יום שני, 18 ביוני 2012

אצבעות פילו במילוי תפוחים של טלי פרידמן



אצבעות פילו במילוי תפוחים של טלי פרידמן מ"האטלייה":




המצרכים

12 תפוחי עץ 'פינק ליידי'

2 כוסות סוכר

1 מקל וניל, חרוץ

1 מקל קינמון

כף קלבדוס (לא חובה)

כף קינמון

1 חבילה (500 גרם) דפי פילו

חמאה או שמן זית למריחה




אופן ההכנה

1. קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה בעזרת תפוחן.

2. מניחים בקערה עם חצי לימון ומים כדי למנוע השחרת התפוחים.

3. במחבת כבדה מפזרים באחידות סוכר ומשטחים אותו. מחכים עד לקבלת קרמל אחיד.
בעזרת כף עץ אוספים מהשוליים אל המרכז את הקרמל הראשוני שמתקבל וממתינים בסבלנות. (אך היזהרו, הקרמל נשרף במהירות!)

4. מסננים את התפוחים מהנוזלים ומוסיפים אותם אל הקרמל. אל תיבהלו: הקרמל מתקשה, אך תוך מספר דקות חוזר למצבו הקודם.

5. מוסיפים את הקלבדוס ואת מקלות הווניל והקינמון.

6. מערבבים בקביעות את התפוחים, ולאחר מספר דקות מורידים מהאש ומסננים מהנוזלים. שמרו את הנוזלים; הם ישמשו כרוטב להגשה.

7. לאחר סינון מוחלט וצינון התפוחים יש לחתוך את דפי הפילו לארבעה ריבועים כל אחד ולמשוח בשמן זית.

8. במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מהמילוי ומגלגלים לסיגר דק.

9. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה, משמנים מלמעלה את אצבעות הפילו ואופים 10-12 דקות ב-180 מעלות עד להזהבה קלה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה