יום שבת, 5 ביולי 2014

צ'יקן באגט, מתכון תאילנדי של סוואלי אלדר

כמי שנמנעת מגלוטן, הכנתי ואכלתי ללא הבאגט, סוואלי שראתה אותי צחקה ואמרה שאני מוכנה לצאת לתאילנד...מסתבר שהבאגט הוא שעטנז מערבי.
כך או כך, המנה קלה להכנה ומעולה!


צ'יקן באגט
מצרכים:
600 גרם נתחי פרגיות משוטחים וחתוכים ל-3 נתחים
2 כפות רוטב סויה בהירה HEALTHY BOY
2 כפות רוטב סויה מתוקה HEALTHY BOY
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק HEALTHY BOY
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 כפות שמן אורז
בצל שאלוט קצוץ
4 לחמניות באגט
4 כפות מיונז
1 כף רוטב צ'ילי מתוק HEALTHY BOY או רוטב קארי אדום HEALTHY BOY
2 מלפפונים פרוסים דק לאורך
עלי כוסברה



ההכנה:
מכנים את העוף: מערבבים רוטבי סויה בהירה ומתוקה וצ'ילי מתוק עם שום וג'ינג'ר ומשהים את הפרגיות למשך 30 דקות.


מחממים ווק עם שמן אורז על להבה גבוהה ומקפיצים שאלוט דקה-שתיים.

מוציאים את העוף מהמרינדה אך שומרים את הנוזלים. מוסיפים את נתחי העוף לווק ולוחצים אותם לתחתית המחבת בעזרת כף או מרית כדי שייחרכו מעט. הופכים וצולים באותו אופן עוד כ- 3 דקות או עד שחלקו הפנימי של העוף הופך אטום. מוסיפים את נוזלי המרינדה ומבשלים דקה עד שהם עוטפים את העוף.

מכינים את הכריך: מערבבים מיונז עם רוטב צ'ילי מתוק או רוטב קארי.

מורחים את הבאגט במיונז המתובל, מסדרים בתוכו את נתחי העוף ומעליהם פרוסות מלפפון ועלי כוסברה



תגובה 1: