יום שני, 17 בספטמבר 2012

המעדנייה של השף והקצב פיטר הומל – חוצלארץ בלב השרון!



אפתח, ברשותכם, בווידוי אישי קטן – כבר למעלה משמונה שנים שלא עליתי על מטוס! אחרי שנים רבות של גיחות אינספור לחו"ל, קורקעתי לפני כשמונה שנים עקב מגבלה רפואית והפכתי לאסיר ציון של ממש... והמגבלה הזאת גרמה לי, וממשיכה לגרום, לחיפוש מתמיד אחר חוויות קולינריות מרגשות, כפי שנהגתי ונהניתי לעשות בחו"ל. וכשאני מוצא מקום, שעומד בקריטריונים של "קפיצה קטנה לחו"ל", אני מתמלא באדרנלין ובהתרגשות שמזכירים לי את מסעותיי בעבר, וכמובן – רץ מיד למחשב – לספר לחבר'ה...








אז הנה, קוראיי הנאמנים, דיווח עדכני מקפיצה קטנה שעשיתי השבוע לחו"ל – בלי מטוס ובלי דרכון.
הוזמנתי לערב בלוגרים, שנערך לכבוד פתיחת המעדנייה החדשה של השף והקצב האגדי פיטר הומל, בקניון דרורים המתחדש והתוסס. קילומטרים ספורים על כביש מס' 4 – והגעתם. פיטר, אוסטרי במקור, עלה לישראל לפני כ-23 שנה והשתלב מיד כשף מוכשר ומוביל בענף המלונאות בארץ וכיועץ בכיר לעסקי מזון רבים. וכעת, החליט "לעשות לעצמו" ופתח את המעדנייה המהממת שלו, שכבר עכשיו, לאחר חודש וחצי של פעילות, קנתה לה שם בקרב תושבי השרון (ולא רק...), כמקום של בשר איכותי במיוחד, גבינות מיובאות מליגת העל ומעדנים מובחרים, במחירים הוגנים ועם תודעת שירות אירופאית, שלא הכרנו במחוזותינו...

המעדנייה מעוצבת בקוו נקי ומינימליסטי, בתוך חלל ארוך, הפונה אל חזית הקניון. בפנים המוצרים מסודרים בקפידה ובסדר מופתי, ובחוץ, על משטח הדק, מחכים ללקוחות, המגיעים בימי חמישי ושישי, עמדת צלייה ענקית ושולחנות, שתכף ארחיב עליהם את הדיבור. אבל מה שהכי חשוב, מן הסתם, זה מה שמחכה ללקוחות מאחורי הויטרינות ועל המדפים, ובמקרה של המעדנייה של פיטר – גם מה שתלוי מאחורי הדלפק – בתוך חדר הקירור עם החלונות, הפונים אל תוך החנות. מחלונות אלו ניבטים נתחי בשר משובח, שפיטר בוחר בקפידה, מיישן בעצמו ומעשן במעשנת שלו, במיומנות חסרת פשרות. והתוצאה – היא מגיעה אל הלקוח ללא כל הקפאה, בצירוף טיפים והסברים ומתכונים מומלצים, היישר מפיו של כהן גדול...

לצד נתחי הבשר המשובחים, קורצות לך הגבינות מתוך הויטרינה השכנה. קצרה היריעה מלפרט את המגוון המרשים, אבל אני לא יכול של לדווח לכם על החוויה האישית שלי – טעמתי שם, לראשונה בחיי, אמנטל מקורית ומ-ה-מ-מ-ת, שמגיעה מליטא! שמעתי לא פעם על איכות החלב של הפרות בליטא, ארץ שופעת מים ועשב מוריק, אבל לא דמיינתי לעצמי עד כמה זה טעים. וואו! וגם שכנותיה לויטרינה של האמנטל הליטאית, גבינות שמיובאות בסלקציה קפדנית מחו"ל, לא השאירו אותי אדיש. אבל האמנטל... אחח...

לאחר שסקרנו את המעדנייה, עברנו לערב הדגמות והתנסות ברחבה שמחוץ לחנות. כאן המקום לספר לכם על המיזם המהפכני של פיטר – בכל יום חמישי בערב ושישי בבוקר - כל מי שרוכש נתחי בשר, מוזמן לגשת לעמדת הצלייה בחוץ ולבקש להכין אותם על פי טעמו ולאכול במקום – וכל זה ללא תוספת מחיר!!! ובמילים פשוטות – במחיר הבשר תקבלו מנות צלויות באופן הכי מקצועי שניתן! לנו חיכה שולחן עץ ארוך, שניצב מול עמדת ההדגמה ועמדת הצלייה הענקית. פיטר הלביש אותנו בסינרי שף, צייד אותנו בסכינים מקצועיות, וחילק לכל אחד ואחת נתחי בקר. המטרה – הכנת סטייק טרטר בעצמנו! ותאמינו או לא – התוצאות יצאו מופלאות


 ולמרות שהטעמים היו שונים בזכות התיבול השונה, הבשר המשובח נתן את הטון והוכיח, שמה שחשוב בסטייק טרטר זה... הבשר... מיד אחרי שטרפנו את יצירותינו, פיטר החל להזרים לשולחנות נתחים צלויים, שהשאירו אותנו המומים. אם עד לאותו רגע, חשבונו שאנחנו מבינים בבשר ושכבר טעמנו מהכול, הבשר של פיטר הראה לנו שיש יקום מקביל – יקום שהייתי מוכן עכשיו לעבור ולגור בו





 

לסיכום, אני מודה לפיטר בפה מלא על האירוח ועל העובדה, שארגן למעני (ולמענכם) פינה קטנה של חו"ל 2 מטר מהבית – וכמה קטנה – ככה טעימה! תודה! וגם תודה לסתיו אדם, שבלעדיו הערב המענג הזה לא היה יוצא אל הפועל. המשך כך :)

צילום: מיה שטרן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה