יום שני, 12 באוגוסט 2013

מסעדת קורדיליה ביפו - גורמה ואמנות באותה צלחת...

להזמנה שכזאת קשה לסרב - מסעדת קורדיליה של ניר צוק נחשבת לאחת ממסעדות היוקרה בארץ וכשמזמינים אותך להתרשם ממנה, אתה נכנס לגרדרובה, עוטה על עצמך את מיטב מחלצותיך ו...מתייצב לארוחה! ואז.. אתה מופתע מהפשטות ומהיחס האישי שמפגין בעל המקום, הלוא הוא ניר צוק, שמארח אותך ואת שאר האורחים בכבודו ובעצמו ומרעיף על כולם מהחמימות הידועה שלו... לא היה שולחן שניר לא ניגש אליו...
 יש מעט מקומות, שבכניסתך אליהם אתה מרגיש קפיצה בזמן וקורדיליה היא אחת מהם - המיקום שלה בסימטה החבוייה, במבנה העתיק שהיה חלק מחומת יפו העתיקה, הוא רק הכנה למה שמחכה בפנים: אולם רחב ידיים, מרוצף במרצפות מעוטרות "של פעם" ומרוהט בקפידה באוסף אקלקטי ומרשים של שולחנות וכסאות, עם סכו"ם ואביזרים שמרגישים יותר כמו מוזיאון, או לפחות גלריה מפתה ברובע האמנים הסמוך. התאורה העמומה מלווה בנברשות עתיקות, כשעל אלו המונחות על השולחנות דולקים נרות אמיתיים. הדבר היחיד שהחזיר אותנו למציאות הייתה איוושת המזגן, שקצת השתלטה על המוזיקה החרישית...






וזה עוד כלום לעומת "חדר השף" - אולם VIP נפרד, שמעוצב כארמון של ממש, עם כורסאות של מלכים ואווירה, שנדיר למצוא במחוזותינו. באולם זה מוגשות סעודות שף אישיות, עם תפריט מיוחד, שכולל רכיבים נדירים ויקרים, התואמים את ההוד וההדר המרשימים. כל מה שחסר שם זו עט מוזהבת, כדי לחתום על הסכם השלום עם איראן, או לפחות על התנאים לאירוסין של בנך עם בתו של הגביר (והוא משלם, כמובן...)...


אחרי שהתרשמנו מיפי המקום, בחרנו להתיישב ליד החלון הרחב, הפונה אל הסימטה, מה שסיפק לנו עוד אספקט על האווירה המיוחדת - הדמויות שחלפו במהלך הערב הכניסו אותנו ממש לתוך סרט הוליוודי. אכן, אין כמו יפו בלילות... מלצר מסביר פנים ניגש אלינו עם התפריט והוא זה שליווה אותנו כל הערב, עד שהרגשנו מיודדים בסיום הארוחה. משהו מהחמימות של ניר צוק עובר גם לעובדיו... וכמו בכל מסעדת גורמה שמחשיבה את עצמה, גם בקורדיליה התפריט לא ארוך מדי וכולל מבחר קטן, אבל איכותי, של מנות. המלצר שלנו הפגין בקיאות מרשימה בתפריט וברכיבי כל המנות וסייע לנו לבחור.

מאוד התחברנו למנות הראשונות ושמחנו על הבחירה. הקינוחים היו לא פחות מושלמים! רק שעם המנות העיקריות קצת התלבטנו - אמנם הן היו איכותיות ומרשימות, אבל אנחנו משום מה פחות התרגשנו מהן...


בעוד אנו מחכים למנות הפתיחה נשלחה מהמטבח מנה כייפית שמורכבת מקן של קדאיף, גבינת שמנת,אנשובי, וביצה רכה, כמה פשוט- ככה טעים! (המנה כבר אומצה בחיבוק גדול למטבח הביתי שלנו, אצלנו , שנמנעים מגלוטן היא כמובן ללא הקן אלא על מצע ירקות)
מנות ראשונות:

קוקי סאן ג'ק צרוב על קרם כרובית הוגשו עם ענן של קצף להשלמת אוירת הים, מדליוני הקוקי היו דקים למדי, נצרבו היטב והיו מענגים, קרם הכרובית שנשא אותם היה מעולה והשתלב נפלא עם עדינות הצדפות, הקצף שעשע את העין ונמוג על הלשון .

פטה כבדים עטוף בפיסטוק קלוי היה חמאתי וטעים להפליא, השילוב עם הפיסטוק הפריך הפך אותו חגיגה, (במיוחד לאור ההמנעות שלנו מגלוטן שאילצה אותנו להותיר בצער על הצלחת את הצנימים שנראו מדהים),
לצד הפטה הוגש אננס מבושל בסירופ , מפתיע , טעים מאוד, גם הוא הוסיף מאוד לחגיגת הפטה.

אחרי מנות הפתיחה שנעמו לחכנו ופתחו לנו את התיאבון, ציפינו למנות העיקריות, בחרנו באוכף טלה שבמקור מגיע על מצע של חיטה, עבורנו הוחלף המצע בתבשיל נפלא של פטריות קטנטנות , פינטזנו על טלה צעיר, רך, עסיסי ושמנמן מהעדר המשובח של משפחת צוק, הופתענו כשהגיעו מקבץ מדליונים דקים למדי  , שכנראה עברו יישון ארוך מאוד לפי טעמם שהיה בעיקר חמצמץ והזכיר טעמי נקניק יותר מטעמי טלה, אולי עניין של טעם, אבל אנחנו אוהבים את הטלה שלנו כמו שברא אותו הטבע...


מנה עיקרית נוספת שאכלנו היתה פילה חזרזיר ממולא אגוזים, החזרזיר לעומת אחיו הטלה, היה עסיסי עד מאוד ורך, טעמו היה מאוד עדין והשאיר את מרבית הבמה לטעם מלית האגוזים.

הקינוחים היו לטעמנו החלק המנצח  ובענק של הארוחה, הם היו מוקפדים, עשויים היטב, מעניינים וטעימים מאוד!!!

צלחת הגורמנדיז הייתה  "תיבת אוצר" של טעמים, טכסטורות ועיצוב, כללה: קרם/קריש פטל בניחוח ורדים, מרנג עם קרם לימון ולימון מקורמל, מוס שוקולד בניחוח ארל גרי, מקרון עם גאנש הדרים
והטוב מכולם- "טופי דשא" טופי חמאתי עמוס אגוזים פריכים עם עיטור חביב של פירורי פיסטוק.



לימונים של אביב, מנת קינוח לימונית נהדרת ונדיבה!
כללה מוס לימון שישב על סמיפרדו לימון ע"ג עוגיית סבלה ועוטר בלימון מקורמל, לצד מרנג אוורירי ורך ממולא  פטל ועוגת מסקרפונה עטופה בג'לטין שרדונה, התענגנו על כל פירור...




לסיכום, אם חפצה נפשכם בערב רומנטי עם עצמכם, אהוביכם, אורחיכם או כל מי שאתם חפצים ביקרו, קורדיליה יכולה להוות אופציה מיוחדת. אמנם תשלמו לא מעט, אבל תזכו בחוויה , שמשלבת את כל החושים, בניצוחו המיומן והאישי של השף ניר צוק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה