יום שישי, 30 במרץ 2012

המטבח החדש של לנדוור

לנדוור - חידושים טעימים בעידן החדש...
 


בכל פעם שאני נתקלת בשם לנדוור, קשה לי שלא להתפעל מהמפעל הוותיק, שממשיך לשמור על מסורת "בית אבא" בת ה-90 שנה שלו ועל איכות בלתי מתפשרת, שלא נס לחה עוד מימי הקפה המשובח של החברה, מאמצע המאה הקודמת. השבוע זכיתי להתרשם בכך מקרוב, ושמחתי לגלות שהרשת לא שוקטת על השמרים וממשיכה לחדש ולהתחדש, כשהאיכות היא בראש מעייניה.

רשת בתי הקפה של לנדוור, שהחלה את דרכה אך לפני כ-8 שנים, מתרחבת בימים אלה ונוספו לה סניפים בקולנוע כוכב ברמת השרון, בקריית השרון בנתניה, בשרונה שבמתחם הטמפלרים בתל אביב ובמתחם ליפין שבאם המושבות בפתח תקווה. בסניפים אלו, יחד עם הסניפים הוותיקים יותר, נבנו מטבחים מתקדמים ומורחבים, בעלי אמצעי ייצור חדישים, כמו תנורי אבן, צ'יפסרים וגריל. גם בצד הקולינארי לנדוור הקפידו על שדרוג, ואמצו אל חיקם את השף גיא הרלב, שהצטרף ליועץ הקולינארי של הרשת, שחר ברנע, בניהול צוותי המטבחים ובהקפדה על טיב ואיכות המנות. לכך נוספו גם ספקים איכותיים, ביניהם מחלבות "גד" וספק הלחם "לחמא". אכן, שילוב מנצח...


בערב הדגמה, שנערך בלנדוור הוד השרון לכבוד גל החידושים האחרון, ובראשו התפריט המחודש, נהניתי במיוחד מהמנות החדשות, שהוגשו לצד הוותיקות יותר. הדגמה זו הייתה עבורי עוד הוכחה לכך, שכשמסורת, וותק וחדשנות נפגשים, יש תמורה ראוייה, שבמקרה של רשת קפה לנדוור מקדמת אותם לראש הטבלה...

המנה הראשונה שהוגשה לשולחן היתה קדרת המושבה, מתחת למכסה עשוי פוקאצ'ה התחבאה קערה חמה ובה נזיד בשר עשיר שבושל ביין , פטריות ועוד, מנה חורפית נהדרת, קודם כל קורעים את הבצק ואז ממשיכים בניגוב הבשר והרוטב בעזרת הפוקאצ'ה .



מאוד שמחתי שהוגש לנו שניצל...לעולם לא אומרת לא לשניצל, כמה פשוט, ככה מהנה, השניצל הזה היה דק דק, פריך פריך,טעים טעים, צ'יפס פחות "מקדונלד  סטייל" היה משדרג הבהחלט.



כדורי בשר טעימים בשפע של רוטב עגבניות לצד אורז,מנה ביתית מאוד וטובה.


סלסלת לחמים ולחמניות



פסטה בולונז, הוגשה פסטה רחבה- פרפדלה עשוייה היטב, הרוטב מצויין והוגש בנדיבות, מאוד אהבתי.




סלט איכרים , וריאציה על קפרזה איטלקית, ירקות טריים ומטופלים באהבה (אפילו קילפו את העגבניות!) מוצרלה טרייה של גד, והכל יושב על פוקאצה שסופגת את הטעמים והמיצים, מנה מרעננת ומצויינת.



רביולי פרמז'ן ברוטב רוזה, פחות אהבתי את המנה, הרביולי היו מבושלים באופן לא אחיד, המון המון רוטב.



שקשוקה חצילים עם גבינת פטה ועשבי תיבול, יחד עם השקשוקה המוגשת במחבת ברזל כבדה מוגשת חלונת קטנה וסלט טרי, סליחה שאני חוזרת על עצמי...אבל גם המנה הזו היתה טובה מאוד!







פוקאצ'ות קטנות עם גבינה וסלט עלי ביבי ועגבניות שרי, לי היה מלוח מדי, אולי השף בדיוק התאהב..







ואז...אחרי כל המנות הביתיות והכייפיות הוגשו המתוקים, הם היו המשך ישיר לאיכות המצוינת שהפגינו המנות הקודמות.

למנה הכייפית הזו קוראים "רוזלך" והיא בעצם בצק של פוקאצ'ה מגולגלת במילוי נדיב של ממרח נוטלה עם שברי אגוזים, ערמת הרוזלך מוגשת חם חם הישר מהטאבון.



לרגע חשנו צורך במשהו רענן...והנה נחתה לה על השולחן  מנה שהיא שיא הרעננות :
גרדה - על שם אגם גארדה באיטליה, בצלחת עמוקה שטו להם שברי מרנג, פירות טריים ופירות יער, גלידה משובחת של הגלידריייה האהובה עלי "ונילייה" והר של קצפת אורירית ...מנה מושלמת!




המנה הזו לא היתה בתכנית הערב, אך אחת הבלוגריות התקשתה לסיים את הערב בלי מנת שוקולד...ומזל שכך! הוגשה לנו אחת מעוגות השוקולד הטובות ביותר שאי פעם אכלתי, עוגה ללא קמח, עשירה בשוקולד משובח, עונג אמיתי , תשמעו לי... לרוץ ולהזמין!


לסיכום:
לנדוור הוד השרון הוא ללא ספק בית קפה עם יתרונות של אוירה נהדרת, מיקום נוח (חנייה צמודה חופשית ), תפריט מגוון, מנות נדיבות העשויות היטב מחומרי גלם טובים וטריים, למרות שמדובר בקונספט רשתי האיכות מצויינת, מומלץ בחום!

3 תגובות:

  1. שוש חזן גרינברג30 במרץ 2012 בשעה 18:24

    הקינוחים סוף הדרך, גם אם לא רעבים, שווה להכנס רק בשבילם..

    השבמחק
  2. אוכל נהדר! אני מתה על השילוב של אוכל עם טאבון!

    השבמחק
  3. טעים, טעים, טעים!!
    לרוץ ולהזמין את הגארדה...מומלץ!

    השבמחק