יום שישי, 30 במאי 2014

שבועות על האש?! בהחלט: סירות קישואים במלוי גבינות ואגוזים. וגם הפתעה: סלק צלוי וקממברט...

כשמתמכרים לגריל ומכינים על האש כמעט את כל האוכל, קשה לדמיין יום שעובר בלעדיו. והנה, מגיע חג, שמציב בפנינו אתגר לא פשוט - איך ליהנות מהגריל גם ביום בלי בשר... כי בכל זאת - המסורת מחייבת... ואז, המחשבה נדדה אל מחוזות אחרים, שבהם קולים ירקות על האש, כמו, למשל, מסורת האנטי-פסטי האיטלקית המפוארת... קחו, למשל, קישואים, מלאו אותם בטוב הארץ ומחלבותיה והנה לנו פיתרון טעים, בריא וכמובן - על הגריל.


כל מה שצריך הם קישואים טריים ומוצקים,
אותם יש לפרוס לאורך ולייצר מהם סירות, ע"יי ריקון התוכן שלהם  (הכי קל עם כפית פריזיאן)



 
את בשר הקישואים טוחנים בבלנדר



יחד עם תבלינים טריים. אני בחרתי בזיליקום ואורגנו



מוסיפים כף/שתיים יוגורט סמיך וטוב



 מוסיפים גבינות "ריחניות" בנדיבות! וטוחנים יחד (או טוחנים מראש ומוסיפים מגורר)



את כל התכולה טוחנים לבלילה חלקה 


לבלילה מוסיפים חופן נדיב של אגוזי מלך ומערבבים ידנית, כדי לא לטחון את האגוזים!



מחממים את הגריל המופתע (איפה הבשר?!) לחום בינוני!


 ממלאים את הסירות במלית
מניחים את הקישואים על משטחי הצלייה
מנמיכים את עצמת החום וסוגרים את המכסה


כאשר המלית יציבה והקישואים מתכווצים מעט (כחצי שעה בחום נמוך), מסירים מהאש.
מעבירים להזהבה עליונה קצרה בתנור (מצב גריל - כמו הסלמנדרה במסעדות).
ניתן להגיש חם, אך להפתעתנו זה היה טעים יותר לאחר מנוחה קלה, בטמפ' החדר.


בתאבון!


וכדי לגוון, גם בטעם וגם בצבע, הנה עוד הפתעה על האש -


סלק צלוי - כל כך פשוט, כמה טעים!


כן,כן,קראתם נכון... לוקחים פרוסות סלק מבושל,
צולים על הגריל לקבלת צריבה תחתונה וטעם "על האש" קליל, שמשתלב נפלא עם המתיקות של הסלק.

מגישים עם נתחי קממברט איכותי, אגוזי מלך, "נגיעות" בצל סגול ופלפל חריף טרי (לא חובה..)  זילוף שמן זית ובלסמי מצומצם.


בתיאבון!!! 

קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם,
לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה