יום חמישי, 27 בדצמבר 2012

תחרות קיקומן סושי מאסטר 3


ביום ג' ה- 18.12 חברת "ראקוטו דיפלומט", יבואנית רוטבי קיקומן, קיימה זו הפעם השלישית את "קיקומן סושי מאסטר 3", גם אני ביקרתי שם והתרשמתי מאוד מאירוע מושקע וסוחף ! מסתבר שסושי כל כך פופולרי ונפוץ היום בישראל עד כדי כך שהוא כמעט מאיים להפוך למאכל הלאומי שלנו..
התחרות שהפכה למסורת מאחדת תחת קורת גג אחת את מיטב המסעדות והסו-שפים האסייתים של ישראל.

את צוות השופטים הוביל השנה השף היפני הבינלאומי וכוכב הטלוויזיה Naoyuki Yanagihara - סושי-מאסטר מיפן.

חברי צוות השופטים: השף אביב משה (מסה), עלי גרוסמן- מחלוצי הסושי בישראל והעיתונאית ומחברת ספרי הבישול איילת הירשמן. את האירוע הנחתה מיכל אנסקי, יוזמת ובעלים משותפת של שוק האיכרים, וחברה בצוות השופטים של "מאסטר שף".
בתערוכה הוצגו חידושים בתחום הקולינריה האסייאתית כמו דפי סויה צבעוניים מבית יאמה מוטו יאמה- להיט ביפן ובניו יורק: דפים צבעוניים לגלגול סושי העשויים מסויה ומחומרי צבע טבעיים בלבד בצבעים ירוק, צהוב ואדום. העלים מאפשרים לגלגל סושי וקונוסים מרהיבים שהסועדים מתפעמים מהם בכל פעם מחדש. מוצר מהפכני ומיוחד ומתאים גם לקינוחים. נטולי גלוטן, נוחים לעבודה וטעימים.

טופו בטעמים- לראשונה הוצג תהליך הכנת טופו במקום בשילוב טעמים שונים כמו סומסום שחור וכו'. דוד ויילגר מ'כפרי בריא' הציג לאורחי האירוע את התהליך מפולי הסויה ועד למוצר הסופי.

פיתוחים חדשים בתחום החקלאות- חברת 'עלה עלה' הציגו באירוע מספר פיתוחים חדשים כמו שורש ג'ינג'ר תוצרת הארץ שעד כה הגיע מיובא. שורש כוסברה שנפוץ במטבח האסיאתי במקומות כמו וייטנאם ועוד.



לקהל הרב שגדש את המקום הוגשו מבחר סושי ומנות מהמטבח היפני, לקהל זו היתה חגיגה מהנה, טעימה ומפנקת!

בתחרות לקחו חלק 30 מסעדות מובילות בתחום הסושי שהגיעו מרחבי המדינה התחרו על התואר הנכסף "קיקומן סושי מאסטר". המתמודדים נבדקו על-ידי אמות-מידה של נאמנות למקורותיו היפניים של הסושי, מבחן הטעם, טיפול מקצועי שנותן כבוד לחומרי הגלם, יצירתיות ואסתטיקה.



לאחר סיום התחרות , בזמן בו השופטים עשו את מלאכתם ובחרו בזוכה , הקהל זכה לצפות בהופעה קצבית וסוחפת של להקת טררם.


המנות של המתחרים היו מרהיבות ביפיין ואני בטוחה גם באיכותן וטעמן...בתמונות חלק מייצג מהמנות הרבות שהתחרו על התואר המכובד.



והזוכים:
במקום השני בתואר המנה היפה ביותר זכה השף עדי עזר ממסעדת ראסקה בפתח תקווה. השף זכה בסט סכינים מתנת קיקומן וב-10 אלף ₪ מוצרים למסעדה.


הזוכה בתואר קיקומן סושי מאסטר לשנת 2013 הוא שף מיידן סיבוני ממסעדת 'ניאו סושי בר' מגבעתיים. הוא רק בן 25, אבל נסיונו המקצועי בתחום התחיל כבר בגיל 17. המסעדה זכתה בפרסים בשווי 100 אלף ₪, ביניהם ביקור במפעלי קיקומן ביפן לשף הזוכה וקמפיין פרסום נחשק למסעדה.

                    צילום לירון אלמוג

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה