יום רביעי, 20 ביוני 2012

גספאצ'ו- סיבה טעימה במיוחד להגיע לאשקלון...





את השף גיא פרץ זכיתי לפגוש כבר כמה פעמים, גם בגספאצ'ו וגם במסעדה החיפאית שלו קונפי, לשמחתי לרגל השקת תפריט הקיץ של גספאצ'ו, הוזמנתי לסעודת הכרות עם התפריט, ביקור ששולב באירוח בהולידי אין אשקלון בו ממוקמת המסעדה.

גיא הוא אדם רב פעלים שלעולם לא נח על שמריו, תמיד הוא בדיוק בין פתיחת מסעדה חדשה להוצאת ספר או כולם ביחד ואפילו כמה מכל סוג במקביל... ואם מתבוננים בו טוב טוב, אפשר להבחין בחלומות שנרקמים מאחרי מצחו וחיוכו הביישני.
השף שרון שיליאן הוא שמופקד על המטבח בגספאצ'ו, בחור חייכן ונמרץ ולפי מה שאכלנו בערב הזה- מאוד מוכשר!

הארוחה הפעם הפתיעה אותי בענק, הסגנון של גיא שפגשתי בשתי הארוחות הקודמות היה מטבח ים תיכוני קל והרבה הרבה איזכורים למטבח המרוקאי. תפריט הקיץ החדש לא לוקח למרוקו, אלא מכוון למקום המדויק שבו שוכנת המסעדה - לחופי הים התיכון!
המנות זעקו טריות, שימוש מדוייק ונכון בחומרי גלם, תיבול של לימון, שמן זית ועשבים טריים, חריפות מעקצצת במקומות הנכונים ובדיוק במידה (לפחות זו שאני אוהבת). נכון... גיא לא נפרד מכבד האווז... מסיגר הפיצוחים וחרבות הבשר שהפכו לתג מזהה למטבח שלו, אך לשמחתי גם הם היו מצויינים והשתלבו עם השאר.

כמקובל במסעדות של פרץ, השרות מקצועי, מהוקצע ומוקפד עם כל כללי הטקס... הארוחה נפתחה באפרטיף צונן


פוקצ'ה פריכה בשמן זית, רוזמרין ומלח ים אטלנטי בליווי מטבלי הבית, ביניהם שום קונפי מופלא שאני לא התאפקתי וחיסלתי כמעט ראש שלם... טחינת עמבה מעולה, כשהפוקצ'ה מוגשת על צלחת מעץ זית, לפי עיצוב שגיא הזמין (לגיא תחביב של עיצוב כלים, אותם מייצרים במיוחד למסעדות שלו)


סלט פריקי - פריקה (חיטה ירוקה ומעושנת), בצל ירוק, סלרי, זיתי קלמטה, עגבניות שרי, פטרוזיליה , לימון סחוט ושמן זית (38 ₪)



טאפס עגבניות ואנשובי (חדש) - קונפי עגבניות שרי, זיתי טאסוס, בצלים, פלפל חריף, לימונים כבושים ונתחי אנשובי (32 ש"ח) אני כל כך אוהבת אנשובי , והוא השתלב כלכך מושלם עם כל השאר - מנה נהדרת!!!

קרפאצ'יו סינטה - סלייסים דקיקים של סינטה משובחת בכבישה קרה של חומץ בלסמי, פלפל גרוס, מלח ים ושמן זית, מונחים לצד טבעות בצל סגול (48 ₪)    ליקקנו את הצלחת...


סלק צלוי (חדש) - פלחי סלק צלויים בשמן זית, בניחוח בלסמי ובצל ירוק, (28 ש"ח) הסלק שנאפה שמר על כל טעמיו היה מרוכז בטעמו - ממש סוכרייה מענגת!

סביצה דגי ים (חדש) - דג ים טרי קצוץ על סכין, בשילוב כוסברה, צנוניות, בצל סגול, לימונים ושמן זית, (49 ₪)
על המנה הזו אני חולמת שוב ושוב מאז הארוחה... עקצוץ חריף, חמוץ מלימון... נתחי הדג הכל כך טריים ומשובחים ושמן זית טוב - המנה שאני מוכנה לקבל לפחות פעם בכל יום מימות ולילות הקיץ, מנה מושלמת!

מנת רענון חייך: סורבה תפוז ושמפניה

(בשלב הזה עוברת מלצרית ומנקה את המפה מכל פירור... מיטב כללי הטקס כבר הזכרתי?)

כבד אווז - נתחי כבד אווז צלויים בגריל ומונחים על צנימים פריכים, תאנים ביין וריבת שרי ברנדי (99 ₪)
בסיבוב הראשון (ותמיד לכבד אווז יש סיבוב שני...) הכבד היה עשוי מעט יותר מדי, הסיבוב השני (ובעצם היה אפילו שלישי) תיקן לנתחים עבים יותר ועשייה מדוייקת, שהותירה את הכבד ורוד ועסיס מבפנים, צלוי ופריך מבחוץ.

ברמונדי בגריל (חדש) - דג ברמונדי שלם צלוי בגריל בעשבי תיבול ארומטיים (109 ₪) הברמונדי שגיא אימץ למטבחו הוא דג איכותי וטעים להפליא, טעמו עדין ומתקתק, אופן הצלייה עשה לו (ולנו...) רק טוב .

נתח קצבים (חדש) - נתח קצבים בגריל בניחוח פלפלת גרוסה, מונח על פורטבלו מוקפצות, בצל סגול וציר בקר (115 ₪) הבשר היה מצויין, העשייה היתה מושלמת, הפטריות הבצל והרוטב השתלבו מצויין.

קבב טורקי - קבב טלה קצוץ על הסכין עם צנוברים ופיסטוק, מונח על חציל קלוי בגריל, אריסה וטחינה לבנה. (78 ₪) זה אחד הקבבים הטובים שפגשתי, טעם נפלא, תיבול מדוייק,אוורירי ועסיסי, ניגוב קטן במתיקות החציל הקלוי וקראנץ של הפיסטוקים - חגיגה בפה.

פרגיות בסילאן - סטייק פרגית עסיסי צרוב בגריל, מוגש ברוטב סילאן ג'ינג'ר, תמרים ובצל ירוק, מונח על בטטה צלויה (78 ₪)

חרב קצבים - נתחי בקר משובחים מידי הקצב ובצל סגול, משופדים על החרב (88 ₪) חרב פרגיות - נתחי פרגית ,פלפל חריף ולימון, משופדים על החרב (77 ₪).
טוב, אצל גיא אין ארוחה בלי איזו חרב קטנה... אז כשכבר שבענו ולא נשאר מקום לפירור הוצאו אלינו החרבות, טעמתי כזית מזו ומזו (בכל זאת המשימה מחייבת...), שתיהן היו טובות, בשר רך וטרי, רמת צלייה טובה.


וכשאנו כבר מבושמים היטב ביין טוב, מדושנים מעדנים, הגיעו הקינוחים:

קדאיף חלבה: סלסלות קדאיף פריכות במלית גלידת וניל צרפתי, חלבה מוקצפת, פיסטוק גרוס, טחינה גולמית וסילאן (34 ₪), פריך, נימוך, קריר, מה עוד אפשר לבקש?

צ'ורוס (חדש): אצבעות צ'ורוס פריכות בניחוח סוכר וקינמון, לצד גלידת וניל וסילאן (34 ₪), 
את המנה הזו טעמתי והיא היתה נהדרת, הטוויסט שגיא נתן לצ'ורוס המוכר היה מוצלח מאוד.

סיגר פיצוחים - סיגר פריך במלית מיקס פיצוחים, בניחוח ציפורן וקינמון, מונח על גלידת וניל צרפתי וריבת שרי ברנדי (34 ₪),
זה הסיגר עליו רמזתי במערכה הראשונה... מתוק, עשיר, פריך, מתמזג מושלם עם הגלידה (בשלב הזה בכלל לא זכרתי שהמסעדה בעצם כשרה והקינוחים פרווה, הם היו מצויינים עד שכלל לא שמתי לב)



לסיכום: הארוחה הנהדרת הזו ארכה כמעט 4 שעות, בחברה מצויינת, מצב רוח מצויין, קצב איטי ונכון למשתה שכזה... זו היתה מבחינתי אחת הארוחות הטובות שאכלתי! מזל שבסיומה חיכתה לנו המעלית המהירה של הולידיי אין - היישר למיטות המפנקות...

נשאר לי רק להמליץ, להמליץ מאוד!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה