יום רביעי, 23 במאי 2012

פשטידת פיטריות ..בסגנון פריטטה איטלקית

בעיתוי מושלם לקראת חג השבועות קיבלתי לסקירה והתנסות תבנית מיוחדת במינה!!!
אני מכורה כבדה ל"צעצועי מטבח"..ויש לי המון המון מהם, למרות זאת הופתעתי לטובה מהתבנית הזו שכמותה עוד אין לי,
חשבתי מה אכין בה והתלבטות כללה כל מני מתכונים..בינהם טארט טאטן ..פשטידות שונות, בסוף החלטתי על פריטטת פיטריות, הפריטטה היא מעין פשטידה מהירה וללא בצק, ניתן להכין אותה עם כל ירק שמתחשק , אצלי מה שנמצא באותו רגע במטבח הוא הטעם הנבחר..ובאותו יום היו הרבה פטריות :) 
אך איך זה קשור לתבנית..?
כך : מדובר בתבנית קרמית שיודעת לעשות המון דברים: 



קודם כל היא מאוד יפה ומתאימה להגשה חגיגית!



ניתן לבשל בה על אש הכיריים, חיממתי את התבנית על הגז,

עוד לפני הבישול השריתי במים כמה פטריות שיטאקי יבשות שייקנו לפשטידה טעם פטריות נוסף נהדר 


 המסתי חמאה בתבנית שעל הגז

הזהבתי בצל קצוץ (גדול )
הוספתי מלח ופלפל שחור גרוס 

הופתעתי מאוד לגלות שלמרות שתחתית התבנית חמה מאוד השוליים חמימים בלבד וניתן לאחוז את התבנית ביד! 

סחטתי את פטריות השיטאקי , קצצתי אותן ושמרתי את הנוזל 

לתוך הבצל המוזהב הוספתי פרוסות מ-3 סלסלות פיטריות שמפיניון ואידיתי על הגז יחד עד שהפטריות איבדו מנפחן, הוספתי גם את השיטאקי הקצוצות,


בקערה נפרדת ערבבתי בלילה שכללה:
1 קופסה שמנת מתוקה
3 ביצים
5 כפות קורנפלור 
המיץ של פיטריות השיטקי 
מלח 
את הבלילה יצקתי על הבצל והפטריות המטוגנים וערבבתי,
השארתי על האש  (נמוכה) כמה דקות לקבל "אפייה תחתונה"




פיזרתי על הפריטטה גבינה צהובה
והעברתי לאפייה קצרה בתנור בחום של 180 מעלות
עד שהגבינה למעלה הפכה זהובה   

הפריטטה מוכנה: 

ציפוי ה"נון סטיק" של התבנית היה מושלם, כלום לא נדבק אליה!
כיוון שכלום לא נדבק הניקוי שלה היה קליל!!! ניתן לרחוץ אותה גם במדיח.

מסקנה:
אני מאוהבת בתבנית הזאת ומתכוונת לרכוש עוד מהסדרה
(בסדרה שמייבאת סולתם רדד יש מבחר של קדירות/טאג'ינים ותבניות נוספות שכולם מהחומר הזה)

מדהים שבכלי אחד ניתן לבשל, לאפות, לחמם במיקרו וכמובן להגיש!
תבנית כמו זו שבפוסט תעלה 122 ש"ח, בחנויות של סולתם וחנויות הבישול המובחרות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה