יום ראשון, 29 ביולי 2012

ספר חדש "RAW FOOD אוכל עם חיים- אוכל עם עוצמה"


השבוע נפגשנו עם ה-HARD CORE של התזונה הטבעית – עם ה-RAW FOOD. הוזמנו להשתתף בהרצאה, לרגל השקת ספרה של שירלי בר "RAW FOOD אוכל עם חיים - אוכל עם עוצמה". שירלי, אישה צעירה, יפה וקורנת, שכולה בריאות וחיוניות, הסבירה בפשטות ובגובה העיניים, מדוע טוב ומומלץ לאכול ולשלב בתזונה שלנו מזון חי. שירלי הדגימה כמה מתכונים וענתה על השאלות של הקהל.

למי שעוד לא נתקל במושג, RAW FOOD זה הכינוי למזון חי, שאיננו מן החי. ובמילים אחרות – אוכלים רק מזון מן הצומח, בצורתו הטבעית, ללא בישול ואפילו ללא חימום... כל בעלי החיים ותוצרתם, למעט דבש לא מחומם, לא נכללים בתפריט... חסידי ה-RAW FOOD טוענים, שתזונה כזאת מחזירה לגוף את החיוניות והאנרגיה ומאפשרת לו לבצע תהליכי ריפוי עצמיים ועוצמתיים, עד כדי ריפוי ומיגור מחלות כרוניות קשות ואפילו ממאירות! בתזונת רו-פוד הכול נטחן, נקצץ, לפעמים עובר שעות רבות של ייבוש במייבש מזון שלא מחמם את האוכל ליותר מ- 48 מעלות, כי הלב של המזון החי הם האנזימים, שמסייעים לגופנו לעכל, וכל הלהטוטים בייבוש וההימנעות מחימום נועדו לשמר אותם חיים.



ואיך עושים את זה? כאן נכנסת לתמונה שירלי. לאחר שהשילה 15 ק"ג ממשקלה באמצעות שיטת הרו-פוד, פתחה קליניקה בניו-יורק והתמחתה בהרזיה ובטיפול תזונתי טבעי לרוב תחלואי הגוף. לאחר ההצלחה המסחררת שם, חזרה שירלי בר לישראל והעתיקה לכאן את המתכון המנצח. פה, כמו בארה"ב, זוכים תלמידיה ומטופליה לשנות את חייהם מן הקצה אל הקצה. כיום שירלי מכשירה שפים בתחום הרו-פוד, מנחה סדנאות הרזייה על פי שיטתה ומגדלת 3 ילדים, באופן הכי בריא שאפשר (אך משום מה בתוספת B12 מסונתז, שלדבריה, חסר בתפריט. מסתבר שלא הכול מושלם...). את ספר המתכונים החדש הפיקה כדי לאפשר למי שעובר לתזונת הרו-פוד להמשיך ולאכול תפריט מגוון ומפתה, למרות המגבלות, תוך ניצול מקסימלי של תכונות וטעמיי המזון החי. 


האמת, במבט ראשון נראה לנו די תמוה, ששירלי התעקשה להשתמש בתיאורים ושמות הלקוחים מעולם המזון ה"קונבנציונלי", כמו "לזנייה", פסטה", “שוקולד" וכדו', על אף שאין במתכונים שום זכר לחיטה או לשוקולד וכדו'. אך לאחר עיון מעמיק ומחשבה, הבנו את הרעיון, שכן השימוש בכינויים המקובלים, הופך את התזונה הנועזת למדי הזאת למשהו מוכר יותר וידידותי למשתמש, על אף של"פסטה" יש טעם של קישוא חי ברוטב..(טעמנו) ו"מוס השוקולד" מן הסתם ידמה יותר לממרח אבוקדו, ממנו הוא עשוי (מבטיחים לנסות – הלוואי ונופתע...).


לדברי שירלי בר: "אנו חיים בחברת שפע וצורכים דברים רבים. מרבית המאכלים שאנו מכניסים אל ביתנו מכילים כימיקלים וחומרים לא בריאים. יחד עם זאת, כיום, ניתן למצוא אלטרנטיבות ולבחור בתחליפים טעימים ובריאים. אם לאנשים יהיה המידע הנדרש, הם יוכלו לעשות את הבחירה המושכלת ולדאוג להם ולילדיהם לאוכל בריא, מזין וטעים". בר מוסיפה: "מטרתי להראות, כי אימוץ השיטה אינו מצריך אמצעים מיוחדים מלבד מודעות. כל מי שירכוש את הספר יופתע לגלות, כי בקלי קלות ניתן להכין קינוחים מתוקים, ממרחים, שייקים, עוגות ואפילו פיצות בריאות ולהפוך את השיטה לאורח חיים, שיתרום לבריאותינו בהווה ובעתיד".



הרצאתה של שירלי לוותה בהדגמה ובסבב טעימות, שהספיקו רק לחלק קטן מקהל הרב, שמילא את האולם... אנו הצלחנו לטעום, כאמור, “פסטה" מקישואים עם רוטב אגוזים וירקות, שהייתה לא יותר מאשר סלט קישוא חי ודי טעים. טעמנו גם סלט כרוב, שכשמו כן היה – סלט כרוב... את "עוגת הגבינה", שנעשתה על טהרת האגוזים, לא זכינו לטעום, לצערנו, למרות שהיא סקרנה אותנו במיוחד. אך מכיוון שהאוכל החי מאוד מסקרן אותנו, באופן כללי, יש כוונה לנסות ולשלב את המתכונים בתזונה שלנו, שמבוססת היום על תזונת פליאו, שהיא תזונת ה"אדם הקדמון", שהיה ניזון מירק שליקט, מעט פרי שמצא והרבה מזון מהחי, בשר שצד ודגים שדג. החלטנו, שאת חלק הירקות והאגוזים בתזונתנו נכוון לפי העקרונות של ה- ROW FOOD ונשמר את האנזימים, שהרי מן הסתם, האדם הקדמון לא בישל אותם ואכל אותם כמות שהם...

לסיכום, אין ספק שמדובר במהפכה של ממש בתפיסה ובגישה למזון, שכל מטרתה לשפר את איכות חיינו ולרפא אותנו. תורת הרו פוד היא אכן מאוד קיצונית, בקרב שיטות התזונה הטבעיות, מעין "למהדרין מן המהדרין", ואין ספק, שספרה המרהיב והמפתה של שירלי בר הופך אותה למשהו יותר נגיש ואכיל – תרתי משמע. אהבנו מאוד את הגישה הפתוחה של שירלי, שהדגישה גם בהרצאה וגם בספרה, שלא חייבים להיות קיצוניים ולאכול רק מזון חי, אלא מספיק שנשלב בתזונתנו אחוז מסוים של מזון חי – ובכך נשפר פלאים את מצב הגוף!


אמן !



את הספר בהוצאת פוקוס ניתן להשיג ברשתות סטימצקי וצומת ספרים במחיר: 129 ₪ או באתר של שירלי בר http://www.shirly-b.co.il/
 

אשמח לשמוע מה דעתכם, מוזמנים להשאיר תגובה:
 

תגובה 1:

  1. נשמע מאוד מעניין ואני הייתי שמחה להחשף לעולם הזה יותר, מה שכן, נשמע לי משוגע לגמרי שאנשים מוותרים באופן גורף על הפנקייק שלהם ופינוקים אחרים.

    השבמחק