פשטידת גבינות - מתכון מצולם
כמה סיבות הצטרפו להן יחדיו והביאו להמצאת הפשטידה הנהדרת הזאת:
1. שקית גדולה של פלפלים אדומים שאודי טען שפחות טעימים לו טריים.. (אודי חובב פלפלים ומאוד אנין כשזה מגיע לטעם שלהם..)
2. חג השבועות שעומד לבוא עלינו לטובה
3. הצטברות גבינות במקרר
בהתחשב במגבלת הגלוטן של אודי הפשטידה חפה מכל חיטה,
התוצאה הפתיעה אותנו מאוד - מעדן!!!
וזה הולך כך:
8-10 פילפלים אדומים, קלויים ומקולפים (אני קולה אותם בתנור בחום גבוה וקרוב לגריל, כשמשחים, הוכת לצד שני , משאירה להתקרר כשהתנור סגור ,כך הקליפות יורדות בקלילות בלי שהייה בשקית .
לערבב יחד
מיכל 500 גרם גבינה לבנה (מי שלא חוסך קלוריות יכול להשתמש בגבינת שמנת).
200 גרם גבינה כחולה בשלה (רוקפור /דנה בלו וכד') מפוררת היטב.
1/2 כוס קמח תירס (כזה של ממליגה/פולנטה).
להוסיף את הפלפלים הכבושים (חתוכים לרצועות) , מלח , פלפל, לערבב הכל לתערובת אחידה ולטעום (לתקן מליחות אם צריך)
לטרוף פנימה 3 ביצים.
מומלץ מאוד להשתמש בתבנית סיליקון, כי את הפשטידה הזאת יש לשחרר מהתבנית כשהיא מוכנה !
*את תבנית הסיליקון אני מרססת בשמן (או מורחת שכבה דקה..ליתר בטחון, למרות שיתכן מאוד שכלל לא צריך, למעט בשימושים ראשונים בתבנית).
מרפדים את תבנית הסיליקון בעלי גפן כבושים (את עלי הגפן קונים בכל סופר, מגיע כבוש ומוכן בצנצנת זכוכית)
מרפדים בנדיבות כך שגם שולי התבנית מכוסים בעלים!
מקפידים לא להשאיר חללים לא מכוסים, אין בעיה שפה ושם יהיו שתי שכבות, עלי הגפן יוסיפו טעם נהדר לפשטידה.
יוצקים על עלי הגפן את הבלילה.
עוטפים ומכסים את הבלילה בעלי הגפן שנותרו מסביב על דפנות התבנית.
הופכים את הפשטידה על כלי מתאים: מניחים את הצלחת/מגש על התבנית והפשטידה משתחררת בקלילות ,
הודות לשימוש בסיליקון זה ממש ממש פשוט.
מומלץ להגיש קר! לצד שמנת חמוצה
בתאבון!!!
חג שמח וטעים !!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה