יום ראשון, 20 במאי 2012

חגיגת שבועות עם פסטה ברילה

ומה אם אשאל אתכם מה כולם אוהבים לאכול ?
יש כמה מאכלים שכולם אוהבים... שוקולד הוא ודאי הראשון שעלה לכם בראש, אך אם תחשבו עוד טיפה, מיד תגידו, שאחד המאכלים שעליהם יש קונצנזוס... אוהבים אותו כולם, ילדים קטנים, מבוגרים, כמאכל ביתי או מאכל לאניני הטעם, בארץ ובעולם כולו - המאכל הזה - הפסטה!!!
בכל בית ישראלי אוהבים פסטות בכל ימות השנה, אך במיוחד בשבועות ניתן לחגוג עם הפסטות כיד הדמיון הטובה!

וכעת, לקראת חג השבועות, ברילה מציגה את סדרת הפסטות המיוחדות La Collezione, עם חידוש מרענן השנה - דפי תרד ללזניה.


La Collezione של ברילה מביאה מבחר של צורות פסטה מיוחדות, אידיאליות כדי לספק את היצירתיות של בשלני הפסטה במטבח. כל צורה בלה קולציונה היא בעלת אופי מסוים מאוד, מושלמת גם לרטבים פשוטים, כמו גם ליצירתיים, ומשקפת את האישיות של כל בשלן במתכוניו.
לרגל השקת הפסטות החדשות, נערכה בשבוע שעבר סדנה מיוחדת במינה ב"מבשלים חוויה", שם התכנסה חבורה נפלאה של בלוגרים בשלנים.

ידענו שהגענו לסדנת פסטה ברילה, אך מה שלא סיפרו לנו, זה שזה יהיה במתכונת תחרותית בסגנון מאסטר שף...
משני עברי החדר חיכו עמדות בישול עמוסות בכל טוב, חולקנו לשתי קבוצות באופן אקראי, כשהמשימה שלנו הייתה להכין מספר מנות סלט, מספר מנות עיקריות ומספר מנות קינוח, כשבכל אחת מהמנות חייבת להיות נוכחת... פסטה!






האמת... לא מסובך, כי פסטה באמת משתדכת בשמחה לכל חלקי הארוחה, אך היצירתיות שהופגנה ע"י כל המשתתפים היתה מרשימה מאוד. חיש קל התמלא שולחן ארוך ארוך בהמון מנות פסטה יצירתיות, נהדרות ומשובחות!


בתמונה חלק מהמנות...
על המלאכה ניצח ביד רמה וחיוך רחב השף יניב פרטוש תמיר.



את מתכוני המנות אני מניחה שניתן יהיה למצוא בבלוגים השונים של חברותי וחברי שהיו באירוע.

אני אספר קצת על המנה שלי. ברגע שהתבקשנו להכין קינוחים. מיד הכריזו החברים: מיה - שוקולד...

אז לא היתה ברירה, אלא לקבל את המשימה... החלק הכי אהוב עלי בעולם הקולינרי הוא החלק היצירתי, זה שהכל זורם כמעט בלי מחשבה, מתחבר והופך להנאה בחייך...

בהתחלה חשבתי למלא קנלוני בגנאש שוקולד, אך תוך דקותיים השתעממתי מהרעיון והחלטתי להתפרע... עברתי בחדר והיד אספה: חמאת בוטנים, סירופ מייפל, שמנת מתוקה ו...שוקולד... כמובן.
את השוקולד הנחתי על בן מארי להמסה, את השמנת החלטתי להקציף, אח"כ החלטתי לחבר את חמאת הבוטנים לשמנת וכהמתקה הוספתי את המייפל. עד כה היה נחמד, אך היה חסר לי משהו נוסף...
טיילתי שוב אל שולחן המצרכים וחזרתי עם צרור בזיליקום, טעמתי עלה עם קצת קרם - טעים!  קצצתי את הבזיליקום דק והוספתי לקרם ו...התוספת העיפה את הקרם למקום חדש ומרגש!
עדיין היה חסר לי משהו קטן... טעמתי שוב וידעתי... מלח! 
כמה גרגרי מלח גס השלימו את הטעם לשביעות רצוני. השמועה עפה בחדר ואל שולחן העבודה שלי הגיעו משלחות "ליקוק" ואפילו הייתה לי סו שף נהדרת - שוש, שנתנה יד בכל מה שנדרש :)

אל גלילי הקנלוני שבושלו, יובשו וקוררו זילפנו את הקרם, הגלילים סודרו על צלחת וצופו במעט שוקולד מריר וברס. מלבד המשתתפים, השף והנציג של ברילה התרגשו במיוחד מהמנה וזו היתה כמובן מחמאה גדולה בשבילי!

את גלילי הקנלוני ניתן למלא לחג ממש כמו בלינצ'ס בגבינה וצימוקים, בשוקולד או כל מילוי מתוק/מלוח שיעלה בדעתכם, אם זה מיוחד לאפייה אז אין צורך לבשל קודם כמו שאני בישלתי, כדי למלא קר.



La Collezione של ברילה מביאה מבחר של צורות פסטה מיוחדות, אידיאליות כדי לספק את היצירתיות של בשלני הפסטה במטבח. כל צורה בלה קולציונה היא בעלת אופי מסוים מאוד, מושלמת גם לרטבים פשוטים, כמו גם ליצירתיים, ומשקפת את האישיות של כל בשלן במתכוניו. 

פסטה - מורה נבוכים: 
בחרתי להוסיף לכם כאן מידע שימושי על סוגי הפסטות ומקורן.


  CASERECCE הקזרצ'ה מקורם בסיציליה, אבל גם הם אופייניים לאזור דרום מרכז איטליה. פסטה מגרה זו, ששמה מעורר תחושת ביתיות כמקורה, היא פרשנות של 'פסטה בוזיאטה" ממוצא ערבי שנוצר מה "בוס" הקנה הדק של צמח שפעם עטפו בו את חתיכות הבצק. הקזרצ'ה מגולגלות עד הטיפה האחרונה. המשטח החלק שלהן מלא בנקבוביות עדינות מציע תמיכה אידיאלית עבור כל רוטב, מן המסורתי ועד לפשוט ביותר.


   MAFALDINE המאפלדינה הם מנאפולי ונקראו פעם בשם "פטוצ'לה ריקה'. הנאפוליטנים היו אלו שהקדישו אותן לנסיכה שלהם: מפאלדה מסבויה, והחליפו את שמן ל"מפלדינה" או "רג'ינטה" לכבודן. הן דומות במראה לגלי תחרה שבשולי גלימות יקרות של מלכה. השם הקצת אגדתי אכן מוסיף נופך מלכותי לפסטה. מתאים למי שאוהב מתכונים משובחים יוצאי דופן ושילובים מיוחדים כי הזיכרונות מעוררים הרגשה של נשפים מפוארים מהעבר. צורת המפלדינה היא צורה של סרט ארוך המסתלסל בקצוות ומשתמר היטב גם לאחר הבישול. אומרים שסוד המפלדינה היא חוסר העקביות שבין השטח המרכזי וזה המסתלסל בקצוות. מתאים הן לרטבים פשוטים והן לאלו היותר "אריסטוקרטים". 

  TAGLIATELLE האגדה מספרת כי הטלייטלה נוצרו כהשראה מהשיער של לוקרציה בורג'יה, לה סגד טבח החצר ואף הקדיש לה שיר בעת נישואיה לאלפונסו ד'אסטה: אין סוג של פסטה אשר יכול להתפאר ממוצא רומנטי יותר. 
ברילה מפרשת מחדש את המסורת בכל יום, כדי להציע טלייטלה שהוכנו ממשטח מתוח, מחוספס ונקבובי במקומות הנכונים וזאת על מנת להתאים את הרוטב ואת התבלינים.הטלייטלה הן רצועות דקות של בצק שטוח, ברוחב של כ - 5 מ"מ. בדומה לפטוצ'יני, אשר רוחבם מעט קטן יותר (2 מ"מ פחות), מאופיינות ברב-גוניות שלהן שגורמת להם להיות מושלמים עם רוטב בשר, כמו גם עם רוטב דגים וירקות.


  TAGLIATELLE PAGLIA E FIENO בממלכת הפסטה ניתן למצוא צורות רבות של פסטה ארוכה, הנבדלות זו מזו על בסיס רוחב המשטח. במקרים מסוימים, גם לפי הצבע של הפסטה. לכן, יחד עם טלייטלה, פטוצ'יני, פפרדלה, אטריות נודלס, אנו מוצאים גם את "פלייה אה פיינו" (קש וחציר), שנוצר על ידי שילוב של אטריות טלייטלה צהובות וטלייטלה ירוקות, שיוצרות שילוב טעים של צבעים וטעמים. כדי ליצור את הטלייטלה הירוקים, מוסיפים לתערובת של הפסטה המסורתית תרד טרי, שמתווסף לצבע הירוק האופייני של החציר הלא מיובש על ידי השמש. הסלילים הירוקים בשילוב עם הצהובים, יוצרים הרמוניה נעימה של צבעים וטעמים, שמביאים שמחה אל השולחן, דבר שהופך כל מנה לייחודית ומיוחדת. מחיר לצרכן: אריזה בגודל 500 גרם, 21.29 ₪. 

 CONCHIGLIE RIGATE הקונקיליה ריגטה הם אחד מהמינים הפופולריים ביותר של פסטה בזכות יכולתם להכיל את כל התבלינים. בהשראת הים, הם כנראה אחד המינים הידועים והאהובים ביותר ברחבי העולם, בזכות הצורה היפה שלהם. מאוד תכליתיים, מתאימים לכל הכנה, נותנים את כל הטוב ביותר עם רטבים פשוטים או עשירים. לקונקיליה ריגטה יש צורה חיצונית חיננית קעורה שמאפשרת לאסוף את כל הרוטב לכדי שלמות, אפילו הפירורים החמקמקים ביותר. 
עבודת אמנות אמיתית במטבח. 


 LASAGNE בעיר העתיקה היוקרתית של בולוניה, העושר של המטבח הוא הצהרה של קבלה ואהבה לחיים. הלזניה בולונז מבטאת בצורה מושלמת את התשוקה וההתלהבות של העיר הזו. שכבות של בצק רך מעוטר בנקבוביות מושלמות להכיל ולרומם את התבלינים המסורתיים כגון רוטב הרגו בולונז. לזניה הם מלבנים של בצק עם ביצה, משוטחים ומסודרים כדי להבטיח ספיגה אידיאלית בנקבוביות כדי לאסוף ולשפר את התיבול. דפי הלזניה של ברילה מוכנים תוך 20 דקות בתנור ומביאים תוצאה מושלמת בתוך דקות ספורות.  מחיר לצרכן: אריזה בגודל 500 גרם, 22.29 ₪

Cannelloni  CONCHIGLIE ההיסטוריונים אינם ששים לתת להם זהות גיאוגרפית ברורה, אך מסכימים כי קנלוני הם אחד ממיני הפסטה הראשונים שהוכנו על ידי האדם. 
מאז העבר, בהן הוכנו מתערובת של מים דגנים ומלח, חתכו ושמו את הפסטה לתוך המלבנים אשר גולגלו, מולאו ומיד נאפו. המסורת בצפון איטליה ובמרכזה השתנתה וכך גם העשירו את המתכון של הקנלוני, על ידי הוספת ביצים טריות על הבצק. 
המימדים, סוג הבצק והחללים הגדולים אשר ממולאים בנדיבות, מקנים לקנלוני פורמט מתאים יותר כדי להכיל רטבים עשירים ממולאים, מהקלאסיקות ועד לדמיונית ביותר. מחיר לצרכן: אריזה בגודל 250 גרם, 13.29 ₪. 

 PAPPARDELLE מקורות הפפרדלה, הסוגים הגדולים ביותר של פסטה עשויה מביצים - מיוחסים לאיזור צפון מרכז איטליה, במיוחד בטוסקנה, שבו המטבח משתמש במתכונים רבים. 
השם נובע מן הניב הלשוני של טוסקנה (בייחוד בפי ילדים) ומובנה "לאכול" , כי פסטה זו אוכלים בשמחה ובהנאה ילדותית. ברילה הצליחה לשלב, בפפרדלה, טעם חשוב ועשיר לחיך וחוכמה של משטח אומנותי, על פי המסורת האימיליינית. הפפרדלה אמיליינה של ברילה מוצגים בצורה המלכותית ביותר של פסטה ארוכה מביצים: הפריסה שלהם, בקטע שטוח, רחבה עד כדי 13 מ"מ (גודל של טלייטלה הוא 5 "בלבד"). 
הבצק הזה הוא כל כך נדיב כדי לארח הרוטב הכפרי המושלם- רגו בסימפוניה של טעמים מלאים ועשירים. מחיר לצרכן: אריזה בגודל 250 גרם- 14.99 ₪ 


כתובת אתר "מבשלים חוויה" - http://www.mevashlim.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה