יום שלישי, 5 בנובמבר 2013

ספגטי בולונז (ראגו) ללא גלוטן והיכרות עם המאסטר סלייסר

במטבח שלנו, כראוי בבית עם שריטה קולינרית עמוקה...יש ציוד בהיקף די יוצא דופן למטבח ביתי (תודה לאל!) רק בגזרת הקוצצים/טוחנים/מקציפים וכד' יש לא פחות מנבחרת חלומות...
למרות זאת, כשהיצעו לי לקבל להתנסות את המאסטר סלייסר לא עמדתי בפיתוי והסכמתי. זכרתי את המכשיר הלבן הפשוט שפעם היה לי (ובהמון בתים אני מניחה) שהיה קוצץ מעולה בצל וכל מיני...ושאר פעולות שלא יתאימו למכשירים החשמליים למינהם.
כיוון שכשעברנו לבית החדש הסכמתי לזרוק את השאריות שלו ששמרתי המון שנים. היקום, בטוב ליבו הידוע,  מיד דאג לי לפיצוי הולם  (אני רק שואלת את היקום - מתי גם ישלח עוד ארון מטבח??? כי ממש, אבל ממש צפוף כבר במטבח החדש והגדול שלנו!)
והנה, הגיע היום, בו החבילה חיכתה לי על מפתן ביתי...

המאסטר סלייסר, שיצא מהקופסה, התגלה כמכשיר נאה ואיכותי - פלסטיקה משובחת, שמתנקה בקלות ונראית עמידה לשנים רבות. לסלייסר מהדור החדש יש רגליות הצמדה לשיש וזו בהחלט הברקה חכמה ונחוצה מאוד !

יש לו גם נעילה לקערה, פתח לנוזלים עם אביזר הפרדת ביצים, רשת סינון וייבוש לעלים, מקציף קרמים וביצים, סכין עם 3 להבים מדורגים לשיפור הקיצוץ ומהירות העבודה. חשבו וסיפקו גם אביזר קטן ומשמעותי : מתקן פלסטיק מיוחד להגנה על הסכין בעת אכסון - וזה הכי חשוב! אני זוכרת היטב את הפציעה שאירעה עם הקוצץ הקודם שלי, עת ידי נשלחה למעמקי ומחשכי הארון לחפש משהו וחזרה עם חתך עמוק ביותר מהסכין הכ"כ חדה.
בקיצור, מישהו לקח את היתרונות שהיו במכשירים של הדור הקודם וחשב על כל הבעיות ושיפר אותן מאוד!
המשימה הראשונה שהסלייסר התגייס לטובתה הייתה הכנת ספגטי בולונז (ראגו בקר שלא בעברית...).

היתי מאוד מרוצה מיכולת הקיצוץ של המאסטר סלייסר שקצץ ביעילות ומהירות את הבצל, ריסק היטב את העגבניות, בהזדמנויות נוספות גם הקצפתי ביצים בקלות רבה, סלט הוא מכין בשניות !!! כל הירקות יחד, כמה סיבובים קלים ויש סלט, לא פחות חשוב, הוא נוח מאוד לתפעול וגם קל לשטיפה.
המחיר הרשמי שלו 200 שקלים (שנה אחריות מלאה למוצר) .
ולמתכון: בשר טחון כבר חיכה במקרר וחשבתי להכין קציצות, אך אודי פיתח געגוע ותשוקה לספגטי בולונז...
כמובן שמאז שאנחנו לא אוכלים חיטה, הפסקנו כמעט לאכול פסטה, אך בכל זאת פעם בכמה זמן החשק מתגבר ואז אנחנו משתמשים באטריות אורז ונהנים עד הגג!


הבולונז שלנו (אין כמובן שום מניעה לאכול אותו עם כל ספגטי / פסטה שתרצו)

החומרים (לשתי מנות יפות):
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  •  1/2 בצל (בינוני-גדול)
  • 2 שיני שום
  • 2-3 עגבניות בשלות
  • חופן תבלינים טריים: בזיליקום, רוזמרין, טימין
  • מלח ים 
  • פלפל שחור גרוס
  • הרבה שמן זית..
  • חצי חבילה אטריות אורז רחבות
  • פרמז'ן מגורר (לא חובה)

ההכנה:
את האיטריות מבשלים במים רותחים עם מעט מלח- עד שמתרכך (לא מדי!)
מסננים ומניחים בצד.

ראשון קוצצים את הבצל - דק


מטגנים את הבצל במעט שמן זית

 מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב/מעיכת הבשר כדי להפריד אותו לפירורים

מרסקים את העגבניות


 מוסיפים את העגבניות לבשר, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות עם מכסה

 קוצצים את התבלינים  (הסלייסר לא מצליח לקצוץ אותם קטן ממש, אך במתכון הזה זה היה בסדר)

מוסיפים את התבלינים + המלח והפלפל, מערבבים מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש

מסדרים את האיטריות בצלחת, עליהן את הבולונז , יוצקים שמן זית בנדיבות ומפזרים פרמז'ן



בתאבון!!!


קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם,
לשמוע אם אהבתם. וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה