יום רביעי, 9 באפריל 2014

אמריקן קולוני – אי של שלווה מפנקת...


כשנכנסים בשערי מלון אמריקן קולוני, יש תחושה שהזמן עמד מלכת. כאילו, מישהו עצר את לוח השנה והקפיא את ההיסטוריה. מלבד תחושת היוקרה, ההוד וההדר העוטפים אותך עם הצעד הראשון, ניתן כמעט להרגיש את נוכחותם של בני שושלת הפאשה, שהתגוררו במבנה האבן העתיק, או שומע את צעדיהם החרישיים והמדודים של שועי עולם, שהתארחו במלון ב-120 שנות קיומו. הנה, ממש פה בפינה, ישב לו בוב דילן, מוקף לבטח במעריצות ירושלמיות נלהבות ובאדי אלכוהול משובח. וכאן, בכורסה הזאת, הסב מן הסתם ג'ורג'יו ארמאני, חנוט באחת מחליפות הדגל המפורסמות שלו, כשעל ידו משתרעת הדוגמנית התורנית. ופה, ממש בספה הזאת, שקע לו בנוחות לא פחות ולא יותר... סר ווינסטון צ'רצ'יל, בביקורו ההיסטורי בעיר הקודש. כן, כזה הוא מלון אמריקן קולוני. מלון היוקרה האמיתי הוותיק ביותר בארץ, עם היסטוריה מפוארת של אורחים רמי מעלה, שפקדו ופוקדים אותו עד היום.


ההיסטוריה המכובדת, היוקרה, הפאר וההקפדה על כל פרט, ממשיכים ללוות אותך כשאתה ממשיך לשוטט בין ארבעת מבני המלון, חולף על פני הפטיו הקסום והרומנטי, משתכן באחד מחדריו ההדורים, או באחת מהסוויטות המפנקות ורחבות הידיים.


השילוב של האדריכלות האוריינטלית המסורתית בעלת הקשתות, לצד אלמנטים מודרניים ועדכניים, הופכת את החווייה לביקור במוזיאון חי של תרבות מזרח ומערב. לא בכדי, מלבד אישי הציבור ואושיות התרבות הפוקדים אותו, המלון מהווה כתובת קבועה לנופשים מכל העולם, שחוזרים באופן קבוע לאי השלווה הקסום, בתוך הקלחת היוקדת של ירושלים. ואם כבר הזכרנו את ירושלים, הרי שמיקומו האסטרטגי מעניק לאמריקן קולוני יתרון בולט – כ-10 דקות מהעיר העתיקה, ורגעים ספורים ממרכז ירושלים המערבית.



המלון מצויד, לרווחת האורחים, במיטב השכלולים המתקדמים, כמו תקשורת אינטרנטית מלאה, טלוויזיה בכבלים, חדרי אמבטיה מרווחים, בריכת שחייה וספא, עם סאונה ומבחר טיפולים מפנקים לגוף ולנשמה. אבל כל זה מתגמד כמעט, מול שפע החוויות הקולינריות שאמריקן קולוני מציע לאורחיו. לא פחות מחמש מסעדות וברים, עומדים לרשות האורחים, וכולם, כאחת, מצטיינים בהיצע של מנות גורמה ייחודיות למקום, במבחר טעמים וניחוחות. וכולם, מעבר לשירות שהם מציעים למשתכני המלון, מהווים מקום מפגש וותיק ומסורתי לתושבי ירושלים ולאורחים מרחבי הארץ והעולם, הנהנים להעביר בהם שעות רבות של שיחות והשראה, תוך התענגות על האוכל המשובח והאלכוהול המגוון.

לפני מס' ימים הוזמנתי להתרשם מהמלון והתארחתי לסעודת מלכים (ממש כך!) במסעדת הדגל שלו – ערבסק. 




לאחר סיור במלון, פסענו  לתוך מסעדת ערבסק שהמתה מבקרים מקצוות הגלובוס, סביב נשמעו גניחות הנאה בבליל שפות מגוון, אך לא ניתן היה לפספס את ההנאה הרבה שמאחדת את כל האורחים שנכחו באותו הערב במסעדה.




את פנינו ובטננו המקרקרת (צמתי כל היום לקראת המשתה..) קיבלו סלסלות לחמים ופרחי חמאה.

יין משובח נמזג לכוסות ומצעד מהמם של מנות ראשונות זרם אל שולחננו, המנות כולן היו נפלאות ועשויות מושלם מחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר! אני באופן אישי הייתי מוותרת על המנות המזרחיות, אשר לנו בישראל הן כל כך שגרתיות , אך הן כן בתפריט בעבור אורחים מחו"ל שמוצאים אותן באופן טבעי מאוד יחודיות ואותנטיות.
שאר המנות העיפו אותי לגמרי אל מטבחים אירופיים משובחים, וקירות האבן של המלון הירושלמי לחשו באזני סיפורי אגדות של ארוחות ונשפים בטירות רחוקות..


צאו איתי למסע בתמונות, והאמינו לי 
!!! WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET

מנות הפתיחה:

גרבלקס (סלמון כבוש) עם ארטישוק ירושלמי במרינדה, מנה יפהפיה וטעימה לא פחות.

פרושוטו מצויין! על קרפצ'יו סלק, שילוב נהדר.

גבינת עיזים מטוגנת וכדורי פלאפל.

 קרפצ'יו טונה טרי, משובח, תענוג!!!

מבחר סלטים מזרחיים.

שרימפס פלאפל מוגש עם טבולה ומפטול (קוסקוס) הבית,
רעיון יצירתי, אך לטעמי הפלאפל מטשטש לגמרי את טעם השרימפ..

 קרפצ'יו בקר ...מושלם.

סלמון בר אטלנטי טרי מעושן וגבינת שמנת, מנה מענגת. 

מנות עיקריות:


חזה אווז עסיסי וטעים במיוחד, הוגש עם אספרגוס,
בצל סגול על מחית בטטה.

דג דניס בתנור עם ירקות ותבלינים.

סלמון אפוי , הוגש עם גראטן שומר מפתיע מאוד.


צלעות כבש משובחות ועסיסיות.

פילה בקר על הגריל מוגש עם ירקות העונה.

 נתח כבש עם עשבי תיבול מוגש עם גרטן תפו"א. 

כתף טלה צלויה בתנור עם שום, עשבי תיבול וירקות שורש.

הקינוח עליו אני ממליצה: בקלאווה ממולאת פיסטוק, אך הפעם..באמת פיסטוק, ולא בוטנים בצבע ירוק כמו בד"כ במסעדות מזרחיות, לצד כוסית עם קרם שמנת וסולת ברוטב מבושם נפלא,עונג אמיתי!

 עוגת שוקולד, בעוגה הזו לא מצאתי שום בשורה, להזמין רק אם מבחינתכם ארוחה ללא שוקולד אינה ארוחה, אחרת..לוותר.


 מוס פסיפלורה עם סורבה אננס, מנה יפהפייה!


 פאי תפוחים חם עם גלידת וניל, טעים וטוב אך 
שיגרתי למדי.

 טרין לימון עם פטל ושוקולד, קינוח מרענן וטעים.

ואי אפשר לסיים בלי להציג את אריאלה המהממת עם השף דיויד.

מלון אמריקן קולוני, רח' לואי ונסן 1, ירושלים.
2 דקות ברגל מכביש מס' 1, 10 דקות מהעיר העתיקה.
טלפון להזמנות: 02-6279707, פקס: 02-6279704.

תגובה 1:

  1. וואו. פוסט מדהים. תמונות חבל על הזמן. נראה שנהנית מאד. מלון באמת מקסים, שרות מעולה ואוכל מדהים.

    השבמחק