יום שבת, 24 במאי 2014

תבניות אפייה של Food appeal ומתכון של דודו אוטמזגין, שיהפכו לכם כל יום לחג...

לחג שבועות אפשר גם לקרוא "חג האפייה" - שזו דרך מצויינת וטעימה להפגין את כישוריכם ולהטוטיכם שם מוצרי החלב המסורתיים - גם במתוק וגם במלוח. לכבוד החג הוזמנתי להשקת תבניות אפייה חדשות בסטדנרטים הטובים ביותר,  מתוצרת חברת Food appeal.
החברה היא מיזם של רשת "לגעת באוכל" והשף קונדיטור הידוע והחתיך... דודו אוטמזגין, פגשנו את דודו בסניף לגעת באוכל שבפתח תקוה, דודו הסביר והדגים לנו את יתרונות המוצרים המתקדמים וגם הפקיד בידינו מתכון שווה במיוחד, שיהפוך כל יום לחג!




בהשקה טעמנו כמובן מיצירותיו הנהדרות של דודו, אך הפתעה מיוחדת חיכתה לנו...דודו אפה לנו במתנה, עוגת שמרים בתבנית! את מתכון העוגה המעולה תמצאו בסוף הפוסט , ממליצה לרוץ להכין!


על התבניות החדשות :
חברת Food appeal החלה את החיפוש למפעל לייצור תבניות לפני כשנה במטרה למצוא מפעל איכותי שיהווה פריצת דרך בתחום האפייה. לאחר שבדקה החברה איכויות במפעלים בסין המייצרים כמויות מסחריות אדירות של תבניות ביום, באיכות שאינה משביעה רצון, מצאה Food appeal את המפעל האיטלקי, שמייצר בכמויות של ייצור בוטיק, בהשקעה גדולה ובשימת לב מירבית על איכות כל תבנית.
לפרוייקט נבחר דודו אוטמזגין, שף קונדיטור וותיק, בעל מוניטין מכובד בענף האפייה, שלעולם לא מתפשר על חומרי הגלם שהוא משתמש בהם. Food appeal בחרה בו לטובת השקת הליין החדש מכיוון שגם היא חרטה על דגלה איכות ללא פשרות בליין האפייה וביחד יוכלו להוביל מהלך מבריק בשוק תבניות האפייה.



תכונות הסדרה החדשה:
  • התבניות חזקות ואיכותיות עשויות מפלדה, מגיעות בצבע שחור מט בחוץ וכסוף בפנים.
  • בעלות ציפוי נון סטיק 3 שכבות עמידות במיוחד, באיכות הגבוהה ביותר, של חברת הענק הגרמנית 'גרבלון'. אודות לתהליך ההכנה לפני הציפוי, ציפוי הנון סטיק נעים מאוד למגע ואחיד על שטח הפנים של התבנית, מה שמאפשר נון סטיק מושלם בכל שטח התבנית.
  • בעלות בסיס עם מגרעת חיצונית למניעת נזילות.
  • בעלות סוגר נירוסטה אל חלד חזק INOX.
  • ללא כימיקלים רעילים.
  • מתאימות לחום עד 250 מעלות.
  • שנתיים אחריות.
  • תוצרת איטליה.

הסדרה כוללת:
תבנית אפייה קפיצית 24.26.28
תבנית אפייה קפיצית 2 בסיסים /קוגלוף
תבנית פאי בסיס נשלף
תבנית מאנס
תבנית אנגליש קייק 25
תבנית אנגליש קייק 30

מחירי התבניות נעים בין 59-95 ₪.
ועכשיו מבצע השקה עד חג שבועות ברשת 'לגעת באוכל': 20 אחוז הנחה על כל התבניות.


                       
וכפי שהובטח למעלה, מתכון שמרים ג'פונז באדיבות הקונדיטור דודו אוטמזגין

חומרים:
תבנית אינגלישקייק 35 ס"מ
החומרים לבצק:
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם ביצים (2 ביצים)
100 גרם מים
5 גרם מלח
500 גרם קמח
40 גרם שמרים טריים
לקרם שקדים:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
50 גרם ביצים
10 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
10 גרם רום בהיר
למרנג
תרסיס שמן פאם
140 גרם חלבון
200 גרם סוכר
110 גרם אבקת סוכר
110 גרם אגוזים
1 ביצה למריחה

אופן ההכנה:
הכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה מעבדים את החמאה, הסוכר, הביצים, המים והמלח.
מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים כ- 10 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ואחיד
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד שיפיל את נפחו. מעבירים למקרר למשך יממה (רצוי
קרם השקדים)
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר במהירות איטית
מוסיפים בהדרגה את הביצים (במידת הצורך יש לעצור את פעולת המיקסר ולנקות את דפנות הקערה), מוסיפים את הקמח והאבקת שקדים ומערבבים עד להטמעתם במסה. מוסיפים את הרום. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
המרנג- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל צף יציב
מקפלים פנימה את אבקת הסוכר והאגוזים.
מורחים את המרנג על גבי תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 110 מעלות במשך שעה. מצננים בטמפרטורת החדר
הג'פונזמרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעלה בגודל 40*30 בעובי 3 מ"מ.
מורחים את קרם השקדים, מפזרים את המרנג האפוי, מגלגלים לרולדה וחותכים באמצע. קולעים לקרנץ
מניחים את העוגה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה
מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר
אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך 40 דקות. מצננים




2 comments:

  1. חשבתי שכל המתכונים שאתם מביאים הם דלי פחמימות. זה בפירוש לא נכנס לקטגוריה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יאיר
      אכן רוב המתכונים המקוריים שלנו הם דלי פחמימות או יותר נכון מותאמים לתזונת פליאו על כל גווניה ומגבלותיה
      אך כיוון שהבלוג נוגע בכמה תחומים לפעמים יש צ'ופרים גם לאוכלי כל..:) אם כי ממש לעיתים רחוקות

      מחק