יום רביעי, 13 באוגוסט 2014

מסעדת טנדורי ההודית חוגגת 32 שנה - טעמים מעולם אחר...

הביטוי "מעולם אחר" מקבל משמעות מיוחדת, כשמדובר באוכל. למי שגדל בישראל, קשה להתרגש יותר מדי מאוכל מערבי, גם אם הוא מוגש בעטיפה צרפתית או בלחמנייה אמריקאית. גם אוכל סיני או תאיילנדי כבר הפכו כאן כמעט לנורמה וקשה מאוד להציע לישראלי הממוצע משהו באמת מרגש. אז מה כבר יכול באמת לרגש? הודו... אותה תת יבשת כמעט מיסטית, עם אורח ותפיסת חיים שמאוד מוזרים, לנו, המערביים ובעיקר - ארץ שמציעה אוכל באמת מעולם אחר. כל מי שביקר בהודו חוזר, קודם כל, עם חוויות חזקות מהריחות ומהטעמים בהם פגש ואני יכולה להעיד על כך ממקור ראשון, כמי שבילתה בהודו לא מעט זמן בעברה. מסיבה זו, אבל לא רק, שמחתי להזמנה להתעדכן במה שקורה בטנדורי - מוסד קולינארי ייחודי וותיק מאוד  (חוגג 32 שנה להקמתו!!!) בנוף המסעדות הישראלי. טנדורי היא מסעדה הודית, שהוקמה על ידי רינה פושקרנה המקסימה, ישראלית ילידת הודו, שהפכה לשגרירת תרבות האוכל ההודי בישראל. הסניף הראשי של טנדורי, שבו התארחנו, נמצא בהרצליה פיתוח ויש לה גם סניף בתל-אביב.


כבר עם הכניסה למסעדה, שיותר ראוי לקרוא לה "היכל", מרגישים שנמצאים בעולם אחר. עיצוב אוריינטלי עשיר ומוסיקה הודית נעימה ושקטה מקדמים את פניך, כשצוות מלצרים הודיים "אורגינליים" מתייצב לשרת אותך. למי שלא רגיל לשמות ולטעמים חשוב במיוחד לקבל תקציר זריז ומידע מדויק על מה שהוא עומד לקבל. צוות טנדורי עומד בכבוד במשימה ומצליח, בזמן קצר ובבהירות, להסביר ממה מורכבות המנות, מה משמעות השמות שלהן ולאיזה טעמים לצפות. וכמובן - יודע להתריע מפני מנות "הארד-קור", שמתהדרות בתבלון חריף, המקובל מאוד בהודו. 
מאוד שמחנו לגלות שהמטבח של טנדורי יודע להציע מנות נקיות מגלוטן, אשר אפילו מוכנות במטבח נפרד! כך גם ההיצע לצמחונים וטבעונים שימצאו המון מה לאכול וכל זה לא על חשבון המבחר העצום שמוגש לאוכלי בשר ארוחת הכתבים שבה השתתפנו כללה דגימות ממרבית המנות המוגשות במסעדה והן הוגשו, כראוי למסורת, בסדר המקובל בתרבות האוכל ההודית. אתם מוזמנים ליהנות מצילומי מסע הטעמים שעברנו בטנדורי וכמובן - ללכת ולחוות אותו גם דרך החיך - אנחנו מאוד נהנינו!

לפתיח: מטבלי צ'אטני נפלאים ומרעננים , ראייטה מלפפונים ביוגורט ופפאד שהוא לחם דקיק ופריך עשוי עדשים וחומוס

טעמנו מבחר סאמוסות מהבילות פריכות וטעימות:

סמוסה עוף
משולשים זהובים במילוי עוף טחון וקוביות ירקות טריים. תענוג מושלם, ללקק את השפתיים
סמוסה כבש
בצק דמוי פירמידה ממולא בבשר כבש, אגוזי קשיו, אפונה ועשבי תיבול הודיים
סמוסה צמחוני
משולשים פריכים במילוי תערובת ירקות העונה.


פאקורס / בג'יה בצל
מבחר ירקות גינה או רצועות בצל דקות, בציפוי קמח חומוס. מוגש עם רוטב נענע ותמר הינדי
 בכדי להרגע החריפות חלק מהמנות קיבלנו שני סוגי משקה לסי : יורוט ומנגו ויוגורט עם מי ורדים ופיסטוק, שניהם היו מרעננים וטעימים!
המנות העקריות הציפו את השולחן... לא הצלחנו לטעום מכולן, מאלו שטעמנו אהבנו בעיקר את מגוון מנות העוף בטנדורי, 

אך המבחר העצום שהוגש לנו כלל:
פאניר טיקה
קוביות קוטג' תוצרת הבית, עשויות על גחלים בטנדור.
צ'יקן טיקה (אדום)
פיסות חזה עוף ללא עצמות, מושרות במשך הלילה בתערובת תבלינים הודיים וצלויות בטנדור.
עוף מקהני
נתחי עוף ללא עצמות צלוי על גחלים ומבושל ברוטב עגבניות מעודן ואקזוטי.
עוף טיקה מסאלה
נתחי עוף צלויים בטנדור ומבושלים עד שלמות ברוטב עגבניות, בצל ותבלינים מסורתיים.
עוף קורמה
נתחי עוף ללא עצמות ברוטב שקדים מתובל קלות בתבלינים מסורתיים.

בשר וינדלו
בשר בקר ברוטב וינדלו, מנה חריפה ביותר מאזור גואה.
דג קארי גואה
נתחי דג מושרים בגרגירי חרדל וחילבה, מבושלים ברוטב קארי מסורתי.
פלאק פניר / פלאק מאקי
תבשיל מסורתי קטיפתי של תרד וגבינת קוטג' ביתית / גרעיני תירס מתוקבתיבול עדין.
מלאי קופטה
כיסוני אגוזים, גבינה ומבחר ירקות מבושלים ברוטב עשיר.
אלו גובי מסאלה
פרחי כרובית צעירה וקוביות תפו"א מוקפצים קלות בתבלינים וזרעי כמון.
נברטאן פילאף
אורז בשמתי מעורב עם ירקות הגינה, זעפרן והל.
ירקות ביריאני
אורז בשמתי מבושל בישול ארוך בקדירה עם תערובת ירקות, זעפרן ואגוזי קשיו.



מרקים , כולם צמחוניים


לאחר כל העושר הזה חשוב לנו להמליץ:
לא לוותר על הקינוחים הבאים שהיו עונג צרוף ומתוק מתוק...
גולאב ג'מון
כדורי גבינה ביתית מבושלים ומוגשים בסירופ סוכר חם ונגיעות מי ורדים בניחוח הל.
קולפי פיסטוק
גלידה הודית מיוחדת עשויה מחלב, פיסטוק חלבי ונגיעות זעפרן
אחרי כל הטוב הזה נשאר רק לברך בהודית "נמאסטה" וללכת הביתה לחלום חלומות הודיים צבעוניים מלאי טעמים וריחות.

טנדורי
רחוב משכית 32, הרצליה פיתוח
www.tandoori.co.il


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה