יום רביעי, 23 בינואר 2013

הארטישוק של נועם



אותי לא צריך לשכנע לאכול ארטישוק. אני אוהבת במיוחד את הירק-פרח-קוץ המוזר והיפה הזה ותמיד שמחה להזדמנות ליהנות ממנו. ההזמנה לסייר בחוות "הארטישוק של נועם" בניר בנים מאוד שמחה אותי והצטרפתי במרץ ליום ארוך ומהנה, שכולו מוקדש לארטישוק. מעבר ללימוד המעמיק על הארטישוק, סגולותיו ומתכוניו, הסיור שערכנו היה גם הדגמה ל"בראנצ' של שישי-שבת" שעורכים במקום מדי סוף שבוע, בעונת הקטיף.
במסגרת הבראנצ' אפשר לסייר במטעים ולקבל הסברים והדרכה, וכמובן ליהנות משפע מתכונים צמחוניים, שרובם ככולם מתבססים על ארטישוק. בשבתות מתארחים במקום שפים ידועים, כמו איל לביא, משה בסון, גיא פרץ וסהר רפאל, שמציעים מנות ארטישוק ייחודיות פרי יצירתם.
אנו זכינו לפגוש ולטעום ממטעמיו של איל לביא שהדגים הכנה של לבבות ארטישוק קונפי בשתי מליות:


האחת עם גבינה בושה , ירקות צנוברים וצימוקים שהיה מעדן ממש!

והשניה גם היא נפלאה,  במילית של דג.

אבל לפני המנות, נתחיל בנתונים חשובים, שכן "אמרת ארטישוק - אמרת בריאות"... הארטישוק ידוע כ"פצצה" של נוגדי חמצון וכירק המסייע להורדת לחץ הדם ומאזן רמות סוכר. ייחודו הוא ביכולתו המוכחת למנוע חמצון של הכולסטרול ה"רע" (LDL), מה שמסייע במניעת מחלות לב. עוד למדנו, שלארטישוק כ-140 זנים שונים, כשבארץ מגדלים ומוכרים בעיקר שניים, שידועים בטעמם הנפלא - הסגול והירוק.


בחוות הארטישוק של נועם לא מסתפקים בסעודה, ומציעים לאורחים, כאמור, סיור בין המטעים. לאורחים מושאלות מגפיים אמיתיות, כאלו של חקלאים, ואת הסיור נועם יעקובא מדריך באופן אישי. 
קוטפים ארטישוק טרי, ואוכלים אותו כמעדן צלוי על גחלים  בגריל שמוצב בשדה ומחכה למשתתפי הסיור שזוללים ארטישוקים לוהטים בהנאה רבה.

 

הסיור קצר ולא מעייף, וחוץ מהידע הרב שמקבלים והיופי שסופגים, התיאבון נפתח ואתם מוכנים לשלב הכי חשוב - לסעודת הארטישוקים... גם במהלך הסעודה עצמה נועם לא מתבטל והוא מדגים מפעם לפעם שיטות וטיפים לטיפול בארטישוק, כמו קילוף קל, ניקיון ועוד.
התפריט עשיר מאוד וכולל, בין היתר:

    *מרק ארטישוק עשיר.
    *לחמים כפרים.
    *סלט חורפי מארטישוק טרי+ירקות חורף נוספים.
    * תבשיל קדרת חורף-ירקות שורש וארטישוק.
    *"מקלובה" צמחונית-אורז עם ארטישוק תפ"א, גזר וכרובית.
    *פסטה ברוטב אלפרדו עם נגיעות ארטישוק.
    *סלט חם עם נגיעות טחינה ביתית.
    *מאפה איכרים כפרי [בסגנון הבית]-לבבות ארטישוק, תפו"א ,גזר, כרובית ושום, אפויים בתנור.
    *חמין צמחוני.
    * תבשיל קינואה וארטישוק.
    *ארטישוק חלוט עם צמחי תיבול.
    *שתיה חמה וקרה חופשית.

לילדים יש מספר מנות ללא ארטישוק...



בין לבין, הכרנו עוד כמה דמויות שמעשירות את אזור ניר בנים בחוויות ייחודיות, שלא כדאי לפספס כשמגיעים לבלות באזור: את איריס לוי, שפית פרטית ומנחת סדנאות בישול, את אורנה חסיד-נחום, מומחית לצמחי בר ולטיפול באמצעותם ואת איילת מושל המעסה. תשאלו עליהן בחווה של נועם והם ישמחו לקשר ביניכם. בדרך הביתה, גילו לנו עוד כמה פינות חמד בסביבה, שממש כדאי לבקר בטיול שלכם: מצפה כרמי ברקן, המשקיף על נופי יואב, לכיש והשפלה ומשק זיו שבכפר ורבורג, המציע תה, יין ליקר וריבה, המבוססים על "נפלאות ההיביסקוס" - עוד פרח מופלא שחובה להכיר.

לסיכום - אזור ניר בנים מציע לכם סוף שבוע קסום וטעים לכל המשפחה - שכולו סביב הארטישוק. מומלץ בפה מלא...!

לפרטים נוספים ומתכוני ארטישוק מומלץ לבקר באתר של "הארטישוק של נועם"


נועם יעקובא -  מושב ניר בנים
נייד   054-227-8637         






  









3 תגובות:

  1. הקישור לאתר של נועם לא עובד...

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שרון, כייף לראותך כאן! :)
      בדקתי ונראה שכעת יש תקלה באתר עצמו, הקישור תקין
      ד"ש
      מיה

      מחק
  2. ארטישוק זה מהמם. הוא גם יפיפה וגם טעים.
    אני חושבת שאנשים הרבה פעמים לא מבינים שהאוכל הכי טעים הוא זה הפשוט, שמגיע ישר מבטן האדמה.
    התמונות מהממות!

    השבמחק