יום שני, 9 באפריל 2012

ימאטוייה, יפנית מבטן ומלידה



ביצים של דג מעופף? - בYAMATOYA הוד השרון, בית אוכל ותרבות יפני


עיון הראשון בתפריט של YAMATOYA, הותיר אותנו קצת פעורי פה – הבנו שהגענו לארוחה מהאגדות, עם שמות מוזרים ומה-זה קשים להיגוי, ובעיקר – עם מרכיבים, שלרוב לא תמצאו בשום תפריט, בשום מקום אחר, גם לא במסעדות ב"סגנון יפני", אליהן הורגלנו. מסעדת YAMATOYA שבהוד השרון מגדירה את עצמה, ובצדק,
כ"בית אוכל ותרבות יפנית", ולא עוד "מסעדה יפנית" שגרתית. המקום מעוצב ופועל כביסטרו-בר יפני "שכונתי", איזקאיה, כזה שהמקומיים מבלים בו ערב שגרתי, על כמה כוסיות אלכוהול יפני משובח ומנות בר נלוות, שרובן לא דומות למה שאנחנו מכירים כאוכל יפני, כאן, בארץ הקודש.



הסיפור של YAMATOYA הוא יותר מכל סיפורה של בעלת המקום והשפית שלו, איה אימטני, אישה יפנית מרשימה ומוכשרת, שב-15 שנות שהותה בישראל טבעה את חותמה המקצועי על האוכל היפני שמוגש כאן, בין היתר במסעדות ידועות, כמו טאקטמרו, אונאמי ועוד. איה אימנטי הפכה להיות שגרירת תרבות האוכל היפני בישראל, ולא בכדי, היא זאת שמוזמנת לפקח על הכנת התקרובת באירועים רשמיים של שגרירות יפן. ל-YAMATOYA מגיעים לא מעט יפנים "אורגינליים" השוהים בארץ, שמחפשים את טעמי הבית המוכרים להם, אבל גם ישראלים רבים, שמחפשים את הדבר האמיתי...  

איה אימנטני נולדה בקובה שביפן, אביה היה סושי שף ובעלים של סושי בר מצליח.

איה הגיעה לישראל בשנת 1996 כאשר נשכרה על ידי חברה פרטית במטרה להשיק בישראל סניף של "Nanbantei of Tokyo", לאחר מכן שימשה כשפית במסעדות Takamaru ו- Onami. בשנת- 2000 פתחה את Matsuri קייטרינג.
בשנת 2003 פרסמה איה את הספר "סושי כל אחד יכול" (sushi for wimps) שתורגם לשפה העברית ומדגים כיצד להכין סושי במטבח הביתי. צעד אחרי צעד. 
כיום משמשת איה כיועצת מקצועית למסעדות יפניות ולחברות קייטרינג ומחלקת את זמנה בין ייעוץ והוראה, פיתוח וייצור רטבים וקינוחים למסעדות. בשנת 2009 פתחה את יאמטויה שבהוד השרון.



איה משתדלת, כמיטב יכולתה, לשמור על האותנטיות של המנות המוגשות ב-YAMATOYA, תוך מינימום נדרש של התאמות לחיך המקומי. כך, למשל, תמצאו כמה צנוברים קלויים כחלק מהרוטב באחת המנות, או חריכה של בשר הדג מלמעלה במנה אחרת... אבל רוב המנות נותרות בדיוק כפי שהמסורת היפנית מחייבת, וכאן המקום להודות – היה לנו ממש קל להתחבר אליהן. ההקפדה על חומרי גלם איכותיים וטריים ניכרה בכל המנות, כמו גם צורת ההגשה המסורתית המרתקת. 


אנחנו הוזמנו לערב הדגמה, שכלל מגוון מרשים של מנות מרתקות, שהטיסו אותנו במחי כף אל ארץ השמש העולה. 
היינו שעתיים ביפן...



מנות פתיחה:
חמוצים יפנים – כרוב, פלפלים, גזר ובצל במרינדה של חומץ אורז ואצות קומבו.- 8 ש"ח



אדממה – פולי סויה מאודים במים במלח.- 12 ש"ח


טעמנו 3 מנות שונות של הרוסמה ריסאיי – אטריות תפוח אדמה קרות מוגשות עם אצות טוביקו ירוק – ביציי דג מעופף  מנה אחת עולה 24 ₪

טוביקו כתום – בייצי דג מעופף

איקורה – בייצי סלומון


שתינו צ'וייה- יין שזיפים מתקתק וטעים.. מדי..עלה צ'יק צאק לראש..:)
לא זוכרת את השם- אבל מנה מופלאה!!

אגאדשי טופו – קוביות טופו בציפוי פריך במרק ציר דגים ופטריות שיטקה מוגש עם צנון כתוש, 
בצל ירוק ופטריות נמקו – 28 ₪

סאקה קאמאיאקי – מנה מסורתית של סנפיר סלמון ממולח על הגריל
 – 
22 ₪

סלט קינוקו חם – פטריות מוקפצות ברוטב טריאקי ושום על מצע עלי חסה – 39 ₪


טורי נאבה טיישוקו – תבשיל יפני בקדירה מסורתית עם אורז מאודהנתחי פרגיתאיטריות הרוסמהטופושיטקהגזר ובצל ירוק – 78 ₪

ג'יו סוקיאקי טיישוקונתחי אנטריקוטאטריות הרוסמה ובצל ירוק מבושלים ברוטב טריאקימוגשים עם אורזמרק מיסוביצה טרופה וחמוצים – 79 ש"ח

קייסן הרוסמה איטמהסקלופקלמרישרימפססרטן כחולאיטריות הרוסמה ובצל ירוק מוקפצים בשוםסאקהסויהג'ינג'ר וציר דגים. – 98 ₪


ניגירי סלמון- הדג נצרב מבחוץ בלהבה 


ניגירי טונה, גם כאן אותו טיפול של צריבה שהוסיף טעם מיוחד לטונה .

מגש של סושי צמחוני 




כשהגענו לשלב הקינוחים איה הסבירה ש"היפנים אוכלים מתוק רק בשעת התה, לא בריא לאכול קינוח אחר הארוחה..."אבל בישראל, כמו בישראל, ארוחה אינה מסתיימת בלי משהו מתוק, מזל שכך! רמת הקינוחים שהוגשו לנו היתה מעולה!!! אנו אוכלים הרבה מאוד במסעדות כאלו ואחרות, בפה אחד קבענו שהקינוחים בימאטוייה הם מהטובים שפגשנו!


הקינוחים:

אגדאנגו ספיישל – 2 כדורי אורז מטוגנים בעשייה בייתית ממולאים בשוקולד לבן ומריר מוגש עם פרפה הבית, 
קצפת ורוטב פירות יער – 39 ₪





מאצ'ה פרפה- פרפה מסורתי של תה ירוק ושוקולד לבן מוגש עם קצפת– 28 ₪





מבצר קפוא – סנווידץ 3 קומות של קרם בורלה קפוא וטוויל וניל מוגש עם קצפת ורוטב פירות יער– 39 ₪



מלבי קוקוס- מחלב קוקוס ושמנת טרייה מוגש עם רוטב פירות יער – 22 ש"ח




בננה בדבש וטוויל שקדים – סנדוויץ קומות של בננה בדבש וטוויל שקדים מוגש עם פרפה הבית
קצפת ורוטב פירות יער -36 ₪



לסיכום: ימאטוייה היא ללא ספק כתובת משובחת לחובבי אוכל יפני אמיתי, התפריט מגוון, המחירים סבירים, 

מומלץ, להכיר ולהתמכר!



**החל מ-8.04 יושק במסעדה תפריט ללא גלוטן אשר יהיה מורכב מ-4 סלטים ו-2 מנות עקריות העשויים מפסטה ללא גלוטן. לאוהבי סושי ניתן להזמין במסעדה מגשי מסיבות (דגים וירקות או דגים ופירות ים).




את התפריט במלואו ניתן לקרוא כאן: http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=10600&txtNavID=3&txtItemID=-1 

ימאטוייה,  בני ברית 6, הוד השרון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה