יום ראשון, 6 באפריל 2014

עוף ופיקנייה על שיפוד הרוטיסרי....טעים אש!!!

והפעם שמחים לשתף בניסוי כלים שערכנו עם ה"מזבח הביתי שלנו", לקראת חג הפסח, הממשמש ובא. החלטנו לנסות את הגריל המסתובב, שמותקן על גבי הבר-בי-קיו החדש ולהתאמן בהשחלת נתחי בשר ועופות על גבי השיפוד הארוך ובצלייתם הנכונה. התרגיל הצליח מעל ומעבר למשוער ואנחנו כבר מתחילים להכין את הנתחים לחג, את "זבח הפסח" שלנו... נראה לי שהולך להיות חג טעים במיוחד!

הנתח עליו זממתי זמן רב, הוא השפיץ צ'ך, הידוע גם בשם "פיקנייה"'. זהו נתח שמתאים לצלייה איטית בסגנון אסאדו, או במקרה שלנו- ברוטיסרי, הלוא הוא השיפוד המסתובב שמורכב על הגריל, שמסתובב באמצעות מנוע שמחובר אליו. בהתאם למספר האורחים, שהסכימו להקריב את עצמם לניסוי, החלטנו לצרף לפיקנייה חברותא חביבה של שני עופות עסיסיים וגדולים.

הכנת העופות החלה יום קודם. הם נוקו והוכנסו לשנת יופי במרינדה פיקנטית חמצמצה, שכללה:
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 ראש שום כתוש
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור
קליפות (הצהוב בלבד) מלימון שלם
חופן תבלינים: מרווה, טימין, קורנית
2 כפיות מלח

ההכנה: לטחון הכל יחד, לשפוך חצי כמות לשקית טובה בגודל מתאים לעוף ואת החצי השני לשקית נוספת.
לכל אחת מהשקיות נכניס עוף, נשתדל להוציא את האוויר החוצה לכיוון פתח השקית ונסגור היטב בעזרת קליפס פלסטיק, או גומייה חזקה והדוקה.

כשהשקית סגורה נעניק לעוף מסג' עמוק ומקיף... כך שיהיה עטוף כולו ברוטב ולאחר העיסוי - העוף ילך לישון במקרר, עד לצלייה למחרת. שעה לפני תחילת הצלייה נוציא את העופות מהשקיות ונניח אותם על רשת מעל תבנית, כך שנוזלים יטפטפו והעור יתייבש מעט.




אבל עוף זה לא "חוכמה", והכוכב האמיתי היה הפיקנייה. נתח הפיקנייה שקניתי היה גדול - למעלה מ-3 קילו. ההכנה הנדרשת הרצויה מאוד פשוטה - רק להניח אותו מחוץ למקרר, כדי שלא יהיה קר מדי בהגיעו לגריל.

את הפיקנייה העלינו לצלייה שעה וחצי לפני העוף. לאחר שהושחלה והודקה לשיפוד, היא קיבלה עיסוי בהרבה(!) מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס.



הגריל חומם לטמפ' של למעלה מ-250 מעלות (בערך 4-5 דקות של חימום)


מסתבר, שכדי שהבשר יסתובב בחופשיות, יש צורך להסיר את רשתות הצלייה. קצת חששנו בהתחלה, שתתלקח אש ללא ההגנה של הרשת, אך מסתבר שאיכשהו זה לא קורה והצלייה התנהלה חלק וללא צורך בכיבוי שריפות...

בתמונה מאחורי הבשר המשופד אפשר לראות את ה"מבער האחורי", שמזכיר מבערים במתקני שווארמה - עוד פיתוח מדהים של חברת GRANDHALL. המבער האחורי עובד בטכנולוגיית אינפרא אדום.
למבער עוצמת חום גבוהה במיוחד, נועד לתת מכת חום במהלך צלייה או לצלייה בעזרת הרוטיסרי. בזכות המבער הזה החום עוטף את הבשר ומשזף אותו  יפה יפה.



לאחר שעה וחצי הפיקנייה היתה מוכנה "חצי דרך". הוספנו לה את שני העופות, אבל כאן גילינו, שהשיפוד, שמגיע עם שני דוקרנים לא מיועד לשלושה נתחים במקביל והם מסתובבים בצורה מעט לקויה ונכנעים על השיפוד לכוח המשיכה... אך אל דאגה, מאז כבר דיברנו עם הצוות הנחמד בכרמל דיירקט, יבואני הגריל, שהבטיחו להזמין עבורינו עוד שני סטים של דוקרנים, שבעזרתם אפשר יהיה לשפד ולהדק כמה נתחים במקביל.


מתחת לשיפוד הונחה תבנית של תפוחי אדמה שבושלו מראש, כדי לקבל שיזוף מהיר בחום העז של המבערים, עליהם הונחה התבנית.




לאחר שעה נוספת של צלייה, כל הבשרים היו מוכנים והורדו מהשיפוד.
טיפ סופר חשוב : חובה לתת לבשרים שסיימו צלייה לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים אותם!!! אחרת, הנוזלים שאצורים ברקמותייהם יזלגו החוצה והבשר יתייבש. המנוחה מרפה את הבשר ומשאירה את הנוזלים במקומם ואתם מקבלים בשר עסיסי ונפלא.





הנסיינים שלנו, שטעמו מהבשרים שהורדו מהשיפוד, לא הפסיקו להודות
למי שהוציאנו ממצרים והביאנו עד הלום וציוונו לאכול טעים! הרבה טעים...



 


ולכם קוראינו, אנחנו מאחלים חג שמח ונעים ומאוד מאוד טעים!!!

7 תגובות:

  1. תשובות
    1. תודה מורן :)
      וכן...מעולה ממש (כבר יש לי חשק לעוד סיבוב...)

      מחק
  2. מעולה מעולה מעולה! איזה כיף לנו, הזמנו היום מזבח כזה בדיוק תודות להתלהבות שלך ממנו :-)
    רעיון לא רע לבקש מהחבר'ה בכרמל להוסיף עוד דוקרנים כאלה! לא יכולים לחכות כבר שיגיע!
    תמשיכו לזבוח ולהנות, וגם לפזר רעיונות :-)

    השבמחק
  3. תתחדש!!! בטוחים שתהנה לפחות כמונו :)
    מוזמן לחזור ולספר ולשתף בהנאות המזבח!

    השבמחק
  4. שאלה, האם יש להשאיר את מכסה הגריל פתוח בזמן הצליה או שצריך לסגור אותו ?

    השבמחק
    תשובות
    1. פיקניה זה שפיץ צ'ך ולא כפי שכתבתם

      מחק