יום ראשון, 12 במאי 2013

יריד שבועות ב"גבינות משק יעקבס" שבכפר הרא"ה - רוצו מהר - לפני שיגמר!

 

מכירים את השיר שכל כך אהבנו בילדותנו, שבו שאלנו "למה לא יחול פורים פעמיים בשבוע"? אז אנחנו מפזמים אותו בימים האחרונים, אבל שואלים למה לא יחול שבועות פעמיים בשבוע. אתם יודעים מה - מצידנו -בכל יום! אנחנו מתים על מוצרי חלב, שמהווים מרכיב משמעותי בתזונה שלנו, שהיא מעוטת פחמימות. ובתור שכך, הפכנו לבררנים ומפונקים במיוחד ואנחנו מוכנים להרחיק לכת, כדי למצוא מוצרי חלב איכותיים. אבל בימים האחרונים, אחרי שקיבלנו משלוח ממוצרי "גבינות משק יעקבס", נזכרנו שאין צורך יותר לחפש במעדניות ובתוצרת חוץ, שכן בכפר הרא"ה (ובכל סופר...) מחכים מוצרי חלב נפלאים ומשובחים באיכותם ובטעמם. גביעי היוגורט ואריזות הגבינה נפתחות בזו אחר זו וקריאות ההתפעלות (שלא לדבר על גניחות ההתמוגגות...) ממלאות את הבית בפה מלא.(המתכונים שהוכנו מהגבינות הנהדרות..עדיין מתבשלים ובקרוב תזכו גם אתם לטעום מהם...)


משק יעקבס נוסד כבר בשנת 1936, עת הגיעו יצחק ורות יעקבס לכפר הרא"ה ובנו משק חלב קטן. את דרכם המשיך הבן שלמה יחד עם רוני אשתו. בשנת 1997, בני הדור השלישי, החליטו לחדש מסורת אבות והקימו מחלבה עם ציוד חדיש. הייצור מתבצע בשיטות מסורתיות, תוך הקפדה על הליכי ייצור מבוקרים. במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ – 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: גבינות  קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים. שיווק הגבינות מתבצע ישירות מהמחלבה לבתי הקפה, מסעדות, מלונות, מעדניות ולקוחות פרטיים.

משק יעקבס משיק, לכבוד חג השבועות, 3 גבינות עזים חדשות, שהותאמו במיוחד לחיך הישראלי. טעמנו, דגמנו והבנו, שאם זה החיך הישראלי, אז הפכנו לליגה! אלו גבינות, שלא הייתם חושדים אילו סיפרנו לכם, שהבאנו אותן מצרפת או מאיטליה. לא פחות! הנה תקציר קטן:





גבינת מורבייה:
גבינת מורבייה שקרויה גם מר בלו (ים כחול) מיוצרת מחלב גבינה עיזים וכבשים.
זוהי גבינה בשלה שמתאפיינת במרקם מעודן ועסיסי וטעמה מתקתק המזכיר פרי בשל.    
פס כהה פחמי חוצה את הגבינה. המורבייה מתאימה כמנה אחרונה בתוספת יין אדום יבש.

גבינת שבר:
גבינת עיזים טרייה, שעובש הקנדידום האופייני גם בקממבר, ממריץ את בשלותה.              
לגבינה טעם פיטריות אופייני, שמתחזק ומודגש בתוספת של פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול ואגוזי מלך.
גבינה זו מוגשת כתוספת לסלטים שונים.

גבינת אלבינו:
גבינה מחלב עיזים, מקורה באטליה ומתאפיינת בצרוף עובשי גורגונזולה.
בתהליך הבשלתה הגבינה מפתחת טעמי פניציליום אופינים ומרקמים מעודנים הנימוחים בפה.

את הגבינות ניתן להשיג בחנות המחלבה בכפר הרא"ה וברשתות השיווק, מחיר מומלץ ל 1 ק"ג הינו 119 ₪.

לכבוד שבועות, משק יעקבס גם מקיים יריד חגיגי במיוחד בכפר הרא"ה ואנחנו ממליצים בכל לב להזדרז ולהגיע לשם, עוד לפני החג, כדי להספיק וליהנות מהמוצרים הנפלאים, שיהפכו לכם כל ארוחה לחג... ביריד, שמתקיים בבית העם בכפר הרא"ה, תמצאו גבינות מחלב עיזים, כבשים ובקר, גבינות רכות, חצי קשות וקשות, לחמים, חלות ומאפים טריים, עוגות, שמן זית, דבש, יין, פרחים ועוד...
היריד פתוח במועדים אלו:

12/5/13 יום ראשון 8:00-20:00
13/5/13 יום שני 8:00-20:00
14/5 יום שלישי (ערב חג) 8:00-15:00
15/5 יום רביעי סגור!

חג שמח!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה