יום שני, 18 ביוני 2012

האטלייה של טלי פרידמן



בערב חג השבועות עלינו לרגל לירושלים (נו טוב... במונית), חבורת בלוגרים עליזה, שהוזמנה להתארח ולחוות באופן אישי את החוויה שמציעה טלי פרידמן, מהאטלייה בשוק מחנה יהודה. זה היה יום גדוש וקסום! השתדלתי להעביר ולו במעט את הצבעים והחוויה בתמונות ובמלל, ויש גם מתכון נהדר לקינוח!
 
את יום הכיף הירושלמי מתחילים בסיור קולינרי מודרך בן כשעה וחצי, במהלכו סקרנו את הדוכנים האטרקטיביים ביותר של השוק, שהיה עמוס בקונים לחג, עליז, סואן, צבעוני ומרתק:

כדי שיהיה כוח להמשך הסיור, נכנסנו
מיד עם תחילתו לסמטה עם חצר קטנה, שם טעמנו בורקס מעולה, אופס... מאפים בלקניים מדהימים!


שני צעדים אחרי הבורקס טעמנו תערובות דגנים, גרנולה נפלאה שאך יצאה מהתנור וג'עלה משובחת.


וכדי לשבור את המתוק (לא ליותר מדי זמן..) עצרנו בדוכן של חמוצים נהדרים. 




בדוכן הדגים, למרות היותו ירושלמי, היו דגים כל כך טריים, שלרגע התבלבלנו... הצצנו אל מקדש הגבינות של "באשר פרומז'רי". אמנם ביקורנו התרחש ממש בערב שבועות ועומס הקונים בחנות לא אפשר הצצה עמוקה, אך הגבינות הנפלאות חיכו לנו על הגג של טלי ליד כוס יין... אבל זה בהמשך.


ואז הגענו לממלכה קסומה עם מלך של ממש! המלך של ממלכת החלבה. טעמנו חלבה חלבית ומופלאה, מיוחדת לשבועות, חלבת פיסטוק , חלבת קפה מעוררת וטעימה, ולסיום ליקקנו קצת טחינה גולמית המופקת משומשום אורגני.







בתום הסיור בשוק עלינו אל הממלכה הפרטית של טלי - "האטלייה", שבנויה ממש בתוך השוק. טלי פרידמן היא שפית ירושלמית שורשית, בוגרת מכללת "הדסה" ובית־הספר היוקרתי Lenôtre שבפריז. באמתחתה כ - 17 שנות ותק במקצוע, בהן השתלמה במטבחיהם של כמה מבכירי השפים בישראל. בשש השנים האחרונות היא מתמקדת בהוראת הבישול באמצעות שוק מחנה יהודה הקסום והצבעוני, דרכו היא מעניקה חוויה קולינרית ייחודית לאלה שמצטרפים אליה מדי יום, במסעותיה בין האוצרות השונים הגלומים בשוק, אשר נמצא בשנים האחרונות בהתפתחות מתמדת וזוכה לעדנה מחודשת. באוקטובר 2009 הגיעה תשוקתה לידי מימוש אמִתי, כשחנכה את "האטלייה": דירת סטודיו מופלאה בטבורו של השוק, הצופה אל רחובו הראשי. 

באטלייה, הקבוצה התחלקה לתתי-קבוצות, כשכל אחת מופקדת על חלק אחר בתפריט. בהנחייתה של פרידמן, עם מוזיקה אותנטית ברקע, קצצנו, קילפנו והכנו את ה"מיזון פלס" - ההכנות המקדימות לבישול.
המטרה: ארוחה ישראלית - מודרנית עשירה, המורכבת מכשבע מנות
ומבוססת על הפרודוקטים שנאספו בו ביום בשוק. 








עם סיום ההכנות הוזמנו לעלות אל הגג הנפלא של האטלייה, שמשקיף על השוק, שם טעמנו מבחר של גבינות נהדרות מחנותו של באשר, בלוויית יינות לבנים ובריזה ירושלמית נעימה. לאחר שנחנו מעט והתבשמנו היטב ביין... הוזמנו לרדת חזרה לאטלייה, כשלעינינו סיימה טלי את הכנת המנות השונות:




וזו הייתה הארוחה שלנו. ארוחה טעימה להפליא, כשטעם וטריות השוק היו בכל מנה ומנה. זו הייתה אחת הארוחות הטובות!!!
לצערי לטעום אי אפשר בבלוג... אז לפחות תיהנו מהתמונות:


סלט רענן עם אגסים בזעפרן - חלומי!


סלט נהדר של פוקוס, הוא מלפפון בלאדי .
חציל בלאדי קלוי בסילאן. טעם החציל המתקתק השתלב עם טחינה גולמית משובחת, לחגיגה נימוחה ומתוקה .


סביצ'ה טונה עם קוביות אבטיח, כוסברה, בצל ירוק וצ'ילי


פילה ברוטב ים תיכוני. על המנה הזו אני אמרתי, שדרכה ממש "אוכלים את השוק". זיתי הקלמנטה, הבמיה הטרייה וכל השאר, יצרו חיבור קסום והתנגן לי בראש "טרי טרי רק היום..."


נתח אנטריקוט מדהים ברוטב יין אדום (זה לא דם בתמונה...)


לקינוח של יום עמוס חוויות וטעמים התענגנו על סיגר פילו, שנמרח בשמן זית, עם מילוי של קוביות תפוחים מקורמלים, לצד גנאש מריר נהדר, שגורד ליד הסיגר, כשאת הכל חיבר רוטב נפלא. 
את המתכון תוכלו למצוא כאן: מתכון ל סיגר פילו ממולא תפוחים מקורמלים


יום משולב, הכולל סיור וארוחת שוק באטלייה, ניתן להזמין לקבוצות מאורגנות בלבד - לא ניתן להירשם כבודדים. פרטים נוספים על טלי והאטלייה תמצאו באתר הבית שלה: http://www.haatelie.com/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה