יום שלישי, 19 בפברואר 2013

ארוחת הבוצ'ר של המיטבול

ונפתח בחדשות: מסעדת המיטבול משיקה את תפריט בוצ'ר לקרניבורים רציניים עם יין החודש אסמבלאז איתן או ריחן של יקב ברקן.
וכדי להכיר ולספר לכם על ארוחת הבוצ'ר הוזמנו השבוע לארוחת בלוגרים, שכאילו הוזמנה במיוחד עבורנו, כקרניבורים אדוקים: ערב בשרים במסעדת מיטבול בראשון לציון, ששמה הולך לפניה כמקדש בשרים ראוי... מיטבול קיימת כבר 8 שנים, מתוכם 4 במיקומם הנוכחי, על כביש הכניסה ה"ישן" לראשון הוותיקה, בפאתי אזור התעשייה, מה שמבטיח חנייה ללא הגבלה. הקונספט מזכיר מסעדת בשרים אמריקאית טיפוסית - חלל גדול וחמים, בר ארוך שמציע בירות ומשקאות חריפים ושפע של פינות ישיבה נעימות, המאפשרות להתרווח ערב שלם וארוך סביב מנות הבשר הענקיות, עליהן יסופר בהמשך. מאוד אהבנו את עיצוב המקום, את המוסיקה הנעימה בווליום סביר וממה שהתרשמנו, הסועדים הרבים שמלאו את המקום לא מיהרו לפנות את השולחנות, כשעל כולם רובץ חיוך רחב, שזה מה שקורה, כשאלכוהול ובשר מתערבבים באווירה כל כך נעימה וחברותית...

גם אצלנו החיוך עבד שעות נוספות, המנות במיטבול ע-נ-ק-י-ו-ת , כך שאתה מתחיל לטרוף אותן בעיניים מהרגע שהמלצר מגיח באופק, במיוחד עם עגלות הבוצ'ר היפות, עליהן מונחים נתחי הבשר המהבילים. וכשהסכין מונפת והנתחים נפרסים, לנגד עיניהם המשתאות של הסועדים, אתה הופך לטורף ממין אדם ושוכח מכל הנימוסים שלימדה אותך האימא הפולנייה...
אז בואו נקפוץ היישר לתיאור המנות:
נתחיל ממנות פתיחה, שמתאימות בטעמן העז ורמת המליחות ללוות שתייה חריפה ובירה, כראוי לבר-מסעדה שמכבדת את עצמה.

צ'יקן צ'ילי - נתחי חזה עוף בציפוי פריך וטבולים ברוטב צ'ילי מתוק. מוגש על מצע עלי חסה, פטרוזיליה וכובע של נבטים, מנה נחמדה אך לא יותר, יוצרת קונוטציה מיידית למזללות בסגנון סיני..
כנפיים פריכות ברוטב חמצמץ- פיקנטי למדי ומעושן שמיה אהבה במיוחד.
ברוסקטה ועליה גבעות המורכבות מסינטה כבושה ועשבי תיבול, מנה רעננה והמוצלחת ביותר מבין הראשונות.
"סלט כרוב ונבטים"- סלט טעים ומרענן שהכיל כרוב, נבטים, בוטנים וגזר, בוינגרט לימונים מתקתק .


ואחרי שנהנינו מלהקת החימום של המנות הראשונות, נרגענו קצת, לקחנו אוויר ושטפנו את החיך ביין משובח של יקבי איתן.

לפני הבשרים הונחו על השולחן קערות של צ'יפס שום וטבעות בצל, שתי המנות היו מהנות, אהבנו מאוד את תוספת השום והפטרוזיליה שהפכו את הצ'יפס לחטיף פיקנטי (אם כי חשוב לציין שחברינו לשולחן נרתעו מתוספת השום ), טבעות הבצל היו פריכות מאוד וטעימות ועד מהרה לא נותר מהן פירור...

ואז - התחילה ההופעה העיקרית - מצעד מנות הבשר, עליו גאוות המקום. הנתחים נצלים בשלמותם בתנור ונפרסים, כאמור, מול הסועדים, שזה ללא ספק שואו מרשים, המשקל נע בין קילו לשניים, הטוב מכולם היה הפילה, אחריו כיכב האנטריקוט, אם כי ידו של השף היתה נדיבה מאוד במלח והיו סועדים שהחלקים שיצאו להם סבלו מעודף מליחות קשה (המלח חיצוני, כך שאולי חשוב שתבקשו מראש להיזהר בהמלחה.
הבשרים הוגשו עם מבחר רטבים, התוספות שהגיעו לשולחן היו אורז ושעועית ירוקה שהצטרפו לצ'יפס וטבעות הבצל שהוגשו קודם לכן.




כמה הסברים "טכניים" ומחירים: הבוצ'ר הינו נתח פרימיום, במשקל של 1 קילו או 2 קילו של סינטה, פילה או אנטריקוט. . ארוחת בוצ'ר מאפשרת למספר אנשים להינות בצוותא מיין טוב ואווירה מהנה, ארוחה מושלמת בחברותא (ובקונספט השרינג). לקראת החורף, מוצע יין החודש המתאים בדיוק לנתחי בשר הבוצ'ר.
ניתן להינות מיין אסמבלאז' איתן או ריחן של יקב ברקן במסעדה כחלק מארוחת הבוצ'ר.
למזמינים, קילו אנטריקוט או סינטה: 405 שקלים
קילו פילה: 470 שקלים
שתי תוספות כלולות במנת הבוצ'ר
2 כוסות יין אסמבלאז' איתן או ריחן של יקב ברקן

למזמינים שני קילו אנטריקוט או סינטה: 790 שקלים
שני קילו פילה: 900 שקלים
כולל ארבע תוספות
ובקבוק יין אסמבלאז' איתן או ריחן של יקב ברקן
בקבוק יין אסמבלאז' של יקב ברקן , איתן או ריחן ימכר במחיר של 128 שקלים, וכוס במחיר 33 שקלים

נמשיך בתיאור הסעודה ...
אמנם המבורגר הוא לא חלק מארוחת הבוצ'ר אך לא עמדנו בפיתוי לטעום ממנו, ההמבורגר כלל פרוסות דקות של בשר אסאדו, ביצת עין וגבינת פרמז'ן, שמענו רבות על ההמבורגר של המיט בול, אך ההמבורגרים קצת אכזבו, הבשר לא נקצץ עד הסוף והיו בו חלקים קשים ללעיסה, נראה שגם תוספת שומן בתערובת הייתה תורמת מאוד.


מנות הקינוח ממשיכות במיטב מסורת המסעדה וגם הן ענקיות, מפנקות ומשובחות ומנה אחת תספיק בקלות ל2-3 סועדים.


אתר המסעדה - http://www.meatball.co.il/index.php
תפריט הבוצ'ר - http://www.meatball.co.il/index.php?p=297

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה