יום שלישי, 12 במרץ 2013

אחת , שתיים, שלוש- מיונז!

קצר ומהיר:
2 ביצים (שלמות)
2 כפות מיץ לימון או חומץ מכל סוג
מלח
פלפל
כפית חרדל טוב
טיפה ממתיק שטוב לכם (כמות המתקה כמו 1/4 כפית סוכר)
1 כוס שמן (למי שנמנעים כמונו משמנים תעשייתים שמהם נהוג להכין מיונז כמו קנולה וסויה וכיוב, יהיה הכי טעים להכין עם שמן דקלים מזוכך , כזה שמוכרים לדתיים בפסח. או שמן זית מהסוג שיש לו טעם הכי עדין שאפשר, אם כי גם העדינים ביותר ישפיעו על הטעם ).

הכל...ביחד- לכוס של ה NIKKEI 
10 שניות טחינה, מנוחה 2-3 שניות, אם לא מספיק סמיך לטעמכם- עוד 10 שניות טחינה, וכן הלאה.
כיוון ששמן זית מסמיך בקירור אז המיונז בסופו של דבר יהיה סמיך ממה שמתקבל בהתחלה!
בתיאבון!!!

* (אם אין לכם את מכשיר הפלאים הזה...אז עשו  כך:
בבלנדר, ללא החלבון, זילוף איטי של השמן תוך טחינה במהירות הכי גבוהה)

9 תגובות:

  1. נראה אחלה. כמה זמן מחזיק במקרר?
    לגבי השמן: כשאני צריכה שמן זית עם טעם עדין ונייטרלי ככל שאפשר, אני משתמשת בשמן זית מזן לצ'ינו. אני קונה את זה של "מסיק קיבוץ מגל", והוא פשוט נפלא (וכך גם הפיקואל שלהם, ויש להם עוד זנים מצוינים).
    http://www.masik.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%96%D7%99%D7%AA

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה גילה, השמן מחזיק לפחות שבוע , אולי יותר..לא זכה להשאר ממנו יותר מקופה כזו אז לא נבדק :)
      אגב, אני אוהבת אותו חמצמץ אז מוסיפה יותר חומץ/לימון וזה מאריך עוד את ימיו וגם חשוב לפסטור הביצים

      מחק
  2. אין עליך.. מאיה. בכל פעם מצליחה להמציא את ה'גלגל' מחדש בתחום הקולינארי ! איזה כיף, יופסק הזילוף.. תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. לאה יקירתי, תודה! זה באמת כייף גדול להפסיק את הזילוף, אבל זה עובד רק במכשירי טחינה מאוד עוצמתיים כמו הניקיי הזה...אבל הרי יש לך אותו, אז רוצי להכין :)

      מחק
  3. הי, איפה אפשר להשיג את מכשיר ה nikkei?

    השבמחק
  4. הי נעמי
    כמעט כתבתי שאיני יודעת...אך מצאתי עבורך אותו
    http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/iskatova-c1301377598/29500711/.TnSkwL?utm_campaign=UserReferral&utm_medium=raf&RAF=RFO_CPY_USRCLK
    רק אל תתמהמהי- הקופון עשוי להסתיים
    המכשיר מעולה ממש!!! כבר יותר משנה רצופה של שימוש יומיומי והוא טוחן כמו חדש :)
    תהני

    השבמחק
  5. הי מאיה,
    כל פעם יוצא לי משהו אחר כשאני מנסה להכין את המיונז. הראשון היה הצלחה גדולה ונעשה עם שמן קנולה/חמניות (לא זוכרת מה היה אז). מאז קיבלתי פעמיים תוצאות מאכזבות - פעם אחת זה היה דליל, כי אולי הכנסתי את השמן מוקדם מדי ובפעם השניה - ניסיתי עם שמן אבוקדו (במטרה להפחית שימוש בשמני זרעים, בגלל התזונה הפליאולית) ויצא עם טעם לוואי מריר ומוזר....
    שמן זית שברשותי הוא בהפקה מקומית (מסיק של דרוזים ברמת הגולן) וממש רחוק מלהיות עדין. האם לדעתך ישנה אפשרות לעדן את זה עם שמנים אחרים מלבד שמן זית? למה עם השמן אבוקדו זה יצא ככה לדעתך?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי איילת, אני כבר תקופה ארוכה מכינה מיונז עם שמן דקלים מזוכך שהוא שומן רווי וממה שקראתי הזיכוך לא הופך אותו למזיק אלא מעט פחות מועיל מלפני הזיכוך (דברי מארק סיסון), שהוא חסר טעם לחלוטין, המיונז שמתקבל פשוט מושלם בטעמו- מעדן! הבעיה היא ששמן דקלים ניתן להשיג רק בפסח ורק בסופרים של דוסים.

      מחק