יום רביעי, 5 בפברואר 2014

מסעדת פינצ'ו - טאפאס בר חדש במתחם התחנה בירושלים

ירושלים הרים סביב לה - ומסעדות רבות וטובות צצות בה...


במסגרת סיור בלוגרים בירושלים, התארחנו לסעודת צהריים ב"רכש החדש" של עיר הבירה - מסעדת פינצ'ו, במתחם התחנה המתחדש והמרשים, שכבר כתבתי עליו בעבר. פינצ'ו מציגה תפריט טאפאסים מקורי עם שילוב טעמים מהמטבח הספרדי, והשראות מגוונות מהמטבח האירופאי. את פינצ'ו הקימו שני חברי ילדות ירושלמיים, אלי גלעדי ועומרי לוי, שהגשימו את חלומם, להביא לקהל הירושלמי את הניחוח הספרדי הכל-כך מיוחד הזה. פינצ'ו, אגב, זו מילה נרדפת בספרדית לטאפאס - מנות קטנות ועשירות (רק שאצלם המנות קצת מוגדלות, למען הקהל המקומי, שאוהב לראות הרבה אוכל בצלחת...). פינצ'ו הירושלמית מתנהלת (ומרגישה) כמו בר אותנטי בברצלונה ומגישה, לצד מנות הטאפאס, גם מבחר של יינות ספרדים ואיטלקיים, ועוד מגוון רחב של אלכוהול.

מאחר והמקום עדיין בהרצה, מוגשות בו מנות ספיישלים שמשתנות כל יום, הכוללות, בין היתר: נקניקיות מרגז עם פלפלים קלויים, עגבניות שרי ואורגנו, שרימפס ברוטב עגבניות וכוסברה, רצועות אנטריקוט, ועוד הרבה מנות מפתיעות וטעימות. נהניתי מכל ביס ובמיוחד מההפתעה האישית, שחיכתה לי בקינוח... אבל לפני כן - קבלו סקירה מצולמת של המנות שטעמנו:


לחם ומטבלים לצד קוביות פטה


מרק נהדר של שורשים וארטישוק ירושלמי

סלט עלים רענן עם תפוחים ירוקים, פיסטוק מקורמל, גבינה כחולה ווינגרט הדרים.


סביצ'ה מוסר ים  עם תפוזים, אשכוליות, שומר וכוסברה.
את הסביצ'ה שלי אני  אוהבת חמצמצה חריפה ובועטת, אך זו לא הייתה כזו... מקצה שיפורים מובטח ע"י השף (בכל זאת הרצה...)



סלט קרפצ'ו עם  רוקט, בצלי שאלוט, צנונית, פרמג'ן, רוטב בלסמי וטוסטונים בצד.
הקרפצ'יו הי טוב אך קצת הלך לאיבוד בשפע העלים, נקווה שגם כאן יהיה כוונון והתאמה.
סינטה צרובה-עם  אפרסמון, צ'ילי, בצל סגול, רוקט, ברוטב סילאן ויין אדום.

 

שקדי עגל על מצע חצילים - בגעגוע לטעם אכתוב רק... מנה מנצחת!!! הזמנו ממנה סיבוב נוסף...היה קשה להיפרד.
 
כבדי עוף על קרם גזר עם סילאן וטחינה, כבדים נפלאים ועשויים מדוייק, מומלץ!


פרגיות עם  מיקס פטריות ברוטב ברנדי



קלמרי ברוטב עגבניות וכוסברה, אמנם ירושלים... אין ים, אך יד מקצועית טיפלה בקלמרי הזה, היה טעים לי!



נקניקיות מרגז - עם עגבניות שרי, פלפל קלוי, פלפל צ'ילי, שום ואורגנו.
עוד מנה מצוינת. המרגז הקטנטנות טעימות מאוד וחריפות במידה מצויינת לחיכי, הפילפלים ועגבניות השרי ליוו אותה מצויין.

רצועות אנטריקוט עסיסי ומשובח (קו איכות ברור שעובר בכל הבשרים שטעמנו) עם חרדל וסלסת פלפלים מעל.



טיבון טלה ברוטב יין עם קציפת תפו"א בצד... שוב מנה מנצחת!!! טלה- מהטובים שטעמתי, עסיסי, שמנמן ורך, תענוג !




שרימפס ברוטב שמנת, בצל סגול, עגבניות שרי, שום.
טעמתי כזית... היה טעים אבל כבר לא היה מקום בבטן...



מוח טלה  ברוטב עשבי תיבל ולימון
ועוד כזית... עשוי מושלם, טעים! מנה מומלצת מאוד לחובבי מוח טלה.

טוב...אמנם בבטן לא היה מקום, אבל לקינוחים כידוע יש קיבה נפרדת, אז היא מיד נכנסה לפעולה...

הקינוח הראשון שהוגש לנו : עוגת גבינה חלומית! עשירה טעימה שאי אפשר להפסיק... עם מסקרפונה, שטרוייזל חמאה, וקולי פטל.


פונדט שוקלד מריר, וגלידה וניל עם שטרוייזל קקאו.


ו...הנה ההפתעה המתוקה והפרטית שלי, שחיכתה לי במטבח: מיה הופמן, תלמידתי המוכשרת, שלמדה אצלי את רזי השוקולד, השתלבה במסעדה ואחראית על הצד המתוק שלה. הייתי אומרת ששווה להגיע לפינצ'ו רק כדי ליהנות מהקינוחים הנפלאים של מיה, אבל אני משוחדת... אחח... כמה נחת, מיה המקסימה. עלי והצליחי!



האמת... צריך המון אומץ לארח לטעימות כתבי אוכל, במטבח שרק התחיל הרצה, אבל ממה שחוויתי אני אומרת עם יד על הלב, יש במטבח הזה ידיים טובות, יש חומרי גלם מעולים שמקבלים כבוד וטיפול אוהב. אלו כל הסיבות שצריך, כדי להגיע להכיר את פינצ'ו - מטבח הטפאסים הירושלמי החדש והמבטיח הזה!


כתובת:
מתחם התחנה הראשונה, דוד רמז 4

טלפון:
052-7800078 / 02-6223315

שעות פעילות:
ראשון עד חמישי: 18:00- אחרון הלקוחות, שישי, שבת: 12:00 עד אחרון הלקוחות
שבת: שעה אחרי צאת שבת עד 01:00

יש חנייה
גישה לנכים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה