יום שישי, 23 באוגוסט 2013

הייתי בטוסקנה. סליחה, ברעננה - סיקור טעימת יינות "יקב אסף" ב"מקום בלב"...


אילו הייתי מוזמנת לאירוע הזה בלי חבריי הבלוגרים, אולי הייתי מרהיבה עוז ומספרת לכם שהייתי בטוסקנה. תציצו בצילומים, תתעלמו מהכיתוב בעברית ותרגישו טוסקנה. זה מה שמרגיש כל מי שפוסע בשערי מקום בלב ברעננה, שלנו יש עבורו פינה מיוחדת בלב... בהיסטוריה שלנו ביקורים רבים וסעודות במסעדה הוותיקה, שממוקמת בגן יפהפה וקסום ברעננה, פרי טיפוחו האישי של חיים שסטל, בעלי המקום.

טוסקנה? לא, זה מקום בלב ברעננה. קשה להאמין...
הפעם הוזמנתי למקום כדי להכיר מקרוב את היינות של יקב אסף, יין הבית של מקום בלב, להכיר את מתחם הסדנאות שבמקום וליהנות מיבול ה...מעשנת - החידוש האחרון שכמעט וגנב את ההצגה מהיין! וכל זה, לצד סלטים ועוד שכמו תמיד במקום בלב, עשויים כולם מפרי וירק הצומח בגן הירק שבמתחם.

חיים שסטל היחיד והמיוחד, אירח אותנו באופן אישי במתחם ה"פרטי" שלו... כן... כל מקום בלב שייך לו, אך הוא הקים לעצמו מטבח קטן משלו אחרי שהטבחים רמזו לו שהוא מפריע להם במטבחים הגדולים והעסוקים של המקום. חיים, איש אדמה אמיתי, מחובר בנימי נשמתו למקום, אותו הקים במו ידיו והצמיח אותו מגן בוטני לקהל הרחב עד לאימפריה דהיום, הכוללת מסעדה, בית קפה, מתחם אירועים, מתחם סדנאות וכמובן - הגן המרהיב המקשר בין כולם, עם גן הירק האורגני המפורסם.



חיכה לנו שולחן מעוצב ומקסים אותו עיצבה גל המוכשרת, העיצוב היה מורכב מירקות הגן , צמחים ונרות.





אך לפני שנצלול למעמקי תפריט היינות העשיר שדגמנו והמעדנים שליוו אותם, כמה מילים על יקב אסף מרמת הגולן: היקב הוא פרי טיפוחה של משפחת קדם, בראשות אסף האב. אגב, את אורן, הבן, זכינו להכיר אישית באירוע וליהנות מהסבריו המאלפים. היקב המשפחתי פועל כבר שנים רבות באדמות הבזלת של קדמת צבי ברמת הגולן והיום התרחב לכדי מרכז מבקרים ייחודי, הכולל, בין היתר, גם בקתות אירוח ומסעדת שף. יקב אסף מפיק כ-43000 בקבוקים בשנה וזכה בפרסים. בהחלט מקום ששווה לשלב בטיול הבא לגולן אבל לא פחות - לרכוש את היינות הנהדרים, עליהם ארחיב בהמשך, בחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

לא בכדי, חיים שסטל, המקפיד על כל רכיב באימפריה שלו, בחר ביינות יקב אסף ליינות הדגל של מקום בלב. יש לכך כיסוי ובענק, כפי שנוכחנו במשך הערב - בקבוק אחרי בקבוק אחרי בקבוק... ועוד...




והנה פרטים על חלק מהיינות של יקב אסף, שטעמנו בערב הקסום במקום בלב:

קברנה סובניון סילבר 2010 -
מיינות הקברנה המעולים שאי פעם טעמתי: 100% קברנה סובניון. מורכב מארבע חלקות שונות ומגוונות של קברנה סובניון.
היין התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון.
בוקבק ללא סינון. צבעו בורדו – שחור, בעל גוף ושופע ניחוחות וטעמים מורכבים המאפיינים זן זה: דובדבנים שחורים, פרי יער, טבק , אקליפטוס ורמז למנטה.
בעל חמיצות מאוזנת ו- After Taste ארוך ונעים. יין מעניין ומורכב.
קברנה סובניון קלאסי ומצוין מכרמי קדם בקדמת צבי.
כל אחת מארבע החלקות עוברת את תהליך התסיסה והתיישנות בחביות בנפרד(עד לשלב הערבוב הסופי) לקבלת קשת רחבה של ארומות וטעמים.

סדרת קברנה סובניון סילבר: 2006, 2007, 2008, 2009 , 2010



2010 - 4 seasons pinotage

בלנד מיוחד זה בלעדי ליקב אסף.

היין מורכב מ 4 זנים שונים: פינוטאז', סירה, קברנה סובניון וקברנה פרנק, כאשר העיקרי והבולט בטעמיו הוא הפינוטאז' – זן ידוע ומוערך בדרום אפריקה.
כל אחד מן הזנים הנפלאים האלה עבר יישון בנפרד.
היין נשמר 12 חודשים בחביות עץ אלון, בוקבק ללא סינון.

מתאפיין בטעמים וניחוחות המושפעים מזן הפינוטאז' ומהשהייה בחבית: קפה קלוי, שוקולד מריר ומתיקות מעושנת.
בלנד בעל ריחות וטעמים עמוקים, מפתיעים ומעוררים..


סדרת 4 עונות: 2007, 2008, 2009, 2010




50-50 קברנה סובניון & שירז 2010

הרכב זני: 50% קברנה סובניון, 50% שירז

היין נשמר 14 חודשים בחביות עץ אלון ובוקבק ללא סינון.

בלנד נפלא ומעניין. מורכב מענבי קברנה סובניון ושירז, הגדלים בכרמי משפחת קדם בקדמת צבי.

יין עוצמתי, בעל גוף מלא וגוון ארגמני עמוק. מתאפיין בניחוחות נפלאים של גרגרי יער, קפה קלוי וטבק, עם נגיעת וניל ושוקולד מריר.

סדרת 50 - 50: 2009, 2010





קברנה סובניון רזרב 2009

הרכב זני: 89% קברנה סובניון. 11% קברנה פרנק

היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון, בוקבק ללא סינון.

הענבים ליין זה נבצרו משתי חלקות בבעלות משפחת קדם, כאשר לכל חלקה אפיון וארומות משלה: מכרם אקליפטוס (ג') אנו מקבלים ריחות של אקליפטוס ופרי יער. מכרם ברק דרום– ריחות עשבוניים ותבלינים.

בעל טעמים וניחוחות של פרי שחור, דובדבנים ואקליפטוס עם נגיעת מנטה וטעמי פרי שופע.

יין זה נחשב למיוחד ומוביל ביקב אסף.

סדרת הקברנה סובניון רזרב: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009



שיראז קסריה רזרב 2009

הרכב זני: 97% שירז ו – 3% קברנה סובניון

היין התיישן 20 חודשים בחביות עץ אלון. 80% צרפתי. 20% אמריקאי. בוקבק ללא סינון. צבעו סגול כהה עמוק. בעל גוף מלא.

יין אלגנטי המתאפיין בניחוחות של פירות יער אדומים, ציפורן,דובדבנים שחורים עם נגיעת סיגליות.

בעל חמיצות מאוזנת ו- After Taste ארוך ומורכב.

סידרה זו נקראת "קיסריה" על שם היחידה ב"מוסד", בה שרת אביו של אסף, ויוצאת כאות הוקרה והערכה לפועלו למען בטחון המדינה.

סדרת שירז קסריה רזרב: 2006, 2007 , 2008, 2009



ונעבור ליצירות המופת של האיש והאגדה, הלוא הוא חיים שסטל - מארח מושלם עם הרבה מקום בלב:


חיים פינק אותנו במבחר סלטים מהמם, שהיו רק יריית הפתיחה למצעד הבשרים שיצא מהמעשנה החדשה.
היו אלה מבחר סלטים לצד לחמי מחמצת הנעשים ונאפים במקום בלב:
- עגבניות שרי וצנוברים
- כרוב, עדשים ונבטים
- פלפלים סוכריה (זן פלפלים הדומה בצורתו לסוכריה - מהממים!!!) עם חסה אייסברג
- חצילים בטחינה גולמית




אבל מהר מאוד הופיעו המנות העיקריות, שכאמור, כמעט וגנבו את ההצגה מהיינות המצוינים, שלשמם התכנסנו:



מתוך המעשנה החמה, הפועלת על פחמי הדרים, בקעו המנות המנצחות הללו:
אנטריקוט במעשנה - נתח אנטריקוט המיושן במקום הנפרס לעיני הסועדים
אסאדו ארגנטינאי
חזה הודו בתבלינים ארומטיים
נקניקיות צ'וריסוס של מקום בלב + נקניקיות הולנדיות של מקום בלב
תפוח אדמה מדורה

מה אגיד לכם, זו לא הפעם הראשונה שאני מתענגת על האוכל של מקום בלב, אבל הפעם - חיים שסטל התעלה על עצמו והרים את הארוחה לגבהים שלא היכרנו. ואולי זה בזכות היין, שנתן לכל נופך קסום ומעורר חושים... תיהנו מהתמונות:

















































ואז, כטוב לבו ביין, חיים שלף מהמעשנה את השפן האמיתי - שהפיל אותנו סופית: מטיאס מהמם, שהוגש על לחם וחמאה בליווי טבעות בצל אדום. אם הארוחה הוגשה בטוסקנה, אז המנה הזאת יצאה היישר ממטבחה של סבתא איטלקייה אורגינלית. זאת מנה שגרמה לי להפר את כל החוקים ולשבור אל כל הכלים ו...לקחת ביס גם מהלחם, למרות שאני מתנזרת מגלוטן. היה שווה ביג טיים!


הררי הקצפת והגלידה בליווי דובדבני אמרנה, שהוגשו על וופל בלגי משובח, היו אקורד סיום ראוי לערב מענג ומשכר - תרתי משמע...

וכאילו לא די בכך, בסיום המשתה אתה מתנדנד לך בדרכך החוצה ולא יכול לשבוע מהמראות המשכרים. ניתן לצילומים לדבר בעד עצמם... (כדאי ללחוץ על התמונות להגדלה):







































































מקום בלב, רחוב פרדס משותף 5, רעננה. 09-7741575

www.makombalev-raanana.co.il


יקב אסף, קדמת צבי, רמת הגולן

http://www.assafwinery.com/


תודות מיוחדות לששת, שעמל וטרח לארגן את הערב המוצלח.
וגם לגיל ידידיה, האחד והיחיד.
וכמובן - לחיים שסטל וצוותו, שהרימו ערב בלתי נשכח...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה