יום שני, 27 במאי 2013

לנגוס באנגוס - מקדש הבשרים החיפאי משתדרג!

אני יושב מול הגיליון (הדיגיטלי) של הבלוג, עטי שלופה בידי (אוקי, העכבר...), ולא יודע מאיפה להתחיל... החוויה שעברנו באנגוס בחיפה, לא דומה לשום חוויה שחווינו בשנים האחרונות, אם בכלל... מי שעוקב אחרינו בבלוג וודאי שם לב, שבשרים הם חלק משמעותי בתזונה שלנו (פליאו) והחלק האהוב עלינו במיוחד.

 

לשמחתנו ,זכינו לסעוד ברבות ממסעדות הבשרים בארץ הקודש והתפעלנו לא פעם מבשרים איכותיים ומשפים מוכשרים, שידעו מה לעשות איתם. אבל הפעם - באה מסעדת אנגוס ונתנה לכולם, מבחינתנו, ממש נוק-אאוט. אפשר לספר על המיקום המרכזי בחיפה, על העיצוב (בהליכי שדרוג...), על השירות המסור, על המסורת המשפחתית או על כוסות הבירה המוקפאות. (כן..מקפיאים את הכוסות כי רק כך הבירה קרה באמת!)
אבל לאנגוס יש קלף נדיר ביד, שהופך אותה לבועה בסצנת הבשר הישראלית - ולקלף הזה קוראים משפ' דבאח. או למען הדיוק - משפחת יצרני הבשר הגלילית הוותיקה, שבששים השנה האחרונות שולטת על נתח שמן (תרתי משמע...) משוק הבשר בישראל. ואל המסעדה הם מתייחסים כאל ה"מטבח הפרטי" שלהם, הבייבי האישי, ומביאים אליה את הנתחים המובחרים ביותר שמספקים העדרים שלהם, בבחינת "קרובים לצלחת"... והתוצאה - פנומנלית! לא פחות, כפי שתקראו בהמשך...


וזה לא שלא שמענו על אנגוס קודם, אבל כדי להצפין מעבר לאופק, לחיפה, היינו צריכים את הדירבון המתאים, בדמות הזמנה לערב בלוגרים, שהוקדש להדגמת התפריט החדש של המסעדה, להמחשת השינויים בקונספט הקולינרי והשיווקי שלה וכן להתרשמות מה"אנגוסרי" - קומת הרחוב שהפכה למסעדה מהירה לקהל המזדמן והעסקי. על השינוי המרענן, שבא אחרי שנים של מיתוג כ"עוד-מסעדה-מזרחית-אבל-עם-בשר-מצויין", אחראי השף נבות שלח, יוצא מסעדות זוזוברה, קפה איטליה, ג׳וז ודניאל ועוד, שיצר מנות המתבססות על התרבות והמסורת הים-תיכונית המקומית, עם טוויסטים עכשוויים, היישר מההארד-קור של "שדרות רוטשילד והסביבה"...
 
שף נבות, שמוקף בצוות קריאטיבי, יצר ממש שפה חדשה וייחודית, כפי שראוי למקום, שמהווה בועה עצמאית: באנגוסרי תמצאו אנגושווארמה, אנגוסנדוויץ', אנגוסלטים ועוד מנות מהירות וטעימות... ובקומת המסעדה, תתחילו את הארוחה עם אנגוסונים  שהן מעין מנות פתיחה בשריות ומשובחות! תוכלו לשלב אנגוסיחים, או לנסות את כוחכם ולרדת על מנת האלופים - הטומהוק, שהיא צלע עגל שלמה, עם למעלה מקילו בשר. נראה אותכם...


לא לוותר!!! על האנגוסנים  הבאים: השווארמה האלוהית על מצע עלים ירוקים ורוטב כורכום נהדר, על שקדי עגל פשוט מושלמים! המוגשים על מצע עדשים.

 

אז אחרי הפתיחה המכובדת והטעימה שהוגשה לנו הגיע עת העיקריות:

לשולחן הוגש מגש גדול עם שדרת צלעות אסאדו מהבילה שנפרסה לעיננו , האסדו בושל ארוך אורך והיה כ"כ רך שממש נמס בפה, לטעמנו הבישול הכה ארוך לא היטיב עם הנתח והביא אותו למצב "צלי סטייל" שהבשר ממש התפרק לסיבים רכים, אנחנו מעדיפים שישאר משהו לנגוס.


נתח פריים ריב אימתני שזכה לכינוי "טומהוק" היה מושלם, כ"כ טעים שחוסל בן רגע!
פלטה של בשרים שכללה אנטריקוט, סינטה, צלעות טלה, ופילה
מצעד של שלמות...הכל היה נפלא, רך, עסיסי , טעים, ממש לבכות מעונג.
אך יותר מכל הדהים אותנו הפילה שהיה מאיכות-על, ממש, כזה שמעולם לא טעמנו כמותו, רך כחמאה,  עסיסי,  עשיר בטעם (אצל דבאח מסתבר שהפילה משוייש!)
כבר הינו מעולפים מעונג ושובע, אך לא ויתרנו על טעימה מנתח עבה ומשובח של פורטרהואס לצד עצמות מוח שהונח על השולחן, עונג צרוף!!!

את הקינוחים צילמנו למענכם...אפילו לא טעמנו מהם מכייון שלדעתנו במקום כמו אנגוס הקינוח היחידי (אם עוד יש מקום בבטן) הוא עוד נתח בשר משובח...(אנחנו היינו מזמינים עוד מנה של שווארמה אלוהית לקינוח, אך לא במקרה הזה, שבענו לפחות ליומיים הבאים...).




את כל הבשרים המשובחים שמוגשים במסעדה ניתן לרכוש במעדנייה- קצביה , ניסינו מבחר מהם בבית, ואפילו בצלייה פשוטה על מחבת פסים עם מעט מלח גס ופלפל, הם היו מושלמים בדיוק כמו במסעדה.
אז...לנוכח מקדש הבשרים  שהכרנו בחיפה, נעצבנו מאוד על המרחק...והתחלנו להתפלל חזק שלא רחוק היום ויפתחו סניף נוסף לטובת חובבי הבשר המשובח שגרים במרכז.


לאתר של מסעדת אנגוס חיפה

  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה