יום שלישי, 1 בינואר 2013

אנאבל'ס - הכי ניו-יורק בהכי תל-אביב...

כשלוקיישן ואימג'יניישן מתחברים - מקבלים מתכון לקריאיישן.
ובעברית - כשרוטשילד 11 מתחבר עם רפי שאולי ומשפחת בן ארי- צומחת מסעדה יצירתית ומבטיחה.
קוראים לה אנאבל'ס, והיא נולדה ממש עכשיו - בסתיו האחרון, חבר רפי שאולי לשותפות עם משפחת בן ארי שניהלו במקום את ברוהאוס הוותיקה.
בהגדרתה היא ביסטרו-בר בסגנון ניו-יורקי,  כבר בכניסה מחכים בר קטן ופינת ישיבה הצופים אל עבר השדרה המטופחת. 3 מדרגות מעבירות אותך לאולם המסעדה רחב הידיים, המשופע בשולחנות עם מפות לבנות, כשברקע בר גדול ועשיר. משם אפשר להמשיך לחלל ה-VIP העליון שמשקיף על המסעדה, או לבר העישון האחורי, שמשמש גם חדר אירועים פרטי הכולל עמדת דיג'י, כל אלו משתקפים מאחרי בר המסעדה.

הוזמנו לאנאבל'ס כדי להכיר מקרוב את הבשורה החדשה ולא הצטערנו. מהרגע הראשון הרגשנו בבית, כשהמפות הלבנות והמוסיקה הנעימה הוסיפו לתחושה החמימה. השולחנות מסביבנו התמלאו בערבוביה של מקומיים ותיירים ובליל השפות, על רקע העיצוב הקוסמופוליטני, העניקו לחוויה נופך חוצלארצי... ממש ניו-יורק... אנחנו תפסנו מקום נוח באחד השולחנות המרווחים ותוך זמן קצר נגש אלינו מלצר, שהפגין בקיאות רבה בתפריטים. הוא אפילו ידע לומר בדיוק רב מאיזה מנות עלינו להימנע כמי שמתנזרים מגלוטן וכאן ממש הופתענו לטובה, שכן חלק ניכר מהמנות מתאימות לנמנעים מגלוטן כמונו, שעושים את זה בשביל הבריאות... עוד למדנו, שעל המטבח מנצח השף הקולומביאני ג'וני חיל, שהגיע לארץ לאחר שכיכב בניו-יורק ובמקומות נוספים בעולם וכאן כבר הספיק לבשל בריו דה קובה, מיקה, מסה ועוד.

אוקיי, אז חוויה כבר יש. ומה עם האוכל? בהתחלה זה נראה קצת כמשימה קשה - התפריט אמנם לא ארוך מדי, אבל כמעט כל מנה בו מעוררת דמיון וסקרנות שהתקשינו להחליט... כאן חזר המלצר האדיב וסייע לנו לבחור מנות, שקלעו בדיוק לטעמנו. אז הנה תקציר המסע הקולינארי שלנו בניו-יורק שבאמצע תל-אביב:

מנות הפתיחה:
ביבי קלאמרי ממולא בשרימפס, בייקון ומאנצ'גו, על מצע קרם כרובית חמאתי וקטיפתי
מנה מעולה !  תערובת המילוי שבגוף הקלמארי עזת טעמים שמקבלים ליטוף רך ומעודן מצד קרם הכרובית שהיה לא פחות ממופלא ולוקק עד תום ...


סביצ'ה דג ים,  בבסיס אננס טרי עליו מונחות פיסות הדג, עגבניות שרי בצל וצנוניות, מנה רעננה מאוד, אך היתה המנה הפחות טובה בארוחה, לדג היה לטעמנו טעם טיפה יותר מדי "דגי"  שהעיב על ההנאה ממנה.

מנות עיקריות:
קסוואלה דל מר, ג'מבו שרימפס קלמארי ומולים ברוטב פורי פורי חריף ומשגע (חריף אש!!!).
מנה נדיבה וטעימה מאוד, נוסף על הרשום בתפריט שחו בה גם כמה חלקי סרטנים שמאוד הוסיפו לחגיגה שבצלחת.


שאטו בריון,  נתח נאה של פילה משובח, עשוי מדוייק, הוגש עם רוטב שמנת-כמהין עשיר וטוב לצד תפוחי אדמה אפויים, מתקתקים ונהדרים, מנה מצויינת ומומלצת בחום.

אוסובוקו לבן בבישול ארוך, נימוח ומענג, ברוטב יין ומולסה מתוק ועשיר, מנה חורפית מומלצת מאוד לחובבי תבשילי קדירה.


קינוח:
הנאתנו מהארוחה המשובחת והיין הטוב ששתינו שיבשו בקלות את שיקול דעתנו... למרות שאנחנו ממש משתדלים להמנע מסוכר, החלטנו שהפעם אנחנו חוטאים בגדול, הזמנו את קרם הקטאלן (אחיו הספרדי של הברולה) שהוגש עם רוטב פסיפלורה ופיסות אננס טריות, לצד אספרסו משובח. הקטאלן היה... קטלני! הצדיק לגמרי חריגה מהמשמעת.

לסיכום: נהנינו מאוד מהארוחה באנבלס! אהבנו את התפריט היצירתי והתרשמנו מביצוע מצויין של המנות ואיכות בלתי מתפשרת של חמרי גלם, וכבר מתכננים ארוחה נוספת בקרוב כדי להכיר מנות נוספות שקרצו לנו בתפריט.
מומלץ בחום!




אנאבלס
רוטשילד 11 ת"א

טלפון: 077-5600978 
קישור לתפריט המסעדה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה