יום ראשון, 16 בדצמבר 2012

מקום בלב - תפריט חורף 2012-13




מקום בלבהשקת תפריט חורף    
אנחנו הולכים להרבה מסעדות, כפי שוודאי הבחנתם. מחלקן הגדול אנחנו נהנים, ואת חלקן אפילו זוכרים ודואגים לשתף אתכם. אבל ארוחה אחת, לפני מספר שנים, נחרתה אצלנו עמוק בלב. מיה רצתה להפתיע אותי עם ארוחה חגיגית כלשהי ו"סחבה" אותי למקום בלב, בפאתי רעננה, שעד לאותו רגע, לא הייתי מודע לקיומו. לאחר נסיעה קצרה בכביש הכפרי מדרום לרעננה, היא פנתה ימינה ולעיניי התגלה הגן הקסום, שמחביא בתוכו חוויה כל כך מחממת לב... מזג האוויר היה אז חמים ונעים ובילינו צהריים ארוך ומענג באחד השולחנות בגן הבוטני המקסים של המקום. מאז, בכל פעם שמזכירים את מקום בלב, אני מעלה חיוך...

לכבוד החורף שפצח בסערה ממש בימים אלה, הוזמנו למקום בלב, להשקת תפריט החורף החדש שלהם. מיותר לציין כמה שמחנו לחזור לשם, למרות שידענו שנשב באולם הסגור ולא בגן. היה קרררר בחוץ... אני חייב להגיד כבר עכשיו את מילות הסיכום שלנו על האירוע: הפעם לא רק שחיממנו את הלב - הפעם חיממנו את כל הגוף. ואת הנשמה... השהות באולם החמים והמעוצב בסגנון כל כך ביתי ונעים, בשילוב מאכלי החורף המהבילים .. למרות שלא נתקלנו בשום בשורה קולינרית מרחיקת לכת... במיטב המסורת של המקום, אותה מקפיד הבעלים, חיים שסטל, לשמר, נהנינו מאירוח לבבי ואישי וממנות, שהתהדרו בטריות קפדנית ובשימוש מירבי בגידולים העונתיים, שאת רובם מגדלים באופן אורגני בגינת המקום.

קבלו פירוט של המנות שדגמנו מתפריט החורף החדש ותיהנו (לפחות) מהתצלומים:




תפריט החורף של מקום בלב, בניצוחו השף אודי אסרף ("ברקורולה", "אדמה", "רוקה" ועוד) מציע מגוון מנות המשלבות ירקות עונתיים ועשבי תבלין מגינת הירק האורגני, אופני הכנה מגוונים לרבות בישול בקדירה, עישון בשרים במעשנה עתיקה, וצליה בטאבון אבן עם פחמי הדרים. בין מנות החורף החדשות, הוגשו לטעימה באירוע השקת תפריט החורף המנות הבאות:


מנות הפתיחה , הוגשו מנות טעימה קטנות כך שהתצלום אינו מייצג את המנה במלואה כפי שתוגש במסעדה:


סופלה פטריות – מאפה פטריות שמפיניון ופורצ'יני, במילוי קרם פרמזן, עם סלט מיקרו עלים, מבחינתנו זו היתה אחת המנות הטובות של הערב, מומלץ!  

מנה טובה נוספת היתה "ניוקי מקום בלב" : ניוקי עבודת יד בקרם טרגון, ציר ירקות ויין לבן, עם פרחי כרובית וטרגון אפויים בטאבון 

ריזוטו אבוריו: ריזוטו איטלקי ביין לבן, ציר פוצ'יני, פרמזן ואספרגוס 


קונפי שוק אווז – שוק אווז בבישול איטי, מוגש עם תבשיל כרוב אדום בקלוודוס (ליקר תפוחים), ויין אדום 


פילה דניס על פונדו קרישה ותבשיל מנגולד 


וקבלו עוד המלצה- סביצ'ה לוקוס, עגבניות שרי מנומר, כוסברה, בצל ירוק, בצל סגול, זיתי טאסוס, צ'ילי טרי, לימון ושמן זית, מנה רעננה קלילה וטעימה.



המנות העיקריות:

פאייה דגים וזעפרן – על בסיס ציר דגים ואורז, עם ירקות גינה, דגים טריים וזעפרן , אהבנו את גלילי הסלמון, האורז היה מעט מימי תיבול נוסף היה מיטיב איתו.

ממולאים אורגניים - מנה צימחונית, טעמנו מהקישוא, כפי שניתן לראות גם בתמונה הקישוא היה מבושל "אל דנטה"..היינו מעדיפים בישול ארוך יותר וירקות נימוחים.

תבשיל בקר ביין אדום – בקר בבישול ארוך, עם ירקות שורש ועגבניות ,תבשיל בייתי מאוד, הירקות היו טעימים ורכים אך הבשר היה סיבי וקשה..

תוספות:
תפוח אדמה מדורה – בתנור טורקי
תבשיל פריקה – חיטה מעושנת עם כורכום, חמוציות, גזר, סלרי ובצל מאודה .






קינוחים עונתיים של השף קונדיטור של מקום בלב, נדב אדריסופלה שוקולד עם קרם חלוה, תותים טריים עם פניני שוקולד, בוקצ'המאפה יווני עם בצק עלים וגבינה, ועוד.

גם בקינוחים ההרגשה נשארה ביתית מאוד, הוגשו מבחר עוגות של בית וסופלה שוקולד,
אך אנו לא אוכלים סוכר וגלוטן אז הסתפקנו בצלוחית תותים רעננים ומתוקים להפליא, 
 


לסיכום: תמיד תמיד תהיה לנו פינה חמה בלב ל"מקום בלב" ללא ספק אחד המקומות היפים והמיוחדים באיזורנו!

מקום בלב, רחוב פרדס משותף 5, רעננה. 09-7741575




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה