יום שני, 28 באוקטובר 2013

וונג , חגיגה ויאטנמית תל אביבית

אם אצטרך להישבע על האוכל שאני אוהבת מכל, לבחור סוג מועדף, עם יד על הלב...רק את האמת: אז אשים בצד את האוכל הישראלי, את האוכל האשכנזי של בית סבתותי, אפילו את אירופה על טעמיה המופלאים ואשבע אמונים לאוכל של המזרח הרחוק, אוהבת אותו על כל גוניו וכל איזוריו מהקצה ההודי עד היפני וכל מה שבדרך!
כיוון שאני משתדלת מאוד לדבוק בתזונת פליאו שמדירה מחכי גלוטן וכל הכרוך בו, אני גם בררנית מאוד בביקורי במסעדות, שם אני לפעמים חוטאת חטאים קטנים אך רק כאלה שטמון בהם עונג גדול.
כשהוזמנתי לוונג, לא היססתי אפילו לא לרגע, לאוכל הויאטנמי אני תמיד אומרת כן... מכירה אותו מביקורים בבירות אירופאיות, תמיד מחפשת את הצ'יאנה טאון אם יש , שם הן נמצאות.

הגענו לוונג בערב תל אביבי של סוף קיץ, לאחר הליכה לאורך שדרת רוטשילד התוססת התגלתה מסעדת וונג, למסעדה אזור ישיבה חיצוני, הפנימי צופה אל המטבח הפתוח.




את הארוחה פתחנו ב אפרטיף צונן שהורכב מוודקה, סאקה, מיץ אשכוליות וקוביות מלון.
סלט פאפייה ירוקה :פאפיה, צ'ילי, כוסברה, נענע, אצות היג'יקי ובוטנים קלויים שהוגשו עם צ'יפס פריך מאורז (39 שקלים)



את הארוחה ליוו מגוון קוקטיילים יצירתיים ומשמחים!

סלט גוייגה – נתחי עוף במרינת ג'ינג'ר שום, על מצע כרוב, נענע, בצל סגול, כוסברה וצ'ילי ברוטב ליים, שום וג'ינגר, רענן וכייפי! (39 שקלים).

 "קאי צ'יקן"  מנה מעולה שכוללת נתחי פרגית צלויים על מצע של "עוגת אורז" דחוסה ופריכה,  יוגורט צאן ובצל ירוק .( 39 שקלים ).
 "ואן ליבס רול"  – הם עלי גפן ממולאים בשר טחון עם למון גראס לצד כבושים וויאנטמיים. (36 שקלים)

"ביף באן" לחמניה רכה וקלילה כ"ענן" מאודה וממולאת בבשר בקר שבושל שעות ארוכות בלווית איולי אסייתי. טעמתי את המילוי בלבד (בשל המנעות מגלוטן) חברי לשולחן הפיקו גניחות הנאה מהלחמניה הזאת, היה לא קל להשאירה בצד... (38 שקלים לשתי יחידות).
 "אגרול וויאטנמי"  במילוי שרימפס ונתחי עוף בליווי  שני רטבים – רוטב NEM (לימון, שום, צ'ילי ורוטב דגים)וגם רוטב בוטנים. את האגרול עוטפים  בעלה חסה ועלה נענע, טובלים ברטבים והכל לפה בביס שיכיל את ככל הטעמים. יש גם גרסה צמחונית עם טופו.( 38 שקלים)
 "שרימפ דמפלינגס" כופתאות מאודות נפלאות עשויות מ קמח טפיוקה ממולאות שריפמס עסיסי (ללא גלוטן- איזה כייף!).
(36 שקלים לחמש יחידות).

גא-ווי-גאו – נתחי פרגית מושחמים, ברוקולי ,ביבי תרד, בצל ירוק,זוקיני, שברי שום, רוטב חלב קוקוס חריף וסויה.  מנה עשירה  שוחה ברוטב מצויין שההי בול לטעמי- כולל הפלפל החריף !
(52 שקלים).
קונג צ'ו – מיקס פירות ים (שרימפס, קלמרי ודג לבן) בוק צ'וי ובצל ירוק, על מצע אטריות שעועית ברוטב צדפות סמיך , מנה למיטיבי אוכל ויאטנמי, היחוד שלה בטעם מעושן-שרוף , לא כולם התחברו אליה, גם אצלי היא ודאי לא תהיה הבחירה הראשונה בפעם הבאה בוונג (58 שקלים)
 וויאטנמיז קווין- אטריות מתוצרת בית, פיסות בקר , רצועות אייסברג דקיקות, פלפל ירוק חריף ולימון, ברוטב מתקתק חריף , מנה טעימה ומומלצת (52 שקלים).

אגף הקינוחים הפתיע גם הוא ולטובה!
המנות היו מוכרות אך קיבלו בוונג טוויסט קטן:

בננה מקורמלת שהוגשה עם קציפת יוגורט-שמנת וסילאן.
על הבננה חלב מרוכז, תענוג!
טפיוקה- פניני טפיוקה בקרם קוקוס סמיך, עם מלון ואגוזים מסוכרים.
 האספרסו מעולם לא היה מתוק יותר...וטעים! הגרסה הויאטנמית לוקחת את המרירות האיטלקית ועוטפת אותה במתיקות של חלב מרוכז- אהבתי מאוד!

לסיכום" מההיבט של המנעות מגלוטן- קל מאוד למצוא המון אוכל מתאים בוונג.
אני בהחלט התאהבתי בוונג, העיצוב, האוירה, השירות, המיקום, אך יותר מכל- האוכל , מאוד אהבתי את האוכל!!!


 אתר הבית – http://www.vong.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה