יום שני, 30 באפריל 2012

בשורה לנמנעים מגלוטן - במסעדת יאמטויה בהוד השרון!



בישראל חיים אלפי בני אדם, שנמנעים מאכילת גלוטן, הן בגלל מחלת הצליאק והן בגלל רגישות אלרגית לחלבון הדו-פרצופי הזה. אני נמנה ביניהם, לאחר שלפני כשנתיים, לאחר עשרות שנות סבל מעיכול לקוי, גיליתי שאני רגיש לגלוטן והפסקתי לצרוך אותו. מאז ועד היום חיי השתפרו פלאים וכל בעיות העיכול שלי נעלמו כלא היו! כמתנזר אדוק מגלוטן, כל התפריט שלי השתנה מן הקצה אל הקצה, מה שהפך את הבילוי במסעדות, האהוב עליי במיוחד, למשימה די מורכבת, ולעתים מתסכלת. מעטות המסעדות הלוקחות ברצינות ובמקצועיות את הנושא, ומאפשרות למתנזרים מגלוטן לאכול בחופשיות ובבטחה, וכל ביקור במסעדה מחייב חקירה מוקדמת וחקירה צולבת – לפני הזמנת המנות ובהגשתן, כל זה, על מנת להיות בטוח ב-100%, שאין במנות אפילו אבק של חיטה...

במסעדת יאמטויה שבהוד השרון, בית תרבות ואוכל יפני, עליה כתבנו בהרחבה ובהערכה לפני כחודש, החליטו להרים את הכפפה, ולהציע למתנזרים מגלוטן תפריט עשיר, הנקי לחלוטין מכל חשש גלוטן. איה אימטני, השפית והבעלים של המסעדה, לקחה את הפרויקט ברצינות האופיינית לה, ובנתה תפריט, תוך שהיא נעזרת בטכנולוגית מזון ובכוהנת הבישול הבריא בישראל, פיליס גלזר, שמוציאה בקרוב ספר מתכונים מיוחד ( פיליס שהיא אישיות מקסימה באופן לא רגיל, ישבה איתנו לשולחן,כך שבמהלך הערב זכינו לנהל עמה שיחה ארוכה ומרתקת בנושא הבישול ללא גלוטן והקונספט היחודי של הספר שלה - יש למה לחכות!).  

 

בתפריט איה שילבה מוצרי פסטה נטולי גלוטן, המתבססים ברובם על קמח אורז, ומזכירים בצורתם ובטעמם את המקור מהחיטה. אבל לפני הכול, היא השכילה להעניק למנות את הטעמים והניחוחות האופייניים למזון היפני האותנטי, שהיא מגישה במסעדה, שמלכלחילה כולל רכיבים רבים נטולי גלוטן, כך שלסועד אין בכלל הרגשה שהוא אוכל משהו חריג, והוא לא סובל משום אפליה קולינרית, כמו במסעדות רבות אחרות...

אתמול הוזמנו לערב השקה לתפריט החדש, נטול הגלוטן, ערב שאותי, מן הסתם, ריגש במיוחד. ידעתי, שבפיקודה הקפדני ובידיה הנאמנות של איה אימטני, אני יכול להיות רגוע. ואכן – בניגוד למרבית ביקוריי במסעדות, בארוחה ביאמטויה הרשיתי לעצמי להתמסר לחלוטין להנאה מהאוכל וכמובן – לאווירה הכל כך מיוחדת שהמקום מציע, כביסטרו בר אותנטי, משוחרר ובלתי מחייב
לפתיחה התכבדנו במבחר סושי שהתגלה כאחד הטובים ביותר שטעמתי בארץ (ולא שציפינו מאיה לפחות.. )


 טעמנו שתי מנות ראשונות:

סלט אירי גומה- פסטה מסולסלת מקמח אורז, ברוטב סורי גומה עם שעועית ירוקה, פטריות שמפניון עגבניות שרי ופטרוזיליה, לנו הרוטב הזכיר קצת טעם עדין של טחינה. (42 ש"ח)
 נמה הוראקי: רולים קטנים עטופים בדפי אורז,  (42/32/29 ש"ח)

במילוי ירקות טריים, פילה סלמון/ ספייסי טונה .

 וסוג נוסף ממולא ירקות טרייים כולל אבוקדו ומוגשים ברוטב שמנת ווסאבי.

במסגרת המנות העיקריות נטולות הגלוטן טעמנו:


קומקו פנה עגבניות , פנה מאורז, חזה עוף רוטב עגבניות (59 ש"ח)

 קומקו באטה: אטריות פרפדלה עם שרימפ (אחד..) שעועית ירוקה פטריות שמפניון מוקפץ ברוטב פיקנטי וטעים של חמאה סוייה ושום ,אפשר להזמין עם אנטריקוט במקום שרימפ,( 72 ש"ח)


קומקו גנוצ'י, מנה של ניוקי מתפוחי אדמה וקמח אורז, ברוטב עגבניות ופתיתי טונה, הרוטב והטונה מצויינים, הניוקי היו צמיגיים וסבלו מטעם לואי כלשהו, אנחנו הינו מדלגים על הניוקי ואוכלים בדיוק את אותה מנה עם אחת הפסטות ואז זו יכלה להתרומם ולהיות מנה ממש מצויינת. (72 ש"ח)


קומקו סאקה איטמה עם קלאמרי, אטריות פרפדלה, פטריות שיטאקי, ג'ינג'ר , סאקה וסויה, מנה טובה, תיבול מאוזן ועדין, הקלאמרי היו עשויים מצויין. אפשר להזמין עם עוף במקום פירות ים  (69/98 ש"ח)


לסיכום:
פסטת האורז (מכל הסוגים שטעמנו) ממש טובה ומהווה תחליף נהדר לאחותה הגלוטנית!

תודה ענקית לאיה אימטני ולמסעדת יאמטויה, שאפשרו לי, ולקהל הרחב והגדול של סועדים נטולי גלוטן, ליהנות מהתפריט היפני המסורתי, בלי שום פשרות. איזה כיף שיש לנו היום גם כתובת ביפן... יישר כוחכם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה