יום שני, 27 באוגוסט 2012

ירושלים של פנינים – חמש סיבות נפלאות לחזור אלייך שנית / לגזור ולשמור...

בהמשך לסיבה אחת ומיוחדת במינה עליה כבר כתבתי לא מזמן- הבית של סוזן
קבלו עוד חמש סיבות שמצדיקות גיחה לירושלים – כל אחת לבדה ו/או כולן ביחד. אתם תחליטו. אני חוויתי אותן ביום אחד מרוכז, במסגרת סיור עיתונאים, שנערך על ידי משרד "מרום תקשורת" הנמרץ והבלתי מתפשר . חמש נקודות של אור בעיר של הזהב, כולן פנינים אחת אחת, ואחת מהן היא ממש ירושלים של פנינים. ואל תשכחו להגיע רעבים. זה ישתלם לכם:

ארוחת בוקר – קפה לרנר, הר הצופים

קפה לרנר שבהר הצופים הוא למעשה מסעדה חלבית חדשה, הממוקמת במרכז הספורט לרנר שבהר הצופים, אחד ממתקני הספורט והכושר המתקדמים והמפוארים ביותר בארץ. המסעדה הייחודית מוקפת בחלונות ענק, מעוצבת בסגנון מודרני עם נגיעת רטרו, נותנת אווירה קלילה ורעננה ויחד עם הנוף הפסטורלי של חומות העיר העתיקה והגינה הירוקה של המקום, ניתן ליהנות מבילוי איכותי עם תחושה של חו"ל.
קפה לרנר מציע תפריט אוכל כשר ומשובח שנבנה ע"י השף והיועץ הקולינרי ערן בן ארוש, שכולל מבחר ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, פסטות, דגים, ומבחר עשיר של קינוחים ועוגות, כשהדגש הוא על איכות וטריות חומרי הגלם. אנו התענגנו על ארוחת בוקר טרייה, בריאה ויותר מכל- טעימה!
זו היתה מבחינתי פתיחה מושלמת ליום הקולינרי שצפוי לי, לא הכבידה על הבטן, מלאה את הגוף באנרגיה ואת הלב בשמחה, כל מה שארוחת בוקר צריכה להיות.

אתנחתא של יוקרה – פנינים אמיתיות (ומהממות!) ב-Yvel שבמוצא

עבורי זו כבר הייתה ממש הפתעה. בלבה של מוצא הפסטורלית, בפאתי העיר, שוכן מקום מהמם, שכולו יוקרה, אסתטיקה וכבוד – מפעל הפנינים ומרכז המבקרים Yvel Design. מסוג המקומות, שאילו שמעתם עליהם בטיול בחו"ל, הייתם סוטים עשרות קילומטר מהנתיב כדי לבקר בו. כאן הוא נמצא דקה וחצי בלבד מכביש מס' 1...

אך מעבר ליופי של המקום המושקע הפנינים המדהימות, הפנינה האמיתית החבוייה שם היא בית הספר לצורפות שהינו מיזם פילנטרופי מחיוד במינו של אורנה ואיציק לוי הבעלים של איבל, בבית הספר המיוחד הזה מכשירים אנשים מבני העדה האטיופית, תוך כדי רכישת מקצוע הם לומדים להיות "ישראלים" מטיילים ומכירים את הארץ, ובעצם מקבלים מקפצה (אולי מצופה קצת זהב...) אל עתיד מקצועי מכובד וצ'אנס אמיתי לחיים.


ארוחת צהריים – להרגיש VIP במסעדת השף לארא, מרכז העיר

ירושלים הרים סביב לה, ושפע של אח"מים (רעבים...) בתוכה. אחת המסעדות האהובות עליהם במיוחד היא מסעדת לארא, מסעדת שף גורמה כשרה למהדרין, החוגגת שנתיים להיווסדה ומציעה בימים אלה תפריט חדש ו"נועז", כפי שמגדיר אותו השף המוכשר שלה, ליאור חפצדי.
לא שהיינו רעבים...אבל הסתבר שאין בעיה לאכול ארוחה נוספת.
אהבתי במיוחד את המנות הראשונות הטריות והמעודנות, רמת חומרי הגלם היתה ניכרת בטירות וחוסר פשרה. הביצוע היה טוב והעובדה שהכשרות היא "מהדרין" לא פגמה כהוא זה בהנאה וברמת האוכל.

“רק היום...” - חילוץ עצמות אקזוטי במחנה יהודה, עם כרטיס הטעימות השווה של "יאללה בסטה"


שוק מחנה יהודה הוא אחד השווקים הכי מרתקים בנוף הישראלי, עם היסטוריה ששזורה בתולדות ירושלים החדשה שמחוץ לחומות, ועם דמויות וסיפורים, שיכולים לבדם למלא את כל הכרכים של "אלף לילה ולילה". וכמותו, יש עוד כמה שווקים וותיקים בישראל, כמו שוק לווינסקי, שוק הכרמל ועוד, שמגלמים בתוכם אוצר היסטורי, תרבותי, חברתי, וכמובן – חוויה קולינרית, אותנטית ו"אורגינלית"...

יאללה באסטה הקימה עד כה שישה אתרים לשווקים המובילים בישראל, אתר שוק מחנה יהודה בירושלים: www.machne.co.il
ארוחת ערב, שהפכה למשתה כיד המלך, במיטב המסורת הגרוזינית - מסעדת ראצ'ה שבמגרש הרוסים

ראצ'ה הינה מסעדה גרוזינית ירושלמית, מושקעת ומשובחת, הנקראת על-שם חבל ארץ עשיר ופורה בגרוזיה שבהרי הקווקז. בעליה של ה"ראצ'ה" עלו ארצה מחבל זה, ועדיין מתרפקים על זיכרונותיהם היפים מנופיו המרהיבים ועוצרי הנשימה של האזור, מהשווקים הצבעוניים שלו, המוסיקה המיוחדת, ומעל הכל – התרבות הקולינרית העשירה והמגוונת. תושבי ויוצאי חבל ראצ'ה ידועים בהכנסת האורחים שלהם וגאים במורשתם התרבותית, וכך גם האחים לילי וישראל, בעליה של מסעדת "ראצ'ה", שהעניקו לה סגנון מיוחד מאוד - בית אחוזה מושקע עם אווירה של בית חם, המעוצב בריהוט ביתי יפייפה ואותנטי, המזכיר לכולנו את אווירת הארוחה המשפחתית בערבי שישי.


ראצ'ה החוגגת בימים אלו שנה להיווסדה, שוכנת במבנה עתיק מתקופת המנדט הבריטי ברחוב החבצלת בירושלים, ממש בלב העיר. החוויה של ראצ'ה מתחילה במטבח, עם שפים גרוזינים ילידי חבל ראצ'ה, בניצוחה של אם המשפחה טינה. המטבח של המקום מגיש את מיטב המטעמים של המטבח הגרוזיני עם טביעת יד אישית של המשפחה, ויוצר חגיגה של צבעים וטעמים בפה.

לילי היא הרוח החיה של המקום, עם רמקול ביד, הסתובבה בין הסועדים וסיפרה את הסיפור האישי שלה ושל אחיה, על מנהגי העדה, על המאכלים, אח"כ רקדה עם האורחים, השקתה ביין מקרן מיוחדת את ראש השולחן, ההרגשה היתה שאנו כלל לא במסעדה אלא בביתה של לילי באירוע חגיגי במיוחד.


 תודה ענקית לטל המקסימה ממרום הפקות ולאריאלה האהובה והחבולה- החלמה מהירה!!! לעידית, אריאל ותמרה  זה היה יום בלתי נשכח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה