יום שבת, 6 בספטמבר 2014

מאפה גבינות מעולה, ללא גלוטן, דל פחמימות

ככה פתאום, באמצע היום, תפש אותי מאנצ'יס עז למאפה!
זה לא קורה הרבה אבל מסתבר...קשה להגמל
הצצתי במקרר והתחילה להתגבש לה פשטידה/ מאפה..התוצאה מתיישבת איפשהו באמצע.
ההכנה כרגיל במטבח שלנו- מהירה וקלה, והתוצאה: קצרה מחמאות!



וככה זה הולך:
1 כוס קמח שקדים (אני שומרת במקרר שקדים מקולפים וטוחנת טרי בעת הצורך)

כ150 גרם של גבינה מלוחה ושמנה כמו פטה


30 גרם של גבינה כחולה משובחת וארומטית

3 ביצים
1 כף עלים של טימין טרי2
כפות עמילן
ARROWROOT שנחשב בריא יותר ומשמש בתזונת פליאו, מאמינה שיעבוד טוב גם עם קורנפלור/טפיוקה
2 כפות קמח קוקוס
60 גרם חמאה


מרסקים את הכל במעבד מזון לעיסה חלקה.
מערבבים לתוך הבלילה חופן אגוזי מלך שבורים,

אפשר לאפות בתנור, אני בחרתי להכין במחבת ברזל כבדה בגודל בינוני (כ25 ס"מ קוטר).
המסתי חמאה והינחתי לה להשחים מעט.


יצקתי את הבלילה ו"אפיתי" אותה על אש בינונית כדי שתספיק להתבשל בעומק  בלי שהתחתית תישרף


כשפני הבלילה החלו להתייצב הפכתי בזהירות לצד השני  ותוך כדי הפיכה הינחתי בתחתית חמאה שתטגן גם את הצד השני.

מפעם לפעם מציצים לראות מה קורה למטה, כשגם הצד השני זהוב מורידים מהאש,
המאפה טעים מאוד גם כשהוא קר.


קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה, או אפילו לקבל ד"ש כדי לדעת שביקרתם, בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)



5 תגובות:

  1. תשובות
    1. עשיתי כמה פעמים,מתכון מעולה..תמיד קוצר מחמאות...הוספתי גם בטטה מומלץ

      מחק
  2. נראה מעולה. ננסה היום.

    השבמחק
  3. נשמע נהדר! תודה! מקווה לנסות היום!

    השבמחק