יום שבת, 24 במאי 2014

אוכל ים תיכוני בלופט ניו-יורקי? במסעדת FISH בראשון לציון...


מסעדת FISH בראשון לציון עברה לאחרונה שינוי מאוד משמעותי - היא עברה מחוף הים, למשכנה החדש בחלל בסגנון לופט ניו-יורקי, מודרני ועדכני, שעוצב על ידי האדריכל ניר פורט. לצד הארכיטקטורה, המטבח עודכן אף הוא, בידיו האמונות של השף איתן פאר, שמממש את החזון להפוך את המקום למתחם קולינארי, שמעניק חוויה מעבר לאוכל - בר עשיר, מוסיקה טובה ואנשים יפים.

הוזמנו להתרשם מהמקום ומתפריט הקיץ החדש, שהושק בימים אלה וחזרנו מלאי התפעלות. כבר סיפרנו לכם שאנחנו אוהבים מסעדות, שנמצאות ב"שוליים": בפרברים, באזורי תעשייה או בצידי הדרכים. FISH החדשה נמצאת בחלק המערבי של אזור התעשייה החדש של ראשון לציון, בפינה שקטה ואינטימית, הרחק מההמולה הסואנת של מרכזי הקניות הגדולים וההומים שמציפים את האזור. למסעדה חנייה צמודה ובשפע - יתרון גדול לעכברי העיר המותשים מחיפושיי חנייה... החלל גדול ומרווח, מואר באור רך ומקושט ביצירות אמנות מקוריות ומאפשר מגוון של פינות ישיבה, לכל הרכב - החל משולחנות סטנדרטיים, דרך פינות עם ספות בסגנון דיינר, ישיבה גבוהה (ונוחה!) על הבר ומסביבו ועד ל-2 חדרים פרטיים. אכן, המונח "מתחם" אולי מתאים יותר, מאשר "סתם" מסעדה...


דאגתה של FISH לרווחת אורחיה באה גם לידי ביטוי בהתייחסותה לנכים - למסעדה חניית נכים צמודה עם גישה מצוינת וכן שירותי נכים למופת, שקיבלו אצלנו ציון 10 בסולם הנגישות! שאפו לכם!





FISH מציעה שפע יינות ואלכוהול, עם תפריט שהותאם גם הוא לקראת הקיץ, אבל בראשם מככב יין הבית, בעל השם הלא שגרתי "דוכתא" ("המקום" בארמית), ה"בייבי" של דיוויס דויד, איש היין והאירוח ואחד מהבעלים של המסעדה. היין מיוצר במהדורה מוגבלת עבור המסעדה ביקב פרטי בגן יבנה וכבר זכה ל-2 פרסים בינלאומיים! מאוד הופתענו ולטובה מאיכות היינות, עושר הטעמים והצבע הנהדר ולגמנו ממנו בהנאה רבה!






 

כדי לאפשר לסועדים ליהנות מכל הטוב הזה במחירים שווים לכל נפש, מציעים ב-FISH קונספט של "פותחים שולחן", שבו מגישים למרכז השולחן שפע מנות ראשונות מהים ומהיבשה וכך, כל אחד יכול לטעום וליהנות מהכול. ים תיכוני כבר אמרנו?







אבל עד כמה שהקנקן יפה, היינו מסוקרנים לטעות אם מה שבתוכו - את התפריט החדש. כפי שמעיד שמה, גאוותה העיקרית של המסעדה היא על המנות מן הים - דגים טריים ופירות ים, שזה עתה יצאו מהמים, כולל כמה שמיובאים מדי יום בדרך האוויר מחו"ל! בהחלט מרשים! תמצאו שם: סביצ'ה דג ים, קלמארי על לאבנה, קרפצ'יו דג ים המשלב דג וירק טרי, סשימי טונה צרובה על מצע פילו ואיולי חריף, נבטי אפונה וצנונית ברוטב סויה. המנה מעוטרת בפרחי מאכל, סביצ'ה סלמון הכולל רטבים אסיאתיים, שרימפס ים תיכוני עם שמן זית, פלפל חריף טרי, לימון, עגבניות שרי, פטרוזיליה, כוסברה, פילה מוסר ים, קבב דג ים , דניס שלם עם רוטב צ'ימיצ'ורי.




מסעדת FISH גם דואגת, באופן מעורר כבוד, למי שנמנעים מאכילת בשר או גלוטן, ומציעה מנות שף משובחות למענם: סלט סלק וגבינת רוקפור, קרם חצילים עם סילאן וזעתר טרי, סלט רחוב תאילנדי המשלב פפאיה ירוקה, רצועות גזר, שעועית סינית, עגבניות שרי, בוטנים קלויים, כוסברה, למון גראס ולימון טרי, סלט רחוב תאילנדי, טרי ומרענן וסלט נבטים ושרשים עם רוטב מתקתק, פסטה לומקיני עם פטריות, שמנת, עגבניות מיובשות, קייל ופרמז'ן, רביולי קרם בצל מטוגן, כרובית מטוגנת ברוטב איולי צלפים, חציל בטחינה ודבש.





לצד התפריט הימי, המסעדה מציעה גם מבחר מרשים של מנות "יבשה", הכוללות, בין היתר: קרפצ'יו בקר פרוס דק דק מבשר שייטל, שמן זית, רוטב טריאקי המוכן במקום, ורוקט טרי; סטייק אנטריקוט, פילה בקר, בורקס פילו ממולא בבשר טלה וצנוברים על מצע של חציל, כבדי עוף וניוקי תפוחי אדמה, פולקע פתוח.
 

מנת האנטריקוט שטעמנו הוכיחה לנו, שעל אף שזו מסעדת דגים, הם יודעים מצויין לטפל בבשר!



הקינוחים הנפלאים שטעמנו: ובראשם - הקינוח הישראלי של מסעדת FISH, שנקרא "תוצרת הארץ" ומכיל שערות חלבה, קרם פטיסייר, כדור גלידת קפה שחור, סילאן, טחינה גולמית, תמרים, בוטנים ותמרים. כמעט אכלנו גם את הקערה! היה מעולה!

מנות נוספת הן קדאיף פירות יער, מלאבי קוקוס, טרמיסו , שהיו כולם נהדרים! יש ביננו ויכוח על הקינוח המנצח, כי היו כמה מנצחים...אבל אם חייבים לבחור אחד, אז המלאבי בפיש אליפות!!!







ולפני סיום - מתכון לקרם חצילים נפלא, באדיבות שף המסעדה:

חומרים:
2 חצילים גדולים טריים
100 מ"ל מיץ לימון מלימון טרי
כפית מלח דק שטוחה
5 שיני שום טרי פרוסות
500 מ"ל שמן תירס
סילאן
קומץ עלי זעטר
 

אופן ההכנה:
שורפים את החצילים מכל צידיהם על אש גלויה עד לריכוך מלא. מוציאים את תוכן החציל ע"י כף, ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים את מיץ הלימון, שיני השום, והמלח. גורסים הכל עד לקבלת מרקם אחיד. מזליפים בהזלפה דקיקה את שמן התירס.

להגשה – מניחים את קרם החצילים בקערה, מזליפים מעל קרם החצילים סילאן, ומניחים קומץ עלי זעתר טרי מעל הכל.

FISH - רחוב בני חבוט 7 ראשון-לציון טלפון 03-9611169

שעות פעילות המסעדה: כל השבוע – 12:00 עד 24:00

פייסבוק: https://www.facebook.com/pages/מסעדת-פיש-החדשה-FISH/231867163648175

אתר: http://www.thefish.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה