יום שישי, 4 בינואר 2013

פפיטו. רסטו-בר חם ועוטף באמצע העיר (ומ-א-ו-ד טעים!)



המושג "אמצע החיים" מקבל משמעות מאוד מיוחדת בפפיטו, שם פגשתי אתמול 3 גברים, שלושתם באמצע החיים, שמחליטים יום אחד לעזוב הכול ולהגשים חלום - רסטו-בר אותנטי ומפנק באמצע תל-אביב. ליתר דיוק - בוגרשוב 28... הם קוראים לו "פפיטו", ע"ש פפיטה, כלבתו האהובה של דרור אחד הבעלים, וגם מחליטים לקחת את הכול ב"איזי" ובהנאה, אבל לא להתפשר על האיכות, כפי שאפרט בהמשך. וחוץ מיום שישי, שבו הם משכימים קום ופותחים באחת בצהריים, הרסטו-בר שלהם נפתח כל יום בשבע בערב, כשהעניינים מתחממים לאט לאט אל תוך הלילה והמקום הופך למפלט חם ועוטף לעכברי העיר, עד השעות הקטנות של הלילה ואחרון הבליינים (או הבוקר - תלוי מאיזה צד מסתכלים).



 אתמול הוזמנתי, ביחד עם קבוצת בלוגרים, להכיר את המקום. מצאנו, כאמור, את שני בעלי המקום, בגילאי ה-50, עומדים הכן לשרת אותנו בכל מבוקשנו, מלאי להט בעיניים וחדוות נעורים, שלא הייתה מביישת את צעירי היזמים של הבראנז'ה. דודי ודרור בעלי המקום (דרור, היה במשך 27 שנים הבעלים של  פאב השופטים המיתולוגי, דודי, הגיע בכלל מעולם הביו-טק, עם המון אהבה לאוכל ולחיי הלילה של תל אביב) ,והשלישי הוא נניס, שף המסעדה , איש מקסים וחייכן שלמרבה השמחה החליט לפני 3 שנים לחזור לישראל אחרי 23 שנים בהן ניהל את המסעדה שלו בברצלונה, ואגב, שלושתם מתפעלים את המקום בעצמם, בלי שום עזרה - גם מבשלים, גם מוזגים וגם ממלצרים, ועל הדרך מוצאים זמן להכיר את הלקוחות באופן אישי, לכל אחד מהם סיפורי חיים מרתקים, שיכלו למלא ספר שלם, שבמקרה שלהם - היה כולל לא מעט מתכונים מרתקים. את האוירה של הבר מתבלת מוסיקת ג'ז ובלוז, כן...החיים נראים טובים ויפים בפפיטו!

(לשלושה יש גם צלע נשית, בעצם שתיים, הטבחית לולה ששמענו עושה קסמים במטבח, ודיאנה שעובדת על הבר).
אבל כל האמור לעיל הוא רק המתאבן של הסיפור העיקרי של המקום - האוכל. וכאן אני קופצת להמלצה המסכמת - תגיעו לפפיטו רעבים! ותשאירו בבית את ייסורי המצפון והדיאטה (למרות שעבורי, התפריט תואם כמעט במלואו את עקרונות תזונת הפליאו שלי, את הלחם כמובן הסרתי משתי המנות שבהן הוא היה נוכח). שלושת הפפיטוארים מקפידים על בחירה מוקפדת של המזון ואינם מתפתים לפתרונות קלים ותעשייתיים,כל חומרי הגלם טריים , את הרטבים כולם מכינים במקום, כך את החמוצים והמרינדות, אפילו את הבשרים מעשנים במקום, לכל חומר גלם יש להם ספק שונה שנברר בקפידה, גם אם הדבר כרוך בטרחה, בנסיעות ובעלויות יותר יקרות, ועל אף העלויות - הם שומרים על מחירים סופר הוגנים, במיוחד בהתחשב בגודל המנות הנדיבות.
לצד בר משקאות עשיר כמתבקש, המקום מנפיק מנות נפלאות, חומרי גלם מוקפדים ויד בוטחת ומנוסה של שף ותיק האוהב את מלאכתו ומביא את המנות למקום מדוייק.

וזה מה שהוגש לנו :

פאטטס בראבס , מנת חובה בכל ארוחת טאפסים, נניס מסביר שאין דבר כזה להכנס בקטלוניה לבר ולא להתחיל במנה הממכרת הזו...קוביות תפוחי אדמה מטוגנות, לוהטות, נימוחות , עטופות ברוטב חריף ומשגע, ראו הוזהרתם! אי אפשר להפסיק לאכול ממנה...


פלטות קרות:
נקניקים משובחים ופרושוטו  , גבינות, דגים , לכולן מכנה משותף: איכות יוצאת דופן!

שמאלץ הרינג מהסוג הכי טוב שפגשתי, כזה שנמס בפה בעונג.

איקרה ביתית טובה ואוורירית.


כבד קצוץ עשיר וטעים במיוחד, נניס משלב בו כמיטב המסורת היהודית קצת שמאץ..שומן אווז

מרק בצל צרפתי קלאסי, טעם כמעט מעושן של בצל שקורמל ארוכות, פרוסת באגט וגבינה שגורדה מעליו,  טוב יותר מכמה שטעמתי בפריז...

מנות עיקריות:

טונה טרייה צרובה קלות מוגשת על מצע שומר שקורמל זמן ארוך.

ספייר-ריבס לבן, מקורמל ברוטב ברביקיו מתקתק, מנה נפלאה!!!

פפיטו סנדוויץ'   סיפור אמיתי... באחד הימים נכנס בחור לפפיטו ושאל אם הם מגישים "פפיטו סנדוויץ", אבל בפפיטו כלל לא הכירו את הסדוויץ המדובר, הסקרנות וצירוף המקרים המדליק הובילו לחיפוש ברשת אחרי אותו סנדוויץ ששמו כשם המקום ונמצא כריך "פילי-סטייק" סטייל ,שמאוד פופולרי באמריקה הלטינית, כמובן שמיד החלו לרקוח את גרסת הבית לפפיטו סנדוויץ והתוצאה כפי שנדגמה אתמול מעולה! בלחם פרנה רך שמצטיין בספיגת הטעמים , על רוטב בראבס, בצל מקורמל, פלפל קלוי ופרוסות עגבניות דקיקות, מונחות פיסות סינטה , השילוב המקומי: בכל ביס חגיגה לטינית-ספרדית בפה..

נקניקיות עבודת יד בבירה על כרוב ביין ובייקון, מנה שהעיפה אותנו בן רגע לגרמניה מולדתה...

ולקינוח... הוגש לנו "המבורגר זלמן"  שביס אחד ממנו לא השאיר ספק: מדובר בהמבורגר הכי טוב בעיר! הבשר הוא תערובת חלקי בקר שונים של "הבשרים של זלמן" מיפו, ההמבורגר כ"כ טוב שקהילת המבורגר ישראל(כן..כן, יש דבר כזה) בחרה אותו כ"פאב-בורגר" הטוב בישראל... ומייסדיה נוהגים לאכול שם באופן קבוע!



לסיכום: אנחנו כבר מחכים לביקור הבא (בקרוב!!!)
מחזיקים אצבעות שהמקום ישמור על הרמה הבלתי מתפשרת שיש בו היום, ויצליח וישרוד בטוב ובשפע עוד שנים רבות, כי אם יש תשובה ל"מעיין הבירה" המיתולוגי שבחיפה הרי היא פפיטו התל אביבי!
מומלץ בחום!

קישור לתפריט המסעדה, כולל תפריט הבר וכמובן המחירים
"פפיטו בר"  ממוקם ברחוב בוגרשוב 28 בתל אביב
HAPPY HOUR א-ה מ-17:00 עד 20:00 - 25% על כל החשבון.
שעות פתיחה:  מ-19:00 ועד אחרון הלקוחות, יום שישי פתוח מהצהרים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה