יום חמישי, 21 באוגוסט 2014

הכירו את "מתוקים" מסדרת" שמח במטבח" וקבלו שני מתכוני ממתקים שמאוד תהנו להכין!


ספר "מתוקים" המקסים לילדים, מסדרת "שמח במטבח", שנשלח אליי להתרשמות, "זרק" אותי הרחק לילדותי בחולון, לימים שבהם הנצו ניצני אהבתי העצומה לעולם הקולינריה. המשמעות היא כה גדולה עבורי, שהחלטתי לספר לכם, ילדים יקרים, את סיפורי המתוק:

אחד מזיכרונות הילדות היותר נעימים ובהירים שלי הוא בית הספר החקלאי, אליו היינו נוסעים באוטובוס ומתפצלים לפי "עתידנו המגדרי": הבנים יצאו לשיעורי חקלאות בשדה  והבנות למדו  "משק בית"... לשמחתי הרבה, המשמעות של משק בית עבורי הייתה הבישול והאפייה, שנלמדו בכיתת בישול מצוידת כמו מטבח אמיתי! שם פגשתי את הטעם המיוחד של עוגיות ומאכלים שונים מעשה ידי ואת הסיפוק והעונג שביצירת תענוגות לחיך.

המפגש הצעיר הזה עם הסירים והתנורים, החומרים והתבלינים, הציתו בי אש גדולה, שעדיין בוערת בי ומן הסתם תבער בי עד אחרית ימיי...
המטבח הפך (ועודנו) למגרש המשחקים המועדף עליי, למעבדת קסמים של ריחות וטעמים ולמעיין בלתי נדלה של אושר והנאה, שיוצאים ממני ועוברים אל הסועדים שלי...

לימים הרהבתי עוז, נטשתי את מקצועי "המיועד" כמעצבת והתמסרתי לאהבתי האמיתית - לאוכל ולמתוקים. פניתי ללימודים מקצועיים בתחום המגדנאות והשוקולד וכך נולד "סטודיו אמנות מתוקה", מקום של אמנות ויצירה בשוקולד, שהפך לימים לבית ספר מקצועי ללימודי שוקולד. בסטודיו אני זוכה להעביר את אהבתי אל תלמידיי, בקורסים המקצועיים ובסדנאות השונות ומתרגשת בכל פעם מחדש מהדרך, החל מצעדייהם הראשונים אל עולם השוקולד ועד שהופכים לבעלי המקצוע המתוק בעולם . את ספר המתכונים המתוקים לילדים קיבלתי אמנם לסקירה, אבל חשבתי להעניק אותו במתנהי לדור הצעיר של משפחתי. אבל לאחר עיון קצר הבנתי, שנשארתי אותה ילדה מסוקרנת ומכורה למתוקים ושעל הספר הזה אני לא מתכוונת לוותר והוא מצטרף לספריית ספרי הממתקים המכובדת שלי וכשיבואו האחיינים נכין ביחד מתכונים ממנו... הספר המתוק הזה מציע מתכונים קלים ופשוטים הכוללים מרכיבים הנמצאים בכל בית, ומוביל את הטבחים הצעירים צעד אחר צעד ליצירת מנות אהובות ומתוקות.
הספר הוא השישי בסדרת רבי המכר, שיצא לאחר ההצלחה לה זכו חמשת הספרים הראשונים בסדרת ספרי הבישול לילדים "שמח במטבח" (הוצאת דני ספרים). הספר מזמין את השפים המתחילים לנצל את ימי חופשת הקיץ, לגלות את סודות הבישול והאפייה, לפעול על פי ההוראות הפשוטות צעד אחר צעד, ליהנות מיצירת מנות כגון חטיפי טופי, סוכריות גומי וביצי שוקולד ולקצור מחמאות על פרי עמלם המתוק.

כל המתכונים בספר הצבעוני והמזמין קלים להכנה ואינם דורשים ציוד מיוחד או טכניקות בישול מסובכות. כל שעל הטבחים הצעירים לעשות (בליווי מבוגר) הוא לעקוב אחר המתכונים הפשוטים, המלווים בתמונות ובאיורים מאירי עיניים, ולהפתיע את בני המשפחה והחברים במגוון של ממתקים נפלאים.

קבלו הצצה לשני מתכונים מתוקים: עכברוני מרציפן מתוקים תרתי משמע, קלים להכנה ומשמחים!



הפרק הפותח את הספר מוקדש לכללים בסיסיים, אמצעי זהירות, טכניקות וטיפים חשובים, המותאמים לגיל הקוראים, כגון שקילה ומדידת מרכיבי המתכון, שבירת ביצים, ריפוד תבניות, המסת שוקולד, רידוד בצק וכד'. במרכז הספר מתכונים קלים להכנה של ממתקים כדוגמת פאדג' קרמל ואגוזים, מרשמלו על מקל, פופקורן טופי, לבבות שוקולד, חטיפי קוקוס וסוכריות על מקל. פרק מיוחד מציע רעיונות מקוריים להכנת אריזות צבעוניות לממתקים, ביניהם קופסאות מתנה, דלי לפופקורן ותגיות. הפרק החותם את הספר מציין אילו מרכיבים עלולים להיות בעייתיים עבור אנשים הרגישים להם.

והנה עוד מתכון מקסים מתוך הספר: חטיפי טופי



שמח במטבח - מתוקים. מאת אביגייל וויטלי וג'יימס מקליין. צילומים: הווארד אולמן. איורים: שרה וולש. מאנגלית: חגי ברקת. 66 עמ'. דני ספרים הוצאה לאור. מחיר מומלץ לצרכן: 68 ₪. ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה