יום שלישי, 23 בספטמבר 2014

עוגת דבש תפוחים קוקוס (ללא גלוטן ללא סוכר)

כבר ממש כמעט ערב ראש השנה וזה זמן מצויין להכיר לכם את עוגת הבית שלנו,
זו עוגה עסיסית, טעימה ומספקת, וכיוון שהיא מסוג העוגות "ללא עתיד" מזל שהיא קלה מאוד להכנה...
קלה עדי שניתן להכין אותה ממש כשהאורחים מודיעים שהם בדרך ולקצור מחמאות רגע אחרי הגעתם.
בשל התפוח והדבש והטעם המיוחד היא מתאימה מאוד לראש השנה, אך משמחת ומפנקת בכייף בכל יום מימות השנה.
ועם כל הטוב הזה היא גם נטולת גלוטן דגנים או קיטניות,  סוכר ומוצרי חלב, כך שמתאימה לאנשי פליאו כמונו ולרבים אחרים שנמנעים מהנ"ל מכל מני סיבות.
יחד עם כל מה שאין בה, "אוכלי כל" לא ישימו לב שהיא מיוחדת ויהנו ממנה לא פחות מכם.


שנתחיל?



4 תפוחים בינוניים ללא הגלעינים וכן עם הקליפה
2.5 כוסות שבבי קוקוס (או כוס ורבע חמאת קוקוס)
5 ביצים
5 כפות שמן קוקוס
4 כפות דבש  לכבוד ראש השנה, לרוב אצלנו ממתיקים עם סטיוויה ( או ממתיק דל פחמימות לפי העדפתכם)
1/2 כפית קינמון
חופן צימוקים
חופן אגוזי מלך


את כל הרכיבים מלבד הצימוקים והאגוזים טוחנים היטב וארוכות לבלילה חלקה במעבד מזון, תנו זמן למעבד לטחון כדי שהכל יהפוך ממש למחית חלקה, מה שימנע התפוררות העוגה אח"כ (זה מאוד שונה מהרגלי "עוגה בחושה").
מערבבים פנימה את הצימוקים והאגוזים ומעבירים לתבנית אפייה


אני בד"כ אופה את העוגה במיקרו בעצמה גבוהה כ20 דקות, היא מוכנה כאשר כל חלקיה יציבים ואין אזורים רטובים נראים לעין, אפייה במיקרו לא משחימה את העוגה, מעט קינמון יפדר יפה את פניה.
ניתן כמובן לאפות בתנור בחום של כ180-200 מעלות כ20-30 דקות ואז היא משחימה בעצמה.

העוגה טעימה עוד יותר לאחר יום במקרר, מרקמה כשהיא יוצאת מהמקרר נעים במיוחד עקב התמצקות שמן הקוקוס בקור.


מאחלים מכל הלב שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה (ולא מסוכר!)
שנמשיך להתעסק באורח חיים בריא ומתכונים לרוב ...




קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה, או אפילו לקבל ד"ש כדי לדעת שביקרתם, בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)



22 תגובות:

  1. אפשר להמתיק במשהו זמין יותר מסטיוויה (אין בארץ אחת נורמאלית)?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להמתיק בכל ממתיק בו את נוהגת להשתמש
      אני קונה את זו שהמלצתי בפוסט שלנו כאן בבלוג על IHEB שווה להזמין היא מעולה

      מחק
  2. ינוסה לאלתר מחר!! תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. נהדר, רק על תשכחי לחזור לספר איך יצא :)

      מחק
  3. אפשר להשתמש בקמח קוקוס? או שחלק מהקטע זה השבבים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מניחה שאפשר, אם כי חלק מיתרונות המתכון לדעתי זה ששבבי קוקוס זמינים יותר וזולים בהרבה מקמח, אך תגדיל את כמות שמן הקוקוס, כי בשבבים יש כמות מכובדת של שומן, וגם סביר שיהיה צריך להוסיף נוזלים כי קמח קוקוס יבש מאוד וסופח המון נוזלים.

      מחק
  4. יש לי אבקת סטיביה. אפשר לדעת בבקשה מה יחס ההמרה עבור הדבש?

    השבמחק
    תשובות
    1. אין יחס המרה קבוע, יש המון סוגי סטיוויה בריכוזים שונים, אני ממתיקה ובודקת תוך כדי , עד שמספיק לי...

      מחק
  5. נראה סופר מעניין לקראת ראש השנה :)
    שאלה - מה זאת התבנית הזאת? מהיכן מתקבלת צורת הגלים היפהפיה של העוגה? האם זה למטה ואת הופכת את העוגות?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :-)
      הגלים אכן הם תוצר של דוגמא בתחתית התבנית (סיליקון) והעוגה הפוכה כך שהגלים למעלה.

      מחק
  6. היי מיה, הכנתי ויצא מעולה. האם ניתן להקפיא אותה?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, שמחה מאוד שחזרת לספר ושיצא טוב!
      אני לא הקפאתי אך לא מוצאת סיבה שלא
      עדכני אם תנסי

      מחק
  7. סליחה... למה הכוונה שבבי קוקוס? האם זה הקוקוס הטחון שיש בסופר?

    השבמחק
  8. סליחה.... למה הכוונה שבבי קוקוס? האם הכוונה לקוקוס הטחון שקונים בסופר?

    השבמחק
  9. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  10. נראה מעולה... האם ניתן שמן אחר מלבד קוקוס?

    השבמחק
  11. הכנתי ויצא מעולה!
    אם במקום דבש אשים סילן או מיפל טבעי?
    אני רוצה קצת להכהות את צבעה
    תודה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, כייף לקרוא ותודה ששיתפת!
      לכי על סילאן, יכה את הצבע וייתן גם גוון מעיניין לטעם

      מחק
  12. העוגה יצאה מעולה!
    אני רוצה להכהות אותה מעט. חשבתי חשים במקום הדבש מייל או סילן. מה דעתך?
    תודה :)

    השבמחק
  13. אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן קנולה?

    השבמחק
    תשובות
    1. מן הסתם אפשר, אנו משתמשים בשמן קוקוס כי הוא בריא מאוד ואנו לא נוגעים בקנולה ושאר השמנים הסינטטים שמלאים אומגה 6.

      מחק