"גם לנו יש פלאפל!" מתכון לפלאפל דל פחמימות, ללא גלוטן וללא קיטניות...

את סוד הפלאפל כבר פיצחנו בפוסט הקודם בו היה מתכון של פלאפל ללא גלוטן (כי הסתבר שמרבית הפלאפל שנמכר בארץ מכיל באופן תמוה קמח חיטה = גלוטן)
לכבוד יום העצמאות, החלטתי לקחת את הפלאפל צעד קדימה ולהכשיר אותו לאוכלי פליאו ל"מהדרין" , שלא אוכלים דגנים וקיטניות.

התוצאה כל כך מוצלחת שקשה להחליט מי משובח יותר, המקור או השדרוג..
פלאפל ביסודו הוא מאכל לעניים, כי החומוס או הפול הם מוצרים זולים, הפלאפל הזה אצילי מעט יותר, כי הוא מבוסס על שקדים,    אך כמות השקדים אינה גדולה ביחס לכמות כדורי הפלאפל שמתקבלת מהתערובת.

שנתחיל?

החומרים:
- כוס וחצי שקדים טבעיים (לא מולבנים) שהושרו במים למשך כמה שעות
- בצל בינוני
-  4-5 שיני שום
3 ביצים
- צרור של כוסברה (החלק העליון, ללא כל הגבעולים)
- מעט פטרוזיליה

- תערובת תבלינים: כמון, זרעי כוסברה,הל, פלפל שחור 
- כפית מלח (לפי הטעם)
- 1/2 כוס קמח קוקוס
(כן- חייבים קמח קוקוס שאחראי במתכון על ספיחת הנוזלים וההדבקה ולא ניתן להחליף בשבבי קוקוס, כי התערובת תישאר נוזלית!!!)


ההכנה:
להכניס את כל הרכיבים למעט הביצים למעבד מזון ולטחון,
לטעום את התערובת , אם חסר מלח - להוסיף,
להוסיף את הביצים ולטחון טחינה קצרה נוספת,
להניח את התערובת (המכוסה) למנוחה של לפחות חצי שעה במקרר.

בדיקת המרקם והטעם:
לחמם שמן בכלי הטיגון (אנחנו לא אוכלים שמנים צמחיים תעשייתיים אז הטיגון נעשה בשמן דקלים/שמאלץ)

ליצור כדור קטן מהתערובת, לטגן לשם בדיקה, אם הכדור מתפורר לכם , אז יש להוסיף עוד קצת קמח קוקוס לתערובת .
אם חסר מלח או כל תבלין אחר לפי טעמכם, זה הזמן להוסיף אותו.

הטיגון:
כדי לחסוך שמן אני מטגנת במחבת ברזל יצוקה, עבה אך קטנה,
בגלל שזה פלאפל שקדים ולא חומוס, חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי! 

כשהשמן התחמם מספיק תורידו לאש קטנה ותתחילו בטיגון, אני יצרתי כדורים מעט פחוסים, השקדים משחימים די מהר והחום הבינוני של השמן והצורה המעט פחוסה יאפשרו לכדורים להתבשל מבפנים לפני שהכדור משחים מדי מבחוץ, בשל נוכחות הביצים בתערובת הכדורים תופחים מעט ללא צורך באבקת אפייה , מתקבלים כדורי פלאפל טעימים מאוד, אוויריים ונימוחים.




חג עצמאות ויומולדת שמח למדינת ישראל ולכל יושביה !


קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!

דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

8 תגובות:

  1. תודה על המתכון! הראשונים היו קצת קווטצ', אבל הבאים הפכו לחיילי פאלפל יפים וטעימים.

    השבמחק
  2. אני אישית ניסיתי ומדהים כמה זה מזכיר פלאפל (עד כמה שאפשר).
    מה שכן.. לא כל כך הצלחתי לעשות מזה כדורים מטוגנים בשמן עמוק, אבל בהחלט הפכתי את אותה עיסה ללביבות מטוגנות על מחבת ויצא מצוין.
    לדעתי אפשר גם לאפות.
    תודה רבה על המתכון :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אריאל, תגובות כאלו ממלאות אותי מוטיווציה להמשיך ולנסות ולהעלות מתכונים!!
      אני מבטיחה להכין שוב ולבדוק מה משתבש יציבות הכדורים.
      תודה :)

      מחק
    2. האם הוספת קמח קוקוס והאם השארת את התערובת לנוח? (כי לוקח לקמח הקוקוס זמן לספוג )

      מחק
    3. יכול להיות שעלית כאן על הבעיה - קמח קוקוס.
      לא ידעתי מה זה והשתמשתי בקוקוס טחון רגיל.. ששמים לעוגות.
      אבל כן - הנחתי את התערובת לנוח.

      מחק
    4. אוקי, זה בטוח מה ששיבש את התערובת!!! קמח קוקוס סופח המון מים ומדביק, שבבי קוקוס ממש לא..
      אז נסה שנית, יש כבר קמח קוקוס בארץ בכל חנות טבע (כשהמתכון נכתב לא היה)
      וחזור לספר :-)

      מחק
  3. השתמשתי במקום הקמח קוקוס בטחינה גולמית (אני פשוט רגישה מאוד לקוקוס), יצא מעולה לא פחות. יצאו לי כדורים מושלמים גם בזכות זה שיש לי מכשיר מיוחד ליצירת כדורי פלאפל

    השבמחק