יום שלישי, 24 ביולי 2012

פאסיפיק מסעדת ביסטרו אסיאתית וסושי בר

תל אביב לוהטת ומהבילה, אני עושה דרכי אל חוף הים, היעד- מלון קראון פלאזה מסעדת פאסיפיק, את רכבי אני מחנה בחניון כיכר אתרים,חניון אפל ומוזנח, גם ביום מפחיד שם..המדרגות העולות למפלס הרחוב מצחינות ומוצפות שתן, תל אביב של מטה..אני מצתמררת , מנסה לפלס דרכי במעלה מדרגות בלי לדרוך בשתן ובלי לנשום..וחושבת בתמיהה-  איך זה שנקודת התיירות המובחרת ביותר של העיר הלבנה כל כך שחורה מוזנחת ומסריחה (אבל זה פוסט נפרד שייועד לחולדאי..)
לשמחתי אני יוצאת בשלום ממעלה המדרגות הפתלתל והמצמרר..לעיני נגלה חוף הים המדהים ומנקה חיש קל את הזוהמה של הדרך מהנשמה, עוד כמה צעדים בכבשן ואני פוסעת אל תוך הלובי של קראון פלאז'ה ומחליפה ברגע את האקלים הטרופי שבחוץ עם החום והלחות האיומה באויר נקי וצונן ואווירת חופש ותיירות ריחנית ונקייה - המחייה!
יורדת שתי קומות ומגיעה אל מסעדת ה"פאסיפיק" היא מסעדת שף אסייתית כשרה הממוקמת במלון אל מול גלי הים, השעה שעת שקיעה , אני מקבלת כוס מים קרים ומתייחדת עם הנוף המהפנט שניבט מכל החלונות העצומים שמהווים קיר מערבי עם נוף חי ומרהיב.


הארוחה שלפני היא ארוחת השקה לתפריט הקיץ החדש של המסעדה, אני היתי אורחת המקום.
בכניסה למסעדה מקבלים את פני האורחים מצד אחד בר משקאות עשיר הכולל תפריט יין שכולו יינות ישראלים כשרים, מיקבי בוטיק קטנים ופחות מוכרים ועד ליקבים המובילים את תחום היין הישראלי.
ומצד שני מטבח המסעדה שפתוח כולו לעיני הסועדים, מה שמפעיל בעצמה את בלוטות הטעם..אני כולי ציפייה לסעודה שלפניני, אני מאוד אוהבת אוכל אסייתי!
שף המסעדה אביעד בן שבת ששב לאחר טיול ארוך במזרח הרחוק, שם נשם, טעם ולמד את המטבחים המקומיים יצר במסעדה תפריט ביסטרו אסייאתי "פיוז'ן" שכולל תפריט סושי מגוון ,מנות עם השפעות תאילנדיות, הודיות ועוד.



המנות הראשונות החלו לזרום אל השולחן,
מגש נאה של סושי טרי מאוד וטוב שכולל: אינסייד אאוט
טונה אבוקדו- טונה אדומה, אבוקדו ומלפפון בציפוי שבבי בטטה
ריינבו- מלפפון, אבוקדו וגזר, עטוף בסלמון, דג לבן וטונה אדומה
ספייסי טונה- טונה, אבוקדו בציפוי של שבבי פנקו.
רולים ספיישל- רול של מלפפון, טונה, וסלומון


סלט ויאטנמי מיקס ירקות ברוטב מיסו עלי גפן, בוטנים בתוספת פרוסות דניס מצופות בפולנטה.
הדניס היה נהדר, טרי ופריך מטיגון טוב שלא הותיר אותו שמנוני. סלט רענן.
ניוקי סלמון מנה יצירתית שהמציא השף, מעטה של ניוקי עוטף סלמון, עבר אפייה כך שהניוקי היה נוקשה מאוד במעטפת שלו וקצת יבש בתוכו,מנה מעניינת.
קרפצ'יו סלק מתקתק ומרענן. 

קריספי צ'קן שהוגש לצד טוסטים מענגים עם סלט אסייתי מיוחד עליהם, לא ממש הבנתי מה עשו יחד באותה הצלחת,.. הטוסטים  היו ממש מצויינים והיתי שמחה לקבל אותם כמנה עצמאית.
מחירי הראשונות: 38-60



בגזרת המנות העיקריות טעמנו:
קוריאן BBQ  נתחי סינטה מושרים במרינדה קוריאנית, אורז, אנדיב, כוסברה ונענע, מנה מעניינת, הבשר היה מאוד מתובל אך התאזן כשנכרך בעלה אנדיב והאורז.
פילה סלמון מיסו סלמון במרינדה מתקתקה של מיסו ומירין, אפוי בתנור בתוספת פירה וסלט, מנה נהדרת! נתח הסלמון היה מדהים, עסיס, מתובל טוב ועשוי נפלא , התענגתי.
ברווז פקין רצועות ברווז אפויות בתנור בתוספת רוטב שזיפים קר, שערות מלפפון וטורטיה, פחות אהבתי את המנה, אולי אני לא ממש מתחברת לטעם ברווז..או שזה הספציפי היה פחות טעים? לא ממש יודעת להגיד כי לא אכלתי יותר מדי ברווזים בחיי..

סטייק פילה בקר בגריל אורז תאילנדי מוקפץ, קימצ'י ורוטב סצ'ואן, הפילה היה עשוי מושלם והוגש עטוף בעלה כלשהו..האצה הפריכה שמשה קערית היתה טעימה מאוד וכך גם האורז שבתוכה.
קארי אדום תאילנדי ניתחוני סינטה מוקפצים עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה וחציל בתוספת רוטב קארי תאילנדי, זה היה יותר ריזוטו מתוק בניחוח תאילנדי מאשר קארי תאילנדי..מנה מאוד מתוקה ושמנמנה, אני מאוד אוהבת קארי תאילנדי אמיתי, חריף , אישית פחות התחברתי לגרסה ה"אשכנזית" שהוגשה כאן. לעומתי חברי לשולחן ממש אהבו..

מחירי העיקריות 85-110 ש"ח

כבר לא יכולים לנשום..אבל אי אפשר לנטוש משימה לפני סופה...הקינוחים!
פאסיפיק ברולה עוגיית תבלינים פריכה, קרם לימון, מרנג, קרם ברולה קפוא וטוויל שקדים
מנה שהעלתה בי סימני שאלה מה בדיוק עבר למי שיצר אותה בראש..החלקים כולם טובים, אבל החיבור מאוד תמוהה, המרגנג הקשה נראה בעין כמו קצפת או קרם כפי שנכון היה שיהיה ולא שכבה קשה כל כך כמילוי לשכבות קשות ופריכות נוספות..אין סיכוי לחתוך "ביס" של כל השכבות וגם התחושה בפה מאוד מוזרה,אבל, פירקתי ואכלתי בנפרד כל שכבה והיה טעים.

כנאפה אגסים שערות קדאיף במילוי קרם שקדים-וניל, פרוסות אגס לצד שאט ג'לי יין לבן ואגסים,
מנה נהדרת!!! הכנאפה מענגת, לא מורגש חסרון הגבינה שעל פי המסורת נמצאת בכנאפה, במקומה היה קרם שקדים עשיר וטוב, קחו את המנה הזו- לא תצטערו.

הוגש לנו גם  ספשייל: סלסלת שיערות קדאיף , פרפה חלבה מצופה בוטנים, נחמד...לא כל כך "ספיישל" מנה מאוד שיגרתית במסעדות כשרות ויצא לי להתקל בה יותר מדי לאחרונה, לכשעצמה היתה טובה מאוד, מי שחובב גלידת חלבה בהחלט יהנה.

מחירי הקינוחים 35 ש"ח.





לסיכום: אופציה כשרה טובה, יצירתית ומעניינת, ביצוע טוב למדי של רוב המנות, מחירים סבירים ביחס למיקום, הנוף מושלם!
פאספיק. רחוב הירקון 145, מלון קראון פלזה תל אביב, 03-5201169. כשר.
pacific@croweplaza-il.com
שעות פתיחה: א'-ה' 19:00-23:00.



אשמח לשמוע מה דעתכם, מוזמנים להשאיר תגובה:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה