יום ראשון, 11 בנובמבר 2012

עב בשר - זה בטבע שלנו...



הקדמה "מדעית": אנחנו ניזונים מהרבה בשר, כחלק מתזונת ה"פליאו" שלנו. בין עקרונות התזונה הזאת, חשוב לנו במיוחד, שמקור הבשר יהיה מבעלי חיים אוכלי עשב שחיו טוב ובטבע. משמעות הדבר היא, מלבד התרחקות מתעשיית הבשר הכמעט-מלאכותי, הבשר שמקורו בתזונה טבעית (יונק ומלחך עשב) עשיר הרבה יותר באומגה 3 החיונית ומופחת אומגה 6 המזיקה, וגם פחות מורעל בתרופות ובהורמונים.

מהטעם הזה, אנחנו מאוד שמחים לגלות מסעדות, שמגישות בשר, שגדל על עשב טבעי. 
כזאת היא מסעדת "עב בשר", אליה הוזמנו לארוחת עיתונאים ובלוגרים. עב בשר, מגדירה את עצמה כ"היכל של בשרים" ומציעה ללקוחות מבחר בשרים משובחים ממקור טבעי, כשבראשם נתחי הבלאק אנגוס - גולת הכותרת של האנטריקוט. הבעלים, אילן עובד, קיבוצניק "של פעם", בוחר את נתחי הבשר המובחרים ולצד האנטריקוט והפילה, מציע גם נתחי T-bone, פריים ריב, ניו יורק סטריפ (נתח סינטה על העצם) ועוד. עבורנו, כאוכלי בשר ללא תוספות, זאת הייתה ממש הזדמנות ליהנות מסעודה כלבבנו, ואכן - לא התאכזבנו.



המסעדה, שממוקמת באזור העסקים ההיי-טקי של רמת החייל ומשרתת עובדים רבים בשעות הצהריים, משנה את פניה בערב והופכת למקום מפנק, עם תפאורה של "ישראל של פעם" - כחלק מהנוסטלגיה של הבעלים שהביא זכרונות רבים מחייו בקיבוץ. למסעדה גם שטח מרווח ונעים לישיבה בחוץ, כשמזג האוויר מאפשר זאת. אנחנו ישבנו בפנים ונהנינו מהאווירה החמה והלבבית, מהמוסיקה הנעימה והלא רועשת וכמובן מהאוכל שזרם לשולחן:

סלט הקיבוץ, טרי, חתוך גס, מתובל נעים וטעים.




אמפנאדס, הוגשו עם טחינה ועגבניות מרוסקות "גאחנון סטייל",  אנו טעמנו רק את המילוי שהיה טעים מאוד והזכיר לנו מיד את ניחוחות הארוחות עם בני המשפחה הצ'יליאנים.





קרפצ'יו פילה בקר משוח בשמן זית, מלח ים אטלנטי, פלפל גרוס ופירות העונה, בליווי מקל קינמון קריספי, עם אגוזים. הקרפצ'יו היה טוב וטעים, לצערנו הוגש ללא פרמז'ן. מקל הקינמון היה שידוך די משונה למנה...



בורקס בשר
די שברנו את הראש להבין את המנה הבאה: בורקס ריק ממילוי על מצע של תבשיל של בשר טחון לצד תרד ובצל. האסוציאציה הראשונית שלנו היתה של מנת הבורקס הנצחית של אולמי החתונות, אך כיוון שלא סביר שזו היתה כוונת המשורר, הלכתי אני (מיה) לאסוטיאציה נוספת והיא התקופה הקצרה בה חייתי בקיבוץ. נזכרתי במנת יום שישי בו לא התעסקו בבישולים ותמיד תמיד הגישו מאפה של בצק עלים ממולא בשר טחון!
אני דוקא אהבתי מאוד את המאפה של ימי שישי בקיבוץ, המנה של עב בשר עשתה שעטנז לצ'לי קון קרנה  ובורקס ויצאה  מנה נחמדה סה"כ אבל כנראה שלא אותה נזמין בביקור הבא בעב בשר (שללא ספק יהיה ובקרוב...)



המנה המנצחת בגזרת הראשונות ובהפרש גדול מכל השאר, ואולי אף המנצחת של הערב, היתה  מנת הכנאפה טלה. כאן יש ממש הברקה! מעין פאסטייה מתקתקה, אך במקום מעטפה של בצק עלים, הונח הבשר בתוך קן מענג של אטריות קדאיף פריכות ונוצרה כנאפה אלוהית! כמובן שהתמקדנו גם כאן בעיקר במילוי הטלה שהיה טעים להפליא, אך היו כמה פירורי חטא של איטריות שהתגנבו לפה של מיה .

ואז... סוף סוף הגיע הסיבה בשבילה הגענו לעב בשר: הבשר!!!

אך לפני כן... "רגע לומדים":
בשר הבלאק אנגוס מקורו בסקוטלנד, הוא נחשב המלך של הבקר! אנטריקוט בלאק אנגוס אחוזי שיוש גבוהים ומתאים במיוחד ליישון איכותי ולגריל על האש, זאת בשל השומן שנמס ומתמזג בטעמו של הבשר ויוצר חוויה של סטייק בטעם עשיר. יבוא הבשר הוא מארגנטינה ואורוגוואי, שם גדלות הפרות במרעה טבעי ונהנות מתזונה טבעית ומשובחת, ללא הורמונים ואנטיביוטיקה.


הוגשה לנו פלטת ברזל כבדה ולוהטת עליה נחו נתחים יפהפיים, עסיסיים ומגרים של סינטה, אנטריקוט ופילה בלק אנגוס, עצם מהבילה מלאה מח ליוותה את המנה... מבחינתנו... אין צורך בדבר נוסף, לא בראשונות, לא בקינוחים...
פלטה כזו היא כל מה שצריך כדי להביא אותנו לפסגת האושר.
הבשר עמד בציפיות, עסיסי, רך, עשיר בטעם, עשוי לדרגת צלייה מושלמת!
שלושת הנתחים היו מעולים. באופן אישי אנו מעדיפים תמיד את עסיסיות ושמנמנות האנטריקוט.

ואז, לקינוח הזמנו... מנת אנטריקוט נוספת :) ומיהרנו לעזוב לפני שהוגשו הקינוחים המתוקים לשאר המוזמנים.
את הארוחה ליווה יין הבית, בלנד מיוחד שמיוצר במיוחד לעב בשר, עשיר בארומות ועצמתי, המשדרג את חוויית הבשר. היין מיקב אליגוטה, יקב בוטיק משפחתי המייצר סדרות קטנות ואיכותיות, תוך הקפדה על איכות הענבים המגיעים מהאזורים הטובים בארץ וממוקם במושב גן יאשיה,
לדברי אילן עובד, הבעלים, בכוונתו להוביל את תחום הבשר, לחדש ולהפתיע. בין היתר, מתוכננות במסעדה סדנאות לפירוק בשר, יישון והתאמת בשר ויין, וכן, ארוחות שחיתות עם נתחים מיוחדים. ממה שהתרשמנו - יש למקום בהחלט פוטנציאל לפרוע את השטר. אנחנו מחכים לעדכונים...



את מחירי מנות תוכלו לראות באתר הבית של המסעדה:
עב בשר רמת החייל
עב בשר, הברזל 34, רמת החיל, תל אביב
03-6475969
שעות פעילות: א-ש: 11:30 עד אחרון הלקוחות
עסקיות א-ה: 11:30-16:00







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה