (מושט) שהינו הדג הפופולרי ביותר בישראל ובעל רמת שומן נמוכה, דג בס העשיר באומגה 3 וכן דג בורי שבשרו קל לעיכול ועם 85 מ"ג כולסטרול ב-100 גרם.
מחיר מומלץ למגשית 400 גרם:
אמנון – 39.90 ש"ח
בורי - 44.90 ש"ח
באס – 51 ש"ח


אודות דגת הארץ:
דגת הארץ החלה לפעול באוגוסט 2008 והיא בבעלות קבוצות מגדלי הדגים המובילות בישראל, אשר שמו להן למטרה לפתח את שוק הדגים הטריים בארץ התמקדות בפיתוח מוצרים בעלי ערכים מוספים בנושאי איכות ובריאות, כשרות, פיקוח וטרינרי הדוק על כל שלבי הגידול,

מוצרי החברה כשרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים.

לאתר דגת הארץ: www.d-h.co.il



9 תגובות:

  1. האמת שאני מסמיק ....
    ושאני פשוט מאושר שאהבת את הסדנא ואת התוצרים ....
    שאפו על פוסט מדליק

    השבמחק
    תשובות
    1. תסמיק חבר, הרווחת את הזכות להסמיק ביושר,
      זה היה אירוע מכובד, מושקע, כזה כמו שאתה יודע לעשות!

      מחק
  2. שוש חזן גרינברג15 במרץ 2012 בשעה 14:14

    אחד הדברים שתמיד הרתיעו אותי מלבשל דגים היה הקטע של פילוט והריח, שני דברים שאין עכשיו באריזות דגת הים. פשוט, נוח , נקי וללא ריח של דגים.

    השבמחק
    תשובות
    1. שוש...מחכה להזמנה לטעום איזה דג שתכיני *)

      מחק
  3. פוסט נהדר למוצר נהדר!
    הדג שהכנת נראה טעים, בריא ומזין :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה שמרית !
      ממליצה לך להכין כך, הבאס כל כך טעים שממש חבל להסוות את הטעם שלו ברטבים

      מחק
  4. היי,
    אשמח אם תוכלי לשלוח לי את המתכונים :)
    Rakeffet@gmail.com
    רקפת

    השבמחק
  5. מיה, אין על הפוסטים שלך! מהמם. אבל ממש. פוסט כ"כ מושקע, ובא לי דג, עכשיו!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי! אין על התגובות שלך :)

      מחק