יום ראשון, 6 במאי 2012

Meat Night - סנדביץ'-בר שכונתי, חדש ומשובח!



אחד הזיכרונות החזקים שלי מביקורי הראשון והבתולי בניו יורק הוא הסנדביץ'-בר השכונתי. מוסד אמריקאי מובהק, שבו ניגשים לבר, מעיפים מבט זריז בתפריט, מחליטים תוך שנייה וחצי מה רוצים ומזמינים. ואז, המנה מוגשת תוך מס' רגעים ונאכלת ליד דלפקי חצי-עמידה-חצי-ישיבה, מהר, פשוט ו...בזול. רגע, כמעט שכחתי - וגם טעים, להפליא... הסנדביצ'ים האמריקאים מתאפיינים בלחמניות ענק, מפוצצות בבשר איכותי ובשכבות של ירקות ורטבים. ובמילים אחרות – זה ה-מקום לרדת אליו באמצע יום עבודה, או לעבור דרכו מ/אל הבילוי, ולהשביע את רעבונך במנה גדושת בשר וטעמים ובמחיר שווה לכל נפש.


בדיוק את הקונספט הזה, ראה לנגד עיניו השף הצעיר והנמרץ נאור כהן, כשפתח לאחרונה את Meat night, בלב שכונת פלורנטין התוססת והצעירה

נאור בפעולה

לנאור כהן רקורד עשיר בסרוויסים "ליליים" במגוון מסעדות נחשבות,  אך כעת החליט להגשים חלום ולפתוח מקום משלו, שישרת את האוכלוסייה הצעירה, התוססת והרעבה של תל אביב הלילית, ובמיוחד את באי מתחם ה"סוהו" של פלורנטין



וכך, בלב השכונה, צמח לו סנדביץ'-בר קלסי, שעונה לכל הקריטריונים הדרושים – תפריט כריכים (ולא רק...) עשיר ומגוון במחירים שפויים, איכות וטעמים ללא פשרות, שרות אדיב ומהיר, אווירה צעירה ולא מחייבת והעיקר - פתוח בלילה – כשמו, כן הוא...

החלל נחצה לארכו, חצי ממנו הוא המטבח, אזור ההכנות, אזור הצלייה וההגשה, והחצי השני הוא אזור ישיבת הסועדים. החלוקה נעשתה ע"י מחיצת זכוכית, שמאפשרת לראות דרכה את אזורי העבודה. החלל הקטן יחסית נוצל היטב ונתן למקום ערך מוסף של שקיפות, כך שהסועד יכול ל"התחבר" עם המנה שלו כבר משלבי הכנתה. כמובן שקונספט שכזה חייב להבטיח נקיון וטריות מקסימליים, כי הכל נעשה מול עיניי הלקוחות. 
וכן... נאור וצוותו מכינים במקום את הרטבים המשובחים, המיונז הבייתי, את הבשרים ואת לחם הפראנה המעולה!! 

מבט על המקום כולו... משני הצדדים:

אזור ההכנות:

ביום חמישי האחרון הוזמנו להתרשם מהמקום החדש ולא התאכזבנו. החוויה התחילה כבר מהשיטוט המקדים בסמטאות הסוהו הפלורנטיני – עשרות צעירים וצעירות ממלאים את המתחם, מי ברגל, מי באופניים החשמליות ומי בקורקינט האופנתי. התחושה הכללית היא של מסיבת רחוב אחת גדולה, שעושה לך חשק לבטל את כל הפגישות למחר ולזרום... וכך, טעונים באנרגיה המתאימה, מצאנו את מיט-נייט המואר והמזמין, על שלל ריחות הצלייה המפתים שבקעו ממנו. התמקמנו על הבר שצמוד למטבח הקומפקטי והמנות התחילו לזרום בקצב מרשים. תוך כדי, נהנינו להציץ אל המטבח ולראות את שף נאור כהן וצוותו מכדררים במיומנות ובזריזות את המנות על פס הייצור המרשים שלהם. חוויה בפני עצמה...


המנות הראשונות שטעמנו כללו כנפיים ברוטב טריאקי מתקתק וטוב (מגיע בשני גדלים 29/39 )


קערית פוטטוז בשרניים פריכים וטובים (12 ש"ח)



סלט אישי של עלי ביבי ואגוזי לוז פריכים ברוטב בלסמי (10 ש"ח)
 כרובית צלוייה בליווי קרם פלפלים (14) 


מבין המנות העיקריות דגמנו כמה שיכולנו (המנות מאוד נדיבות ומשביעות!)
סנדוויץ פורטבלו וביצת עין מוגש עם איולי רוקט,שום, עלים צעירים וצ'ילי טרי בלחם פרנה (לחם מרוקאי בשרני וטעים)
הפטרייה היתה בשרנית וטעימה מאוד, גם אם אתם לא צמחונים נסו את המנה הנהדרת הזו, לצמחונים מובטחת חגיגה של ממש!  (31 ש"ח)
קלאב סנדוויץ חזה עוף וחזה אווז מעושן -עם איולי טבסקו, חסה עגבנייה ועלי נענע טריים מוגש בלחם פרנה. 
סנדוויץ מפתיע וטעים מאוד! הנענע ושאר התוספות השתלבו נפלא עם חזה האווז  (32 ש"ח)

סנדוויץ אנטריקוט ניו יורקי -מיונז,חרדל, צימיציורי, עלים צעירים, עגבנייה, בצל חרוך וצ'ילי טרי, מוגש בלחם פרנה. 
סנדוויץ מעולה! המון פרוסות דקיקות של אנטריקוט שמכינים במקום, עם  תוספות מדוייקות - תענוג! (32 ש"ח)


עברנו אל ה"ביס בורגרים", מנה כייפית במיוחד, כי במחיר כה צנוע מקבלים בעצם כמה טעימות. ה"ביס" די גדול... אנו קיבלנו אותו עם תוספות של פטריות פורטבלו, ביצה עלומה וחזה אווז מעושן. הקציצה היתה מעולה, אך באופן אישי פחות אהבתי את רוטב הפלפלים שליווה אותה... אני מניחה שאפשר לבקש רוטב אחר אם לא אוהבים. הביס בורגר אנטריקוט מגיע בשני גדלים: 2 בורגרים (29) ושלושה בורגרים (39)






 לקינוח... קיבלנו  סנדוויץ שעד עכשיו אני חולמת עליו... ומקווה לשוב ולהתייחד איתו בקרוב..
שמו: סטייק & אגס בשמן כמהין - איולי שום, עלים צעירים, נבטי חמניה ורוטב יין אדום - מוגש בלחם פרנה.

זה ללא ספק היה סנדוויץ' מושלם! שטעם הכמהין היה נוכח והשתלב לחגיגה של ממש עם ההבשר, הביצה והנלווים.
(42 ש"ח... וזו המנה הכי יקרה בתפריט! ללא ספק תמורה אדירה למחיר הצנוע)


לסיכום, מקום אידאלי לפתוח/לסגור אתו ערב, או סתם בין לבין... אמריקה במיטבה בלב הצ'כונה משביע וטעים ,מתאים לכל כיס , שווה לבוא במיוחד, וכמובן אם אתם כבר בסביבה אז אל תוותרו . בתיאבון!



מיט נייט-רחוב ויטל 2 תל אביב שכונת פלונרטין
כשר ללא תעודה
פתוח כל השבוע מהצהריים עד השעות הקטנות של הלילה
קישור לדף מיט נייט בפייסבוק -https://www.facebook.com/meatnight.il?ref=ts

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה