יום רביעי, 2 באוקטובר 2013

אהבה בין השמרים... "אופים ושמרים" של גלית והנס ברטלה

הסיפור של גלית והנס ברטלה הוא סיפור אהבה. זוג אופים, שף-קונדיטורים, שחברו יחדיו לחיים סביב התנורים והמערוכים, תוך כדי לישת בצק ביד אוהבת ואמונה. גלית עזבה את הכשרתה האקדמית במתמטיקה לטובת האפייה, בעוד שהנס, שהגיע מגרמניה לשנה, בהזמנת רשת "הילטון" התאהב – בארץ, בגלית וביצירתם המשותפת.
מאוד שמחתי לקבל לסקירה את ספרם החדש, שכן, אני מפרגנת לגלית ולהנס באופן אישי, מהיכרותי אתם במרוצת הקריירה המקצועית שלי.
זכיתי להשתתף יחד עם גלית, בנבחרת שייצגה את ישראל באליפות הבינלאומית לאפייה SIGEP 2007.
אמנם התמחותי היא שוקולד, אך חלקי בתחרות היה פיסול אמנותי בבצק אפוי ,
(את התמונות מהתחרות המיוחדת הזאת והנבחרת שלנו תוכלו לראות כאן: SIGEP BREAD CUP).
במהלך ימי התחרות עמדתי מקרוב על הקשר המיוחד של  גלית והנס, שליווה אותה ב"תמיכה טלפונית" צמודה לאורך כל שלבי התחרות, מה שוודאי תרם ועזר לזכות במקום השני (!).

אני מאחלת להם להמשיך ולמנף את עולם האפייה הישראלי, שרק משתבח בזכותם, ולהמשיך לעשות אהבה כל כך טעימה, שאולי תוליד עוד ספרי אפייה מפתים ומרשימים.



בשנים הארוכות שלהם ביחד, הפכו גלית והנס לשם דבר בסצינת האפייה והפטיסרי הישראלית, וממשיכים ללא הרף להביא לנו את חו"ל - החל בתוכניות הטלוויזיה החלוציות שהגישו בתחום, דרך הקונדיטוריה האירופאית ה"אורגינלית" שלהם – גאיה ברטלה (בפתח תקוה), שגם מתקיימים בה קורסי אפייה, ועד לספר המשותף שזה עתה יצא לאור - “אופים שמרים", ספר שמסכם 93 מתכוני שמרים – ממש אנציקלופדיה לחובבי הז'אנר הריחני והמפנק הזה...


הפרקים בספר מחולקים על פי סוגי בצק השמרים: קרנץ, קרואסון, בריוש, דניש, פרסבורגר, גוגלהופף ועוד, פרק מיוחד לבצק שמרים ללא סוכר ופרק מתכוני עזר של קרמים ומילויים מיוחדים. כל מתכון מלווה בתצלומים מרהיבים של השלבים והתוצאה הסופית ובטיפים חיוניים שיעזרו תמיד להצליח.

להתעורר בבוקר לריחו של מאפה שמרים הוא ללא ספק אחד התענוגות המושלמים. ספר זה מלמד איך להכין פינוק זה, איך לשים את הבצקים?, באיזו מהירות תחילה? ומה בהמשך?, איך שומרים על הבצק?, כיצד מתפיחים? וכמה?

בעזרת ספר זה ניתן להתגבר על הפחד, שיש לרבים מאיתנו, באפייה עם שמרים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה