יום שלישי, 28 בינואר 2014

רוסטביף אסייתי, ניסואז וחסת ים- בריאות וגורמה באותה הצלחת


תכף נגיע למתכון המענג הזה, אבל לפני כן, תכירו את החברה הירוקה החדשה של המטבח שלנו...
לאחרונה קיבלתי פנייה עם שאלה אם ארצה לסקר אצות ים טריות, אני, שמודעת מאוד לחשיבות האצות ותרומתן לבריאותנו וגם  ממש אוהבת אצות בכל צורה ושילוב - מאוד שמחתי!
משהגיעו המוצרים די התאכזבתי ששניים מהם (שנראים מעולה) לא יתאימו לנו, שכן הם מכילים גלוטן , אז עליהם מן הסתם לא אוכל לספר לכם, כי לא טעמתי ...
אך מהצד השני ההפתעה הטובה ושמחת ההיכרות עם חסת הים הטרייה היתה גדולה !
חסת הים היא אצה טריה שגדלה בבריכות על היבשה לחוף הים התיכון בתהליך ייחודי השומר על איזון בין מרכיבי המים החשיפה לשמש וצפיפות הגידול. בצורה זו מונעת סיקורה מהזיהומים בים להגיע אל האצות ואל הצרכן
סיקורה (Seakura), חברה ישראלית, ייחודית בעולם, לגידול אצות ים אורגניות,
האצה הטריה (חסת ים טריה) היא חומר גלם איכותי להכנת סלטים, פשטידות, מרקים,מטבלים ומאכלים רבים נוספים
חסת הים הפתיעה מאוד בטעמה, היא מביאה עמה איזון טעמים נפלא של מליחות ימית וטעם ים מאוזן ונעים, מעט מתיקות ומרירות עדינה וטובה, מאוד אהבנו את טעמה שממש מדיף טריות וקסם ים
מאז הגעתה אל מטבחי הכנתי עם החסה כמה מתכונים , החסה השתלבה בהם נפלא ושדרגה מאוד את טעמם וכמובן את הערכים התזונתיים של המאכלים.
לי אין ספק שאצת החסה תהפוך למוצר קבוע במטבח שלנו!
האריזה נראית קטנה ומכילה סה"ך 140 גרם, אך מסתבר שתכולתה גדולה והיא מספיקה לכמה מנות, האצות שארוזות דחוסות נפתחות ומקבלות נפח בצלחת. 


מחיר סלטי האצות: 19 ₪  מחיר חסת הים: 18 ₪
סלטי האצות וחסת הים משווקים בסניפי רשת "עדן טבע מרקט" ,  אתר החברה  www.seakura.net


ונעבור למתכונים:

סלט בסגנון ניסואז עם טוויסט אסייתי:
המרכיבים לקערת סלט אישית:
1 ביצה קשה
חופן אפונה ירוקה (אני השתמשתי בקפואה של שופרסל) חלוטה במים רותחים
פרוסות מחצי אבוקדו גדול
חופן קטן חסת ים
3 כפות מיונז ביתי המתכון כאן
 מעט ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק
הכנה- פשוט להניח בצלחת
לערבב ... ולזלול
ולמתכון מעולה עם נתחי בשר טוב... פרוסות רוסטביף בסגנון אסייתי עם חסת ים
אתמול צפיתי במאסטר שף, שם אחת המתחרות הכינה גיוזה במילוי בשר, אני תפסתי קרייבינג היסטרי למשהו אסייתי , נכנסתי למטבח והתחלתי להוציא את מה שיש...
ומה היה שם:
נתח רוסטביף קר ועסיסי שנפרס דק דק
חסת הים שחייכה אלי מהמקרר
קפצתי על ההזדמנות והחלטתי לחנוך כמה מוצרים שקיבלתי שבוע שעבר מהחנות האהובה עלי בעולם IHERB
ובהזדמנות זאת יוצאת בתרועות גיל ומודיעה לחברי נטולי הגלוטן - סוף סוף יש רוטב סויה קיקומן ללא גלוטן!!!
נשלפו גם שמן שומשום קלוי עם טעם אלוהי
דבש טבעי, לא מחומם שהכינו דבורים שמקבלות עיסוי יומי ושירת מלאכים בערך...דבש בטעם גן עדן!!!
ג'ינג'ר כבוש ביתי שהוכן לפני כשבועיים
ומה שנשאר בשקית דפי השעועית המופלאים שהם כמו דפי פסטה אבל ללא גלוטן כמובן.
 
הרוטב :
3 כפות רוטב סויה
1 כף דבש
1 שן שום כתושה דק
מעט צ'ילי - לא חובה אך מומלץ בחום
2 כפות החומץ של הג'ינג'ר הקלוי
כמה טיפות שמן שומשום קלוי

חופן חסת ים הוכנסה לרוטב לספיגת טעם



בערך כוס של דפי שעועית מיובשים הושרו במים רותחים עד ריכוך ואז נשטפו במים קרים לעצירת הבישול.


נתח הרוסטביף (כ250 גרם) נפרס דק
וכל שנשאר הוא לערבב היטב את הרוטב עם חסת הים, דפי השעועית והבשר יחד,
להניח לכ10 דקות של ספיגת טעמים
והמנה מוכנה לענג אתכם ואת גופכם... בתיאבון!!!




קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם,

לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

4 תגובות:

  1. נראה מעולה ובריא... ינוסה בקרוב... תודה על המתכון!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רויטל!
      ספרי איך יצא..
      :)

      מחק
  2. נראה מצוין מיה !
    איזה כיף שסוף סוף יש רוטב סויה נורמלי.
    לא הבנתי אףפעם למה חייבים לדחוף לשם גלוטן.

    השבמחק
  3. תודה מורן, קיקומן ללא גלוטן- כמעט ימות המשיח :)
    בהחלט צ'ופר רציני!

    השבמחק